Automatisera dina Mac- och iOS-enheter med IFTTT

Mac-användare(Mac) försöker alltid förbättra sin produktivitet genom att använda den inbyggda Automator för att automatisera redundanta uppgifter på sina Mac eller använda tredjepartsverktyg från Mac App Store.

Dessutom, i iOS 12 i den nya applikationen ” Etiketter(Genvägar) » steg kommer att skapas. Men förutom en viss mobil enhet eller dator finns det många andra möjligheter. Förutom dessa verktyg gillar jag också att använda If This Then That ( IFTTT ), mobil- och webbautomatiseringsverktyg.

IFTTT

Enligt skaparna IFTTT, applet(Applet) kopplar samman två eller flera applikationer eller enheter. Det låter dig göra saker som dessa appar eller enheter inte kan göra på egen hand.”

Du kan läsa mer om applets här: https://help.ifttt.com/hc/en-us/articles/115010361348-What-is-an-Applet-

Reklam för IFTT

Exempel

Här är några exempel som illustrerar användbarheten av detta verktyg. Har du någonsin velat bli meddelad med slutresultatet för ditt favoritlag? Eller ett mejl på morgonen om väderprognosen inkluderar regn?

Du(Är) en rymdjunkie som skulle vilja veta varje gång ISS(ISS) ( internationell rymdstation(International Space Station) flyger över huvudet när en astronaut går ut i rymden, eller när NASA(NASA) släpper ny bild från rymden?

Eller är du sugen på ett enkelt sätt att göra inlägg på din Facebook sida(Facebook) när du laddar upp ett nytt blogginlägg? Eller lägg enkelt upp dina bilder från Instagram till ditt konto (Instagram)Twitter ?

Tweet dina instagrams som inbyggda bilder i Twitter-appleten

Du(Är) en musikentusiast som vill få ett dagligt sammandrag av konserter på din favoritplats eller lägga till nya utdrag från en artist du följer till en spellista Spotify och få ett mail?

Dessa och många andra “applets” är tillgängliga för användning.

Bilder på olika applets

Vad är speciellt bra med IFTTT är att det fungerar på alla plattformar och enheter.

Applet-konfiguration

Låt oss ställa in appleten IFTTT för att se hur det fungerar.

Gå först till https://ifttt.com/ och skapa ett konto. För ökad säkerhet rekommenderar vi starkt att du aktiverar 2-Step Security för ditt konto. IFTTT .

Aktiverar tvåstegsskydd på IFTT.com

Observera att för att konfigurera applets som använder ditt Twitter-konto, ditt Twitter-konto Facebook etc., först tillåta IFTTT tillgång till dessa konton.

Tillåt IFTT att använda Facebook

Auktorisering IFTT i Instagram

Detta är ytterligare ett skäl till att använda tvåstegsverifiering som just diskuterats. Klicka nu “Upptäck(Upptäck)” och förundras över appletarna som skapats av användare runt om i världen.

Lista över 21 belysningsapplets

Till att börja med kommer vi att välja den första som nämns ovan: att få en varning med slutresultatet för ditt favoritlag. Här är appleten för att få meddelandet Facebook med resultatet från ditt favoritlag. [Примечание: этот апплет(Applet) больше не доступен. Для аналогичного, попробуйте это: https://ifttt.com/applets/QiMThvgJ-get-any-sports-score?term=sports%20final%20score ]

Välj den här appleten och välj sedan ” Av.” i position ” (Av)(På).”. Förutsatt att du har tillåtit IFTTT skicka till dig Facebook-meddelanden(Facebook-meddelanden), kommer du att se en rullgardinsmeny för att välja en sport och sedan ett lag.

Välj nu en sport, sedan ett lag och klicka på ” Spara(Spara) » .

Sport dropdown-val för det slutliga Applet-resultatet

Denna applet ingår nu. Här är meddelandet Facebook som jag fick med det senaste resultatet!

Slutresultatmeddelande från applet

Mobila applikationer

På IFTTT(IFTTT) har mobilappar för iOS och android- använd appen på din iPhone eller iPad för att konfigurera och få varningar för de appletar du har aktiverat. