AXA simulerar elden från en Tesla under ett pipeauté-krocktest… men för att bevisa vad?

Tesla brand elbil © © AXA

Tja, egentligen inte mycket, för förutom att sätta upp en bra show på sin AXA Crash Show, gör försäkringsbolaget inget annat än att undergräva sin egen trovärdighet.

Den här showen, som inte gav någon livskraftig ytterligare insikt om tillförlitligheten hos Teslas och elfordon mer allmänt, ledde helt enkelt till att en Model S gick till spillo.

Dina försäkringsavgifter återinvesteras “fint”.

Det hela börjar med en studie av forsknings- och förebyggandeavdelningen på försäkringsbolaget AXA. I pressmeddelandet meddelar avdelningschefen Michael Pfäffli att AXA försöker bevisa att olyckor med minst ett elfordon (EV) orsakar 50 % mer skada på det senare jämfört med ett termofordon.

Orsaken, enligt Pfäffli, skulle i synnerhet vara kopplad till den ökade kraften hos elbilar, som dessutom är acceleration. Den är baserad på en undersökning från AXA Mobility-studien där 60 % av de tillfrågade sa att risken för en olycka skulle vara högre med en elektrisk modell jämfört med en termisk.

Allt detta smakar av fallet, särskilt när testvideon, som involverar en Tesla Model S, dök upp online den 25 augusti. I synnerhet ser vi ett märkesfordon som dras av en kabel kopplad till en Tesla Model Y. Syftet med demonstrationen, som äger rum i Schweiz inför 500 personer, är att illustrera att underredet (av Model S? elektriska? ) till skillnad från passagerarutrymmet, skulle vara mer känsligt för kollisioner.

Inget särskilt vetenskapligt där, speciellt när mycket mer tillförlitliga tester föreslår en nästan optimal säkerhet enligt kriterierna för Euro NCAP 2022.

Dessutom är Model S som testas i videon… utan batteri. Även om vikten av samma batterier är runt upp till en fjärdedel av den totala massan av en elbil, och AXA inte har specificerat att det har ballasterat nämnda fordon, börjar detta bli pinsamt. Krocken och resultatet av kollisionen skulle därför med nödvändighet vara annorlunda med en normalt utrustad bil.

Visa risken för brand orsakad av ett elbilsbatteri… utan batteri i testfordonet

Vi bör tillägga att AXA fortfarande i detta krocktest vill visa på faran med bränder i elfordons batterier. Låt oss återigen komma ihåg att modellen som finns i videon inte har det (!), och att branden som syns i den andra delen av inspelningen faktiskt utlöses… med pyroteknik.

Kontaktas av 24Auto.deAXA-kontoret i Köln (Tyskland) svarade att ” av säkerhetsskäl gick det inte att tända en riktig batterield under ett evenemang med runt 500 personer, varför en brand med pyroteknik sattes upp “. Om försäkringsbolaget försöker motivera eventuella prisökningar för sina försäkringar som täcker elfordon, är det inte med ett sådant knep som det riskerar att övertyga någon.

Källor: 24Auto.de, Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button