Avis Amen (2022): allt-i-ett-lösningen för företag

Amen-624x187.png

Amen (Digital Media Agency) grundades 1999 och specialiserar sig först som domännamnsregistrator innan de erbjuder värderbjudanden. Som många av dem bland de bästa värdarföretaget riktade sig först mot individer, innan det vände sig till företag.

Trots att företaget är franskt har det inget datacenter i området. Huvuddatacentret ligger i Reading i Storbritannien. Andra finns i Italien, Kanada och Hong Kong.

Sammanfattning

Domännamn: var uppmärksam på det finstilta

Hos Amen döljer registrering av ett domännamn ett värderbjudande. Det är därför klokt att vara uppmärksam på de priser som tas ut. Företaget lyfter fram de gratis eller reducerade priserna för vissa TDL-tillägg. Dessa erbjudanden gäller dock endast i ett år.

Det är lätt att bli frestad av en .online- eller .site-domän för 0€, men priserna kommer att öka till 61€ exkl. moms respektive 41€ exkl. moms följande år. Den traditionella .com har också ett golvpris på €1,20 inklusive moms, men stiger till inte mindre än €24,90 exklusive skatt följande år: tre gånger dyrare än konkurrenterna!

Registreringen eller överföringen av ett domännamn hos Amen åtföljs av 1 GB hosting. Det är naturligtvis lite jämfört med till exempel 2 GB hos LWS. Men istället för statisk HTML-lagring kommer användaren att ha rätt till PHP-hosting med en MySQL-databas. Han kommer också att ha 3 2GB e-postkonton och ett “Let’s Encrypt” SSL-certifikat. Notera också närvaron av cPanel-hanteringsgränssnittet samt automatiska säkerhetskopieringar.

Amen spelar därför på de kommersiella argumenten för att registrera ett domännamn för att omedelbart migrera användare till ett riktigt värderbjudande. För en .com-förlängning blir prenumerationen därför cirka 2,5 €/månad.

Amen

Boendeerbjudanden

Amen har tre standarderbjudanden på Linux-servrar från 5,40 € inklusive moms/månad. Den innehåller den klassiska ingångsnivån 100 GB, med alla samma 25 brevlådor på 2 GB och 10 MySQL-databaser på 2 GB vardera. Softaculous-guiden låter dig installera det CMS du väljer oavsett om det är Wordpress, Prestashop, Joomla eller Drupal. På detta erbjudande har servern en CPU och 512 MB RAM.

Till €7,55 inkl moms/månad ökar lagringsutrymmet till 200 GB och tillgänglighetsgarantin ökar från 25 000 till 100 000 månadsbesökare. Webbplatsen ligger på en server med 1 GB RAM och användaren kan skapa upp till 25 databaser, denna gång med 5 GB för var och en av dem. 100 2GB e-postkonton ingår.

För 14€ inklusive moms/månad är utrymmet obegränsat och sajten borde visa bättre prestanda eftersom den är värd på en dual-core server med 2 GB RAM. Amen häver gränsen för antalet databaser som nu är 10 GB, 500 brevlådor på 5 GB ingår i detta erbjudande som är mer avsett för företag.

I vart och ett av prenumerationerna är FTP-användarnamnet obegränsat.

Om du är ett fan av ASP.NET erbjuder Amen även olika värdpaket på Windows. Värden börjar på i stort sett liknande priser från 7,12 € inklusive moms/månad och upp till 15,40 € inklusive moms/månad för en server som drivs av Windows Server 2019 och Microsoft IIS 10. Den tilldelade lagringen, antalet SQL Server 2016- eller MySQL-baser såväl som mängden postlådor kommer att variera på de tre erbjudandena.

Amen

Specifika boenden

Amen lyfter fram tre erbjudanden stämplade Wordpress, Joomla och PrestaShop till €4,80 inklusive moms per månad för en identisk serverkonfiguration med 1 vCPU och 512 MB RAM.

Det ingår ett domännamn det första året samt 10 GB SSD-lagring, 2 MySQL-databaser på 1 GB vardera, 5 brevlådor på 2 GB på Open Exchange, det kostnadsfria alternativet till Microsoft Exchange.

Observera dock att dessa prenumerationer inte verkar åtföljas av vissa flaggskeppsplugins för dessa CMS. Amen erbjuder dock en 30-dagars återbetalning.

Amen

VPS och moln erbjudanden

Liksom konkurrenterna är Amen också positionerad på VPS-marknaden (virtuella privata servrar) med ett utbud av fyra erbjudanden som kostar från €6,00 inklusive moms/månad till €58,32 inklusive moms/månad.

Maskinerna drivs av 1, 2 eller 4 processorer med 1, 2, 4 eller 8 GB RAM. De har hårddiskar på 20, 40, 80 eller 160 GB och tillåter månatlig trafik på 5 till 25 TB.

Dessa VPS är placerade i ett Tier 3+ anpassat datacenter som certifierar en drifttid på 99,982 %. Administrationsgränssnittet är Plesk. Ingångsformeln kan rymma Linux CentOS (V.7 eller v.8), Debian (V.9 eller V.10) eller Ubuntu (v.16.04 LTS eller V.18.04). På de andra kan användaren också installera Windows Server 2021 R2, 2016 eller 2019.

