Även begravd, fortsätter Internet Explorer att orsaka buggar på Windows

internet explorer © © monticello / Shutterstock

Han är borta…men på något sätt överlever hans insekter honom. Trots skrota Internet ExplorerMicrosoft fortsätter att fixa buggar relaterade till dess gamla Navigatör.

Efter att ha blivit mer och mer diskret i Microsofts ekosystem sedan 2015 och introduktionen av Edge, drogs Internet Explorer permanent från aktiv tjänst först den 15 juni. Webbläsaren hade då tjänat nästan tre decennier på de olika Microsoft OS, dess senaste version (IE 11) hade introducerats i slutet av 2013 med Windows 8.1.

Idag gör Microsoft det möjligt att använda Internet Explorer-flikar i sin Edge-webbläsare för att göra det lättare att byta från en webbläsare till en annan… Bara här har den här funktionen nyligen varit ett problem.

Internet Explorer-flikar är ett problem för Edge

Som rapporterats Neowin, den senaste versionen av Windows 11 (KB5014019) introducerade en bugg som fick Internet Explorer-flikar som öppnades i Edge att krascha i vissa specifika fall. Dåliga nyheter för dem som precis hade påbörjat sin övergång mellan de två webbläsarna.

Efter installation av KB5014019 och senare uppdateringar kan IE-lägesflikar i Microsoft Edge sluta svara när en webbplats visar en modal dialogruta. En modal dialogruta är ett formulär eller en dialogruta som kräver att användaren svarar innan han fortsätter eller interagerar med andra delar av webbsidan eller applikationen Microsoft förklarade i ett pressmeddelande.

Microsoft är redan på gång…

Enligt Microsoft påverkade denna bugg användare av Windows 11 21H2, Windows 10 21H2, 21H1, 20H2 och Windows Server 2022. Det är nu till stor del åtgärdat genom ” Återställning av känt problem » används av företaget för att avbryta en uppdatering som innehåller identifierade buggar och på så sätt ångra dem mycket snabbt.

De berörda användarna har därför inget särskilt att göra, eftersom korrigeringen automatiskt hanteras av Microsoft. Som sagt, om du är orolig och felet ännu inte har fixats åt dig, är det helt enkelt att rekommendera att starta om din maskin så att Rulla tillbaka kan göras snabbare.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button