Av misstag raderat ett röstmemo på iPhone? 4 sätt att återhämta sig

Röstmemo på iPhone är en fantastisk app för att spela in ljud och lämna röstmeddelanden till dig själv. Den har ett okomplicerat gränssnitt, och du kan till och med redigera och trimma ljud direkt från appen. Så om du har lagt ner en del arbete på journalen kan oavsiktlig radering vara frustrerande.

Raderingen kan också ha skett utan ditt fel och kan ha orsakats av en iPhone-uppdatering, återställning eller annat internt problem. Men oavsett hur den raderades kan du fortfarande använda minst en av dessa metoder för att återställa din förlorade ljudfil.

1. Kontrollera den nyligen borttagna mappen(1. Markera Nyligen borttagen mapp)

Det första du behöver göra är att kontrollera om filen på din iPhone bara finns i den nyligen raderade mappen i appen Röstmemo . Dina ljudinspelningar kommer hit först efter radering, och sedan raderas de permanent efter ett visst antal dagar eller om du går in och raderar dem själv. Men du kan också återställa dem via den här mappen. Följ dessa steg för att återvända röst meddelande(Röstmemo) .

 1. På startsidan för en inspelning trycker du på vänsterpilikonen i det övre vänstra hörnet.
 1. Klick “Nyligen raderad(Nyligen borttagen) » .

 1. I det övre högra hörnet klickar du på ” Förändra(Redigera)”.

 1. Välj(Välj) de poster du vill återställa och klicka sedan på ” Återupprätta(Återställ)” längst ned. Du kan också bara klicka “Återställ allt(Återställ alla)” för att återställa alla raderade röstanteckningar(Röstmemon) .

Om du vill ändra tiden det tar för filerna i mappen Nyligen borttagna att raderas permanent kan du gå till Inställningar > Röstmemon > Rensa borttagna och välj en tidsgräns.

2. Återställ via iCloud(2.Återställ via iCloud)

Om du inte ser den borttagna filen i mappen Nyligen borttagen betyder det att den är permanent raderad. Men inte helt för alltid, eftersom du fortfarande kan få det från en iCloud-säkerhetskopia (iCloud-säkerhetskopia).

Om du skapar iCloud-säkerhetskopior eller gör dem automatiskt kan detta vara ett alternativ för dig. Detta kommer dock att innebära att du måste återställa din iPhone till ett tidigare tillstånd, vilket innebär att du kan förlora nyare filer på din iPhone. Det här alternativet bör alltså endast göras om du verkligen behöver en fjärrkontroll röst meddelande(Röstmemo) . Så här gör du.

 1. Välj ” inställningar(Inställningar) » > « Main(Allmänt) » > « Återställa(Återställ) » .
 1. Klick “Radera allt innehåll och inställningar”(Radera allt innehåll och alla inställningar) .

 1. Efter omstart, när du tittar på hemskärmarna, stanna vid Skärmen för appar och data(Apps & Data-skärmen)” och klicka “Återställ från iCloud Backup”(Återställ från iCloud Backup) .
 1. Logga in med samma Apple ID som du hade på din iPhone när du skapade fjärrkontrollen röst meddelande(Röstmemo) .
 1. Välj(Välj) iCloud-säkerhetskopia skapad dagen före raderingen röst meddelande(Röstmemo) .
 1. Efter att ha säkerhetskopierat din iPhone kan du gå till appen Röstmemo och se om posten har återställts.

Den här rutten kan upptäcka din fjärrkontroll röst meddelande(Röstkommentar) om du har iCloud-säkerhetskopior. Om inte, eller om du inte vill återställa din iPhone, finns det alternativ för att återställa inspelningen.

3. Återställ via synkroniserad enhet i iTunes(3. Återställ via en synkroniserad enhet på iTunes)

Ett annat sätt att återställa rösten notera(Memo) – hitta den via iTunes på en annan enhet, till exempel en PC eller Mac . Bara(Bara) se till att iTunes är nedladdat på den här enheten och att din iPhone är synkroniserad med den. Sedan kan du följa stegen nedan för att återställa.