Om du behöver vara värd för en webbapplikation har Amen den goda idén att erbjuda en Cloud VPS-konfigurator istället för att multiplicera de olika formlerna. Detta gör det möjligt att exakt möta utvecklarnas behov. Inträdesbiljetten till ett VPS-moln är €9 inklusive moms. Maskinen kan ha upp till 4 vCPU:er, 16 GB RAM, 400 GB SSD-lagring och tillåta månatlig trafik på upp till 25 TB med 5 dedikerade IPV4-adresser. En anländer till ett pris av 94,85 € inklusive moms.

Amen

E-posterbjudanden

Meddelanden är ofta det element som misslyckas i ett webbhotell. Ofta hittar vi lösningar av typen RoundCube eller Squirrelmail, vilket kastar oss tillbaka till 90-talets webben med arkaiska gränssnitt. Här har Amen gjort det välkomna valet av en modern och öppen plattform: Open Xchange.

Två utbyggbara personliga och professionella lösningar är tillgängliga från €1,26 inklusive moms/månad eller €1,37 inklusive moms/månad med ett val av 2, 5 eller 10 GB lagringsutrymme.

Utöver mail finns hantering av kontaktkalendrar men även RSS-flöden och även Twitter. Den professionella utgåvan Begränsar den dagliga sändningen till 5 000 meddelanden mot 500 för den individuella formeln. Det lägger också till alternativ för att dela kontakter och kalendrar.

Amen

Amens övriga tjänster

För mer avancerade professionella behov säljer Amen även Microsoft 365. Vi hittar även prenumerationer inklusive en webbplatsskapare med ett urval av flera dussin responsiva mallar. Äntligen erbjuder Amen en skräddarsydd webbdesigntjänst samt stöd för SEO-optimering.

Hanteringsgränssnittet

Amens kundområde har inte förändrats på mer än 15 år, men det är lätt att hitta runt med, för varje vald tjänst, tillhörande konfigurationselement som domänen, e-postmeddelandena eller lagringen. Inom detta gränssnitt medan Ajax navigering är ganska långsam. Observera också att Amen fortsätter att lyfta fram sina värderbjudanden direkt i konfigurationsverktygen.

cPanel-instrumentpanelen är effektiv, men vi noterar att på ett grundläggande erbjudande godkänner inte det senare hanteringen av domännamnet. Vi hittar verkligen där konfigurationen av FTP-konton eller en filutforskare, men konfigurationerna av DNS-zonen måste utföras via Amen-verktygen.

Amen

Säkerhet och prestanda

Datacentret i Reading uppfyller Tier 3+-standarden (99,982 % i drifttid) och täcker en yta på mer än 5 000 m2. Byggnaden övervakas 24/7 och har växelriktare och generatorer och fördubblad strömförsörjning för var och en av de 450 facken. Amen beskriver säkerhetsfunktionerna korrekt. Vi får till exempel veta att datacentret har 85 brandsläckare. Som helhet är nätverket Tier 1-certifierat (99,671 % i drifttid).

Som ofta är fallet erbjuds Let’s Encrypt-certifikat som standard gratis för att kryptera HTTP-anslutningen. Bolaget marknadsför dock certifikat utfärdade av Sectigo-myndigheten. Notera bland annat OV- och EV-certifikat som uppfyller behoven hos onlinebutiker och faktureras för 79,00 € respektive 146,30 € exklusive skatt per år.

Amen

Att testa en webbserver beror på ett antal faktorer och resultaten är endast för referens. Helst läggs samma webbplats online på var och en av värdarna. Resultaten kommer dock endast att gälla för det senare. Prestandan beror på webbplatsens natur, dess kod, elements cachning eller användningen av ett CDN (innehållsleveransnätverk).

Vi har därför beslutat att returnera resultaten från Bitcatcha för hemsidan för varje värds webbplats, var och en är därför värd på sin egen infrastruktur. Här gäller siffrorna för amen.fr:

 • A+ betyg: svarstid mindre än 180 ms;
 • Anmärkning A: svarstid mellan 181 ms och 210 ms;
 • B+ betyg: svarstid mellan 211 ms och 220 ms.

Amen7

Amen riktar sig mer mot små och medelstora företag än individer, och detta återspeglas i dess erbjudanden. Värden tar i handen varje företag som vill starta eller berika sin onlinenärvaro. Å andra sidan, för individen, kommer andra värdar att erbjuda mer intressanta priser och alternativ.

Mest

 • Omfattande utbud av erbjudanden
 • Tilläggstjänster anpassade till företag
 • Moderna meddelanden

De mindre

 • Vilseledande priser på domännamn
 • Modest prestanda
 • En besvikelse WordPress-erbjudande

Tjänster9

Pris8

Infrastruktur8

Prestanda5

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Kolla in våra andra recensioner av värdtjänster:

 • Hostinger Review (2021): Är det den snabbaste värden på marknaden?
 • LWS Review (2021): Det billigaste webbhotellet
 • HostPapa Review (2021): Ett gediget erbjudande på ingångsnivå
 • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
 • IONOS recension (2021): den europeiska dinosaurien
 • Opinion Ikoula (2021): det galliska molnet
 • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
 • O2Switch recension (2021): referensmellanerbjudandet
 • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

Relaterade Artiklar

Back to top button