Avinstallera appar och program i Windows 10: Komplett guide

I själva verket, och tack vare de periodiska uppdateringarna som Microsoft skickar oss, mjukvaran som sådan växer ständigt, vilket användarna drar nytta av, hur kunde det vara annorlunda. Men samtidigt måste man ta hänsyn till att, trots allt som ett operativsystem kan erbjuda sina kunder han kan inte begränsa sig till att arbeta ensam, för då hans funktioner skulle dessutom vara ganska begränsad.

Det är därför utvecklarna av Operativsystem som vi för närvarande kan använda är ansvariga för att i många fall arbeta med skaparna av tredjepartsapplikationer som i framtiden skulle kunna installeras i programmet, verktyg som dessutom är grundläggande för att acceptera systemet han själv av allmänheten. Som redan har kommenterats många gånger och demonstrerats vid många andra tillfällen, ett operativsystem, vare sig för miljöerna av skrivbord Var mobiler , som inte är redo att erbjuda bred kompatibilitet för tredjeparts- eller externa applikationer, har alla röster att slutföra. i schack.

Därav just vikten av applikationer och program som vi installerar i Windows 10, som inte bara ska vara kompatibelt, utan samtidigt ska de kunna fungera på bästa möjliga sätt, som det sker i de flesta fall. Därför använder vi för närvarande en hel del programvara i Redmond-systemet, men det är också sant att dessa program inte är eviga, åtminstone de flesta av dem, så det kommer en tid då vi förmodligen kommer att vilja avinstallera dem.

Ta bort alla onödiga appar från Windows 10

Det kan vara så att vi inte längre behöver programmet som vi installerade på vår dator i sin tid, eller att vi helt enkelt har installerat en applikation som orsakar oss problem eller är potentiellt farlig. Därför, ett av de första stegen att ta i det här fallet, antingen ta bort programvaran permanent, något exakt vad vi ska hjälpa till med dessa rader, oavsett om applikationer Win32 Var UWP för Windows 10 .

Och du måste ta hänsyn till att de två grupperna är olika förpackade, så borttagningsprocessen är också vanligtvis olika beroende på fallet, vilket händer både i deras installation och i underhåll och uppdatering av båda typerna. Tja, till att börja med kommer vi att berätta att ett av de mest effektiva sätten att hantera, inklusive borttagning, våra installerade UWP-appar från den officiella systembutiken, från Microsoft Store eller några appar av skrivbord Win32, består av Använd inställningar Windows 10 som vi kommer åt med tangentkombinationen “Win ​​+ I”.

När det här avsnittet dök upp på skärmen valde vi i det här fallet alternativet som heter “Applikationer” för att komma in i deras hanteringssektion. I den vänstra delen av fönstret som visas kommer det första markerade alternativet att vara “Applikationer och funktioner”, vilket är det som intresserar oss i det här fallet. Det är vid denna tidpunkt som a lista kommer att laddas med verktyg som vi har installerat vid ett eller annat tillfälle i operativsystemet, både UWP och Win32, en laddningsprocess som ibland kan ta några sekunder.

Efter det, eftersom de är utdelade i alfabetisk ordning kan vi enkelt hitta de applikationer som vi vill ta bort, varefter vi klickar på den valda. Här kommer vi att ställas inför flera fall, till exempel i de flesta av dem, när vi väljer dem, en knapp kallas ” Avinstallera kommer att dyka upp vilket uppenbarligen kommer att hjälpa oss att eliminera det från systemet.

Det kan dock vara så att vissa UWP-appar integrerad i operativ system honom samma kan inte elimineras härifrån, eftersom Windows 10 i sig är det som hindrar oss från att köra den här processen, även om de tillåter oss att justera vissa inställningar från länken “Avancerade alternativ”, till exempel med “applikationen” Kartor .

Å andra sidan, från samma avsnitt kommer vi att hitta några av de program vars installationsenhet vi direkt kan ändra för att spara utrymme i huvudet, som vi till exempel kommer att se i netflix som också kommer att flytta allt innehåll som laddas ner från plattformen.

Andra sätt att avinstallera Windows 10-appar

Men detta är inte den enda metoden som Microsofts operativsystem gör tillgänglig för oss för den här typen av uppgifter, eftersom något liknande kan göras från kontrollpanelen i Windows 10. Därför, för att komma åt detta avsnitt skriver vi “Kontrollpanelen” i dialogrutan i start meny och en genväg visas. När vi befinner oss i det nya fönstret letar vi efter avsnittet som heter “Program” och klickar på alternativet ” Avinstallera ett program “.

När vi kommer åt den nämnda länken, som hände i konfigurationsavsnittet, kommer vi här att se en lista över alla applikationer installerade på dator . Dessutom, bredvid namnet på var och en av dem, visas andra intressanta uppgifter tydligt, såsom deras utvecklare, datumet då de installerades, deras version eller den skära som var och en upptar på skivan.

På så sätt, när vi väl har lokaliserat den vi vill ha ta bort från Windows 10 vi behöver bara dubbelklicka på den, eller klicka med höger knapp på mus . Sålunda, efter motsvarande varningsmeddelande, Ansökan kommer att raderas helt från datorns hårddisk.

Och slutligen kommer vi att berätta att vi har till vårt förfogande en ännu snabbare metod för att kunna bli av med applikationer som vi inte vill fortsätta installera, eller som orsakar oss problem på dator . För detta behöver vi bara gå till systemstartmenyn och lokalisera verktyget för att eliminera från alla de exponerade i listan i detta avsnitt. Sedan klickar vi med den sekundära knappen på själva applikationens namn, och bland annat kommer vi att se ett alternativ som gör att vi kan ta bort den valda i det här fallet, så enkelt som det.

Relaterade Artiklar

Back to top button