Automatisk säkerhetskopiering av viktiga Windows-mappar med OneDrive

Genom att köpa ett abonnemang på Office 365 från (Kontor 365)Microsoft får du tillgång till hela uppsättningen program, förutom applikationer som t.ex Ord eller excel . En av de mest användbara tjänsterna är OneDrive . Tycka om
Dropbox eller Google Drive , OneDrive ger dig betydande onlinelagring.

OneDrive är mer än bara en stor flash-enhet på Internet, Microsoft inbyggt några ganska användbara funktioner. En av de senaste och mest betydande förändringarna är möjligheten att aktivera automatisk synkronisering för vissa “viktiga” mappar. fönster. Det är ett enkelt sätt att se till att din viktigaste information alltid säkerhetskopieras till molnet.

Denna funktion var ursprungligen endast tillgänglig för användare OneDrive för företag(Business), men nu kan alla använda det. Som standard är den inställd för att säkerhetskopiera dokument, bilder och Skrivbord(Desktop)” som inte kan ändras för närvarande. Till skillnad från Dropbox du kan inte säkerhetskopiera alla möjliga filtyper heller.

Till exempel, En anteckning eller Outlook PST(Outlook PST) – nej, nej. Men för det mesta kan du skydda nästan vad som helst. Detta är inte en ersättning för säkerhetskopiering av diskavbildningar, bara filer. För att säkerhetskopiera en hel enhet måste du leta någon annanstans.

Notera. Det är värt att notera att genom att följa stegen nedan faktiskt flyttar de tidigare nämnda mapparna till OneDrive-mappen. Om du vill att de ska stanna på sin nuvarande plats, följ inte stegen nedan.(Obs: Det är värt att nämna att om du utför stegen nedan kommer de ovannämnda mapparna faktiskt att flyttas till OneDrive-mappen. Om du vill att de ska finnas kvar på de aktuella platserna, följ inte stegen nedan. )

Aktivering mappskydd(Mappskydd) till
OneDrive

För att ställa in skyddade mappar, vänsterklicka först på ikonen OneDrive i aktivitetsfältet.(OneDrive-ikonen i systemfältet.)

Menyn kommer att visas. Klicka här ” Mer(mer) ” (tre punkter), tryck sedan på “Inställningar”.(Inställningar.)

Ett nytt fönster öppnas. Klick(Klicka) för att flik Automatisk sparning (Automatisk sparning). Beroende på din version kan fliken anropas Säkerhetskopiering .

Klicka på den här fliken Uppdatera mappar. (Uppdatera mappar.)I nyare versioner OneDrive knappen kommer att anropas Backuphantering(Hantera säkerhetskopiering) .

Om det är första gången du ändrar dessa inställningar kommer du att se den här skärmen.

Som standard kommer att väljas Skrivbord(Skrivbord) mapp ” Bilder(Bilder)” och mapp ” Dokumenten “. (Dokument)Du kan avmarkera här. Klicka på när du är klar Startskydd.(Startskydd.)

Det kan ta flera minuter att ställa in mappskydd. Du kan granska synkroniseringsprocessen, men vid det här laget kan du stänga allt. Alla nya filer som du lägger till på en av dessa säkra platser synkroniseras automatiskt.

Du kan också komma åt innehållet i dessa mappar var som helst, inklusive mobila enheter, med mobilappen OneDrive.

När du tar upp ett Office 365-abonnemang från Microsoft får du tillgång till en hel uppsättning program utöver bara appar som Word eller Excel. En av de mest användbara tjänsterna är OneDriνe. Lite som DropBox eller Google Drive ger OneDrive dig betydande onlinelagring.

OneDrive är dock mer än bara en stor flash-enhet på internet, Microsoft har byggt in några ganska användbara funktioner i den. En av de senaste och mest betydande förändringarna är möjligheten att aktivera automatisk synkronisering för vissa “viktiga” Windows-mappar. Detta ger ett enkelt sätt att se till att din viktigaste information alltid säkert kopieras till molnet.

Den här funktionen var ursprungligen endast tillgänglig för OneDrive for Business-användare, men nu kan alla använda den. Som standard är den inställd för att säkerhetskopiera mapparna Dokument, Bilder och Skrivbord, som inte kan ändras för närvarande. Till skillnad från DropBox kan du inte heller säkerhetskopiera alla möjliga filtyper.

Till exempel är OneNote eller Outlook PST ett nej. För det mesta kan du dock skydda nästan vad som helst. Detta är inte en ersättning för säkerhetskopiering av diskbildskopiering, bara för filer. För säkerhetskopiering av hela enheten måste du leta någon annanstans.

Aktivera mappskydd i OneDrive

För att anpassa vilka mappar som är skyddade är det första steget att vänsterklicka på OneDrive-ikon i systemfältet.

En meny kommer att dyka upp. Här, klicka Mer (tre punkter), klicka sedan inställningar.

Ett nytt fönster öppnas. Klicka på Automatisk sparning flik. Beroende på din version kan fliken få ett namn Säkerhetskopiering.

Klicka på den här fliken Uppdatera mappar. För nyare versioner av OneDrive kommer knappen att få ett namn Hantera säkerhetskopiering.

Om det är första gången du ändrar dessa inställningar får du den här skärmen.

Som standard väljs skrivbordet, mappen Bilder och mappen Dokument. Du kan välja dem här. När du är redo klickar du startskydd.

Mappskyddsinställningen kan ta några minuter. Du kan välja att se synkroniseringsprocessen, men vid det här laget kan du stänga allt. Alla nya filer som du lägger till på en av dessa skyddade platser synkroniseras automatiskt.

Du kan också komma åt innehållet i dessa mappar var som helst, inklusive mobila enheter som använder OneDrive-mobilappen.