Avast tillkännager introduktionen av en brandvägg i sitt kostnadsfria antivirusprogram

Avast Free Antivirus 2019 © Clubic.com

Avast meddelade i går uppdateringen av sina program Avast Premium Security och Avast Antivirus. På programmet ingår en brandvägg i dess antivirus gratis, plus nya avancerade funktioner i betalversionen för Windows.

Den globala ledaren inom digital säkerhet har åtagit sig att tillhandahålla effektiva, kostnadsfria säkerhets- och integritetsprogram till alla. Det bevisar återigen detta åtagande genom att ge användarna en gratisversion av sitt anti-malware-program via en brandvägg som skyddar mot nätverksattacker.

En gratis brandvägg och nya funktioner

Avast Firewall ger extra skydd för användare av Windows gratis- och premiumversioner. Detta program tillhandahåller nätverkssäkerhet och förhindrar obehörig fjärråtkomst.

Avasts gratis brandvägg filtrerar inkommande och utgående nätverkstrafik för att blockera farliga anslutningar i två olika lägen. Offentligt läge, som aktiveras när en användare ansluter till ett okänt nätverk, erbjuder högt skydd, blockerar all inkommande åtkomst från andra enheter, för att göra datorn oupptäckbar i nätverket. Privat läge är lämpligt för användargodkända nätverk, till exempel hemnätverk. Detta blockerar trafik till ett minimum, håller datorn synlig i nätverk och tillåter standardfunktionalitet.

När det gäller Avast Premium Security-brandväggen kommer den att dra nytta av nya avancerade funktioner för att ge användarna ett mer optimalt skydd mot hot. Detta program kommer att varna användare om ARP-adressförfalskning (Adressupplösningsprotokoll), undvika nätverksinfiltration av cyberbrottslingar. Till detta kommer dataläckageskydd som förhindrar att datorn läcker känslig data över nätverk. Slutligen kommer användaren också att informeras om skadliga program skannar datorn via portskanningsvarningen.

Avast stärker sina antivirusprodukter

Det är en realitet: behovet av att skydda våra digitala liv växer. Tillsammans är antiviruslösningar och andra brandväggar avsedda att utvecklas i denna riktning. Det är med detta i åtanke som Avast har beslutat att stärka sina anti-malware-produkter. I detta ämne förklarar Vita Santrucek, produktchef för Avast: ” [Nos recherches] visade att internet sedan covid-19-pandemin har blivit ett ännu viktigare nätverk för två tredjedelar av åldersgruppen 18-44 år och för hälften av äldre människor världen över. Inför den ökande utvecklingen av den digitala världen kan allas integritet äventyras på många nivåer, ibland genom att helt enkelt ansluta till ett offentligt eller lokalt nätverk. Det kan vara svårt för människor att hänga med i hur komplexa hoten är och att förstå hur de kan skydda sin integritet online “.

Nya funktioner för Avast Premium Security och Avast Free Antivirus-produkter är redan tillgängliga i de senaste versionerna av programvaran i fråga. De är tillgängliga för nedladdning från Avasts officiella webbplats.

Om samma ämne:
Skydda din integritet utan att beröva dig själv internet: råd från Cybermalveillance.gouv.fr, AFCDP och UFC-Que Choisir

Källa: Avast

Relaterade Artiklar

Back to top button