Axie Infinity: Klassguide

introduktion

Det här är en guide till de klasser du kan hitta i Axie Infinity. Det börjar med hur din klass påverkar din spelstil: lär dig hur du gör 25 % mer skada och beräkna din statistik. Efter det dyker vi in ​​i den klassspecifika sektionen, som är en bred översikt över kroppsdelarna, som avgör korten (förmågorna) för en Axie.

Vilka kurser kan du välja?

Axie Infinity har totalt 9 klasser som har släppts i spelet, tre av dem är specialklasser som inte har sina egna kroppsdelar (eller klasskort) och därför inte ingick i denna guide.

Det här är de 9 klasserna:

Fördelar med varje klass

En Axies klass är viktig att bekämpa, då varje klass är svag och stark mot andra klasser. Axie with the Class Advantage kommer att ge 15 % mer skada. Axe med class debuff kommer att göra 15 % mindre skada. Till exempel ger en yxa av fågelklass 15 % mer skada till en yxa av odjursklass.

Dessutom, när en Axie i en viss klass använder ett kort i sin egen klass, får den en bonus på 10 % för att attackera och skydda. Till exempel kommer en Axie i gräsklass som spelar ett kort i gräsklass att få 10 % mer attack/sköld.

Det är viktigt att notera att dessa bonusar går ihop. En Beast Axie som använder ett Beast-kort mot ett gräsmål kommer att ge 25 % (10 % + 15 %) mer skada.

Klassattribut – Axie Infinity

Det finns 4 statistik i spelet, hälsa, moral, skicklighet och hastighet.

 • Hälsa : Hur mycket skada din Axie kan ta innan den blir besegrad.
 • Moralisk : Moralen ökar kritiska slagchanser. Det gör också mer sannolikt att den sista striden kommer in och lägger till fler sista striden.
 • Förmåga : Förmågan lägger till skada när en Axie spelar flera kort samtidigt (combo). Bonusskada beräknas så här (kortattack * förmåga) / 500.
 • Fart : Hastigheten bestämmer ordningen på svängarna. Faster Axes attackerar först. Hastigheten minskar också risken för att en Axie ska bli kritiskt träffad. Om två axlar har samma hastighet, är det så här attackordningen bestäms: Hög hastighet > Låg HP > Hög skicklighet > Hög moral > Lågt Fighter ID.

En Axie är en ” renrasig när dess klass och alla dess kroppsdelar är av samma typ. Axie ‘renhet’ kan definieras som ett filter på Axie-marknaden, från 1 till 6 kroppsdelar som är av samma typ som den valda klassen.

Axie Infinity – Klassguide

Klassguiden visar alla kroppsdelar för varje klass. En Axie har 6 kroppsdelar: den ögon, öron, horn, mun, rygg och svans . Varje kroppsdel ​​kommer att avgöra vilken karta (förmåga) Axie kan använda i strid, förutom ögon och öron. Ögon och öron har inte ett kort (förmåga) knutet till sig. För varje kroppsdel ​​kommer vi att visa följande information:

 • Nivå
 • Del av kroppen
 • bokstavens namn
 • Energi, attack, försvar (visas som ‘Jan/Att/Def’)
 • Beskrivning av brevet

Observera att en Axie inte är begränsad till att endast använda kort av sin egen klass. Det är dock fördelaktigt att spela kort av din egen klass för att få 10% bonus till anfalls- och försvarspoäng.

Syftet med denna sammanfattning är att hjälpa dig att förstå korten i spelet. Att sortera korten efter kroppsdelar hjälpte mig mycket att förstå vad som fungerar och vad som inte gör det för varje klass. Efter varje sammanfattning av kroppsdelar lade jag till ett galleri som visar hur kroppsdelarna ser ut. Detta kommer att hjälpa dig att lära dig att identifiera vilka kort som är spelbara, bara genom att titta på Axie.

Hemliga klasser på Axie Infinity

Det finns tre “hemliga” klasser i Axie Infinity. De tre hemliga klasserna är:

mek : Ättling till en renrasig Axie Beast och en renrasig Axie Bug.
gryning : Härstammar från en renrasig Axie-växt och en renrasig Axie-fågel.
skymning : Ättling till en Reptil Axie race och en Aquatic Axie race.

Klassen ‘Mech’ kallas ofta för ‘Nut’. Klassen ‘Dawn’ kallas ofta för ‘Star’. Klassen “Twilight” kallas ofta “Moon”.

Hemliga klasser är ganska svåra att föda upp, eftersom du behöver en specifik kombination av två renrasiga Axies. Trots det finns det bara 33% chans att skapa en hemlig klass genom att producera avkomma.

Hemliga klasser drar nytta av klassfördelar och nackdelar, men har inga egna kroppsdelar/kort. Glöm inte att när en Axie spelar ett kort som tillhör sin klass, drar den nytta av en 15 % sköld/attackbonus. Men eftersom det inte finns några hemliga klasskort gjorde detta de hemliga klasserna svaga jämfört med de andra 6 klasserna. För att lösa detta problem får hemliga klasser följande bonus när de spelar kort från klasser som de delar fördelar/nackdelar med:

 • Twilight: 7,5 % klassbonus för reptil- och växtkort.
 • Dawn: 7,5 % klassbonus för fågel- och vattenkort.
 • Mek: 7,5 % klassbonus för djur- och insektskort.

Vad gör hemliga klasser annorlunda?

Hemliga klasser har olika färger och basstatistik.

Klass HP Fart Skicklighet Moralisk
Gryning 35 35 39 31
Skymning 43 39 27 31
mek 31 39 43 27

Relaterade Artiklar

Back to top button