 1. Anslut din iPhone till din dator med USB – kabel.
 1. Klick(Klicka) på iPhone-ikonen i det övre vänstra hörnet.

 1. Välj ” musik(Musik)” i sidofältet.

 1. Välj “Röstanteckningar”(Röstkommentar) under ” spellistor(Spellistor) » . Om du tidigare har synkroniserat dina röstmemon med iTunes kan den raderade filen finnas här. Längst ned på skärmen klickar du på ” Synkronisera(synkronisera) » .

 1. Gå tillbaka till din iPhone och kolla appen ” Röstanteckningar”(Röstkommentar) för att se om filen är synkroniserad med din iPhone.

Om du vill återställa röst meddelande(Voice Memo) på din iPhone på ett annat sätt kan du också använda tredje parts återställningsprogram för att göra det på liknande sätt.

4. Använd återställningsprogramvara(4. Använd ett återställningsprogram)

Det finns många iPhone-återställningsprogram som låter dig komma åt raderade filer. Det är lätt att komma åt dina filer med den här metoden, men du kan behöva betala för programvaran först.

Du kan också använda iTunes återställningsprogram för att återställa röstanteckningar(Röstmemon) . Du behöver bara ansluta din iPhone till din dator via USB att använda dessa metoder. Eftersom du bara kommer att använda den för återhämtning röst meddelande(Röstkommentar), du kan bara använda gratisprogrammet eller versionen.

Stellar Data Recovery är en utmärkt programvara för detta, som erbjuder antingen en gratisversion eller en version som du kan köpa. Om du bara vill återställa filer behöver du bara ladda ner gratisversionen av programvaran.

En annan återställningsprogramvara du kan använda är iMyFone D-Back. Den erbjuder också en gratis nedladdning där du kan återställa filer som har raderats från din iPhone. Denna metod är ett pålitligt sätt att återställa förlorade röstanteckningar(Röstkommentar) utan att behöva återställa din iPhone.

Återställer röstmemon(Återställa röstmemon)

Med en av dessa metoder bör du kunna få tillbaka alla raderade av misstag röstanteckningar(Röstmemon) som du kanske vill ha. Det är viktigt att komma ihåg hur länge sedan du raderade en post, eftersom ju längre den har raderats, desto mindre sannolikhet kommer du att kunna återställa den. Så om du tar bort röst meddelande(Röstmemo) du vill, se till att återställa det så snart som möjligt.

Du kan också öka chansen för återställning genom att regelbundet säkerhetskopiera din iPhone-data (säkerhetskopiera din iPhone-data). Detta säkerställer att filer från det förflutna är tillgängliga i en eller annan form, så att du inte behöver oroa dig för att förlora borttagna filer igen.

Röstmemo på iPhone är en fantastisk app för att spela in ljud och lämna röstmeddelanden till dig själv. Den har ett okomplicerat gränssnitt, och du kan även redigera och klippa ditt ljud direkt i appen. Så om du har lagt ner lite arbete på en inspelning kan det visa sig vara frustrerande att radera den.

Borttagningen kan inte heller ha varit ditt fel och kan ha orsakats av en iPhone-uppdatering, en återställning eller ett annat internt problem. Men oavsett hur den raderades kan du fortfarande använda minst en av dessa metoder för att återställa din förlorade ljudfil.

1. Markera Nyligen borttagen mapp

Det första du vill göra är att kontrollera om filen fortfarande finns på din iPhone, bara i den nyligen raderade mappen i Voice Memo-appen. Det är dit dina ljudinspelningar först går efter att ha raderats, för att sedan raderas permanent efter ett visst antal dagar eller om du går in och raderar dem själv. Men du kan också återställa dem via den här mappen. Följ dessa steg för att få tillbaka ditt röstmemo.

 1. Från huvudinspelningssidan, tryck på den vänstra pilikonen i det övre vänstra hörnet.
 1. Knacka på Nyligen raderad.

 1. Klicka på i det övre högra hörnet Redigera.

 1. Välj vilken eller vilka inspelningar du vill återställa och tryck sedan på Återhämtning på botten. Du kan också bara trycka på Återhämtning allt för att få tillbaka alla dina raderade röstmemon.

Om du vill ändra hur lång tid det tar för dina nyligen raderade mappfiler att raderas permanent kan du gå till Inställningar > Röstmemon > Rensa borttagna och välj din tidsgräns.

2. Återställ via iCloud

Om du inte ser den borttagna filen i mappen Nyligen borttagen betyder det att den är borttagen permanent. Men inte helt permanent, eftersom du kanske fortfarande kan hämta det från en iCloud-säkerhetskopia.

Om du skapar iCloud-säkerhetskopior eller gör dem automatiskt kan detta vara ett alternativ för dig. Det kommer dock att innebära att du måste återställa din iPhone till ett tidigare tillstånd, vilket innebär att du kan förlora nyare filer på din iPhone. Så det här alternativet bör bara göras om du verkligen behöver det raderade röstmemo. Så här gör du.

 1. Gå till inställningar > Allmän > återställa.
 1. Knacka Radera allt innehåll och alla inställningar.

 1. Efter omstarten, när du går igenom öppningsskärmarna, stanna vid Skärmen Appar och data och tryck Återställ från iCloud Backup.
 1. Logga in med samma Apple-ID som du hade på din iPhone när du skapade det raderade röstmemo.
 1. Välj en iCloud-säkerhetskopia som slutförs på ett datum innan du raderade röstmemot.
 1. När din iPhone har säkerhetskopierats kan du gå in i Voice Memo-appen och se om inspelningen har återställts.

Den här rutten kommer sannolikt att öka ditt raderade röstmemo om du har iCloud-säkerhetskopior. Om inte, eller om du inte vill gå igenom besväret med att återställa din iPhone, finns det fortfarande alternativ för att återställa din inspelning.

3. Återställ via en synkroniserad enhet på iTunes

Ett annat alternativ för att få tillbaka ditt röstmemo är att hitta det via iTunes på en annan enhet som din PC eller Mac. Se bara till att du har laddat ner iTunes på den här enheten och att din iPhone är synkroniserad med den. Sedan kan du följa dessa steg för återhämtning.

 1. Anslut din iPhone till din dator med en USB-kabel.
 1. Klicka på iPhone-ikonen i det övre vänstra hörnet.

 1. Välj musik i sidofältet.

 1. Välj Röstmemon under Spellistor. Om du tidigare har synkroniserat dina röstmemon till iTunes kan den raderade filen finnas här. Klicka på längst ned på skärmen Synkronisera knapp.

 1. Gå tillbaka till din iPhone och kontrollera Voice Memos-appen för att se om filen är synkroniserad med din iPhone.

Om du vill återställa ett röstmemo på ett annat sätt på din iPhone kan du även använda en återställningsprogramvara från tredje part för att göra detta med en liknande metod.

4. Använd ett återställningsprogram

Det finns många återställningsprogram där ute för iPhone som kan ge dig tillgång till raderade filer. Det är enkelt att komma till dina filer med den här metoden, men du kan behöva betala för programvaran först.

Du kan också använda ett återställningsprogram med iTunes för att återställa dina röstmemon på det sättet. Du behöver bara ansluta din iPhone till din dator via USB för att kunna använda dessa metoder. Eftersom du bara kommer att använda det för att återställa ett röstmemo, kan du bara använda ett gratisprogram eller en gratis version.

Stellar Data Recovery är en fantastisk programvara för detta som erbjuder antingen en gratisversion eller en du kan köpa. Om du bara vill återställa filer behöver du bara ladda ner gratisversionen av programvaran.

En annan återställningsprogramvara du kan använda är iMyFone D-Back. Detta erbjuder också en gratis nedladdning där du kan återställa filer som har raderats från din iPhone. Denna metod är ett idiotsäkert sätt att återställa förlorade röstmemon utan att behöva återställa din iPhone.

Återställning av röstmemon

Med en av dessa metoder bör du kunna få tillbaka alla av misstag raderade röstmemon som du kanske vill ha. En viktig sak att tänka på är hur länge sedan du raderade inspelningen, eftersom ju längre tillbaka den raderades, desto mindre sannolikt är det att du återställer den. Så om du tar bort ett röstmemo som du inser att du vill ha, se till att återställa det så snart du kan.

Du kan också öka sannolikheten för återställning genom att regelbundet säkerhetskopiera din iPhone-data. Detta kommer att säkerställa att filer från det förflutna är tillgängliga i någon form, så att du inte behöver oroa dig för att förlora borttagna filer igen.

Relaterade Artiklar

Back to top button