Avnoterad vill Wish återvända till Google och appbutiker

Wish Couv banner site.png

I sökaren för Generaldirektoratet för konkurrens, konsumentfrågor och bedrägeriförebyggande (DGCCRF), Önskar
har hänvisats från sökmotorer i Frankrike
. Ett slag för fyndsajten som redan letar efter en parad.

Den amerikanska plattformen överklagade till förvaltningsdomstolen för att överklaga DGCCRF:s beslut. Dess mål: att återvända till Google och appbutikerna så snart som möjligt.

Wish ifrågasätter DGCCRF:s beslut

Det var en exceptionell åtgärd som tillkännagavs den 24 november: Wish-sajten skulle avhänvisas från sökmotorer och applikationsbutiker i Frankrike på begäran av DGCCRF. Ifrågasatt, farligheten hos många produkter som säljs på den amerikanska plattformen som har blivit demokratiserad som en fyndsajt. I sin undersökning pekade den verkligen på allvarliga efterlevnadsproblem för de 140 analyserade produkterna. Analyser som Wish tillbakavisar, till den grad att den genomförde sitt svar mot den franska administrationen.

Enligt källorna till parisisk, överklagade det amerikanska företaget till förvaltningsdomstolen i Paris den 27 november. E-handelssajten, som främst säljer billiga produkter designade i Kina, bestrider resultaten av DGCCRF:s utredning om säkerheten för produkter som säljs på Wish. Dess mål är uppenbart: att återvända till alla sökmotorer och applikationsbutiker i Frankrike.

En förhandling planerad till december

Generaldirektoratet för konkurrens, konsumentfrågor och bedrägeribekämpning hade faktiskt märkt att vissa leksaker tillverkades med smådelar som lossnade för lätt och som riskerade att kväva de små. ” Samma observation om elektriska apparater, av vilka 95 % inte uppfyllde kraven, med 90 % av produkterna i riskzonen ”, kunde vi läsa i hans rapport. Slutsatser som ledde till att ekonomidepartementet beordrade åtgärder för att minska platsens synlighet som tillämpades måndagen den 29 november.

En utfrågning är redan planerad till den 10 december och den amerikanska plattformen har ” Jag hoppas att domaren snart kommer att avgöra denna fråga. “, rapporterar tidningen. Under tiden kan den inte längre hittas av franska internetanvändare genom att skriva in dess namn på Google och andra, men den förblir ändå tillgänglig genom att skriva in sin adress direkt i webbläsaren.

Om samma ämne:
Carrefour tecknar ett strategiskt partnerskap med Meta (Facebook) för att utveckla en “superapp”

Källa: Parisaren

Relaterade Artiklar

Back to top button