Avast vs Malwarebytes: vilket är bättre?

vet du(Har du) att cyberhot under första halvåret 2019 avslöjade över 4,1 miljarder rekord? Internet är inte längre en lyx – det är viktigt att hålla kontakten med vänner och familj, arbeta och gå i skolan. Utan ett starkt och pålitligt antivirusprogram är din dator och din personliga information i fara.

De två största namnen i den här branschen är Avast och Malwarebytes . Den här artikeln kommer att belysa styrkorna och svagheterna med varje program och hjälpa dig att bestämma vilket som är bäst för dig.

Prisstrukturer

Och Avast och Malwarebytes erbjuder gratisversioner som ger mer begränsat skydd än deras premiumversioner, men i ett nafs är även begränsat skydd bättre än inget skydd alls.

Avast(Avast) Det finns tre prisnivåer: Fri , Premie och Slutlig . Var och en betalas årligen: Premie kostar $90 per år, och Slutlig – $120 per år. I skrivande stund Avast erbjuder 50 % rabatt på båda prenumerationerna för det första året, vilket ger priset till $45 och $60.

Avast Premium erbjuder också en 30-dagars gratis provperiod. Det finns även tjänster som t.ex VPN en skyddstjänst för identitetsstöld och ett verktyg för spårningsskydd, som var och en kan läggas till och faktureras för en årlig prenumeration.

Malwarebytes har fyra prisnivåer, inklusive ett gratis alternativ: Premie(Premium) för en enda enhet för 3,33 USD/månad eller 40 USD/år; Premie(Premium) för fem enheter för $6,67 per månad eller $80 per år; och Premium + Sekretess för $8,33 per månad, $100 per år.

Det är också värt att notera det Malwarebytes tvingar dig att registrera dig för en 14-dagars gratis provperiod via e-post, och därefter kommer du att få många marknadsföringsmail tills du avslutar prenumerationen.

Fastän Malwarebytes vid första anblicken billigare Avast erbjuder skydd för 10 enheter till ett baspris. Det motsvarar cirka $9 per enhet för ett helt år, medan det för samma skyddsnivå från Malwarebytes(Malwarebytes) du kommer att betala $160.

Vinnare: Avast(Vinnare: Avast)

Funktioner

Varken Avast inte heller Malwarebytes Erbjud inte ett brett utbud av funktioner i gratisnivån. Den verkliga jämförelsen kommer att vara i premiumversionerna.

Gratis nivåer(Gratis nivåer)

Gratis version av Avast(Avast) erbjuder två huvudfunktioner: ransomware-skydd och skydd mot skadlig programvara och virus. Det är ett grundläggande antivirusprogram som får jobbet gjort, men inget mer.

Å andra sidan, Malwarebytes tar bort spionprogram och skadlig programvara. Det är allt. Det erbjuder inte realtidsskydd eller detektering. Den övervakar inte heller ransomware. Medan Malwarebytes extremt bra på att upptäcka skadlig programvara, gratisversionen är en etttricksponny.

Båda gratisversionerna styr också bara en enhet.

Premiumnivåer(Premiumnivåer)

När du väl har investerat några dollar i ditt antivirusprogram kommer antalet funktioner och verktyg som är tillgängliga för dig att öka avsevärt. Avast erbjuder nätverkssäkerhetskontroller WiFi övervakar osäkra och falska webbplatser på Internet, hjälper till att skydda mot nätfiskewebbplatser och stoppar fjärråtkomstattacker på din dator.

Avast gör det också för 10 enheter samtidigt. Du kan bara överföra det här skyddet till en dator eller annan enhet, men du sparar bara 10 USD per år, vilket inte är värt det, särskilt när du överväger fördelarna med omfattande skydd för alla dina enheter.

Malwarebytes tillhandahåller 24/7 realtidsövervakning av skadlig programvara och andra hot mot ditt system. Det fungerar också för att stoppa exploaterade attacker såväl som ransomware-angrepp. Malwarebytes erbjuder också skydd mot skadliga och falska webbplatser för att förhindra datastöld och/eller identitetsstöld.

Premium + nivåer

Båda företagen har olika namn för sina högsta prisnivåer, så “Premium+” är det generiska namnet för högsta möjliga pris.

Avast erbjuder ytterligare två verktyg i detta sortiment: SecureLine VPN för säker och säker surfning oavsett vilken anslutning som används och Cleanup Premium ett verktyg som förbättrar datorns prestanda genom att ta bort skräpfiler.

(Malwarebytes)Högsta prisnivå Malwarebytes inkluderar VPN . Malwarebytes Integritet (Malwarebytes) VPN(Privacy VPN) förhindrar obehörig snokning, maskerar din plats, krypterar din anslutning och mer – allt samtidigt som man minskar förseningarna som traditionellt förknippas med VPN(VPN) .

Båda programmen erbjuder många funktioner, särskilt till högre prisnivåer, men Avast kommer fortfarande ut på topp med fler funktioner och fler enheter säkrade av programvaran.

Vinnare: Avast(Vinnare: Avast)

Användargränssnitt

Avast och Malwarebytes har relativt lättanvända och tydliga gränssnitt. Avast har fler alternativ tillgängliga för användaren, medan Malwarebytes mer förenklat.

Avast visar din dators status, men delar upp alternativen i tre kategorier: Säkerhet, Sekretess(Sekretess) och Prestanda(Prestanda) . Genom att klicka på något av dessa alternativ kommer du att se ytterligare avsnitt som är tillgängliga för dig.

Malwarebytes visar din historik, möjligheten att starta en ny genomsökning och reglage som låter dig stänga av skydd mot Internet, skadlig programvara, ransomware och utnyttjande. Inställningsmenyn är mer komplett, men alla huvudfunktioner i verktyget är tillgängliga på ett ställe.

Användargränssnitt för Malwarebytes verkar lite daterad jämfört med Avast och bristen på verktyg blir mer uppenbar när du jämför de två alternativen baserat på deras gränssnitt.

Vinnare: Avast(Vinnare: Avast)

Avast mot Malwarebytes: Vad(vilket) bättre ?(Bäst)

Båda programmen är bra på vad de gör, men i slutändan handlar det om vilket som erbjuder det bredaste utbudet av skydd till bästa pris. Om du bara var tvungen att välja ett av dessa program, Avast är ditt bästa val.

Den erbjuder de bästa funktionerna och den bästa valutan för pengarna. Malwarebytes är inte dåligt på något sätt, men det är mycket mer begränsat och dyrare på enhet för enhet.

Visste du att cyberhot avslöjade mer än 4,1 miljarder rekord under första halvåret 2019? Internet är inte längre en lyx – det är viktigt för att hålla kontakten med vänner och familj, arbeta och gå i skolan. Utan ett starkt och pålitligt antivirusprogram är din dator och din personliga information i fara.

Två av de största namnen i branschen är Avast och Malwarebytes. Den här artikeln kommer att bryta ner styrkorna och svagheterna i varje program och hjälpa dig att bestämma vilket som är det bästa valet för dig.

Prisstrukturer

Både Avast och Malwarebytes erbjuder gratisversioner som ger mer begränsat skydd än deras premiumversioner, men i ett nafs är även det begränsade skyddet bättre än inget alls.

Avast har tre prisnivåer: Gratis, Premium och Ultimate. Var och en faktureras årligen, med Premium kommer in på $90 per år och Ultimate kostar $120 per år. I skrivande stund erbjuder Avast ett erbjudande på 50 % för båda prenumerationerna för det första året, vilket ger priset till 45 $ och 60 $.

Avast Premium erbjuder också en 30-dagars gratis provperiod. Det finns också tjänster som ett VPN, en identitetsstöldskyddstjänst och ett antispårningsverktyg som var och en kan läggas till och debiteras för årliga prenumerationer också.

Malwarebytes har fyra prisnivåer inklusive det kostnadsfria alternativet: Premium för en enhet för $3,33 per månad, eller $40 per år; Premium för fem enheter för $6,67 per månad, eller $80 per år; och Premium + Privacy för $8,33 per månad, $100 per år.

Det är också värt att notera att Malwarebytes tvingar dig att registrera dig för en 14-dagars gratis provperiod via e-post, och du kommer därefter att få en mängd marknadsföringsmeddelanden tills du avslutar prenumerationen.

Även om Malwarebytes är mer överkomligt vid första anblicken, erbjuder Avast skydd för 10 enheter till grundpriset. Det motsvarar cirka $9 per enhet under ett helt år, medan du skulle betala $160 för samma skyddsnivå från Malwarebytes.

Vinnare: Avast

Funktioner

Varken Avast eller Malwarebytes erbjuder ett brett utbud av funktioner i den kostnadsfria nivån. Den sanna jämförelsen kommer att ligga i premiumversionerna.

Gratis nivåer

Avast erbjuder två huvudfunktioner i sin gratisversion: skydd mot ransomware och skydd mot skadlig programvara och virus. Det är ett barebones antivirusprogram som får jobbet gjort, men inte mycket mer än så.

Å andra sidan tar Malwarebytes bort spionprogram och skadlig programvara. Det är allt. Det erbjuder inte realtidsskydd eller upptäckt. Den tittar inte på ransomware heller. Även om Malwarebytes är oerhört bra på att upptäcka skadlig programvara, är gratisversionen en ponny med ett trick.

Båda gratisversionerna övervakar också en enda enhet.

Premiumnivåer

När du väl har investerat några dollar i ditt antivirusprogram ökar antalet funktioner och verktyg som är tillgängliga för dig en hel del. Avast erbjuder säkerhetskontroller av Wi-Fi-nätverk, bevakar osäkra och falska webbplatser online, hjälper till att ge skydd mot nätfiskewebbplatser och stoppar fjärråtkomstattacker mot din dator.

Avast gör även detta för upp till 10 enheter åt gången. Du kan släppa detta skydd till endast en enda dator eller annan enhet, men genom att göra det sparar du bara $10 per år – inte värt det, särskilt när du överväger fördelarna med fullspektrumskydd på alla dina enheter.

Malwarebytes tillhandahåller övervakning dygnet runt i realtid för skadlig programvara och andra hot mot ditt system. Det fungerar också för att stoppa exploaterade attacker, såväl som ransomware-angrepp. Malwarebytes erbjuder också skydd mot skadliga och falska webbplatser för att förhindra stulen data och/eller identitetsstöld.

Premium + nivåer

Båda företagen har olika namn för sina högsta prisnivåer, så “Premium+” är det generiska namnet för högsta möjliga prispunkt.

Avast erbjuder ytterligare två verktyg i det här sortimentet: SecureLine VPN för säker och säker surfning oavsett vilken anslutning du använder, och Cleanup Premium, ett verktyg som förbättrar datorns prestanda genom att ta bort onödiga filer.

Malwarebytes högsta prisnivå inkluderar en VPN. Malwarebytes Privacy VPN förhindrar obehörig spårning, maskerar din plats, krypterar din anslutning och mer – allt samtidigt som den minskar mängden fördröjning som traditionellt är associerad med VPN.

Båda programmen erbjuder ett stort antal funktioner, särskilt till högre prisklasser, men Avast kommer fortfarande ut på topp på grund av det större antalet funktioner och det högre antalet enheter som skyddas av programvaran.

Vinnare: Avast

användargränssnitt

Avast och Malwarebytes har båda relativt lättanvända och förståeliga gränssnitt. Avast har fler alternativ tillgängliga för användaren, medan Malwarebytes är mer förenklat.

Avast visar status för din maskin, men delar upp alternativen i tre kategorier: Skydd, Sekretess och Prestanda. Om du klickar på något av dessa alternativ visas ytterligare avsnitt som är tillgängliga för dig.

Malwarebytes visar din historik, ett alternativ för att starta en ny skanning och skjutreglage som låter dig stänga av webb-, malware-, ransomware- och exploateringsskydd. Inställningsmenyn är mer omfattande, men huvudfunktionerna i verktyget är alla tillgängliga på ett ställe.

Användargränssnittet för Malwarebytes känns lite föråldrat jämfört med Avast, och bristen på verktyg blir lätt mer uppenbar när du jämför de två alternativen baserat på deras gränssnitt.

Vinnare: Avast

Avast vs Malwarebytes: Vilket är bäst?

De två programmen är båda bra på vad de gör, men det handlar i slutändan om vilket som erbjuder det bredaste utbudet av skydd till bästa pris. Om du bara var tvungen att välja ett av dessa program, är Avast din bästa insats.

Den erbjuder den bästa uppsättningen funktioner och den bästa valutan för pengarna. Malwarebytes är inte dåligt på något sätt, men det är mycket mer begränsat och dyrare på en enhet-för-enhet-uppdelning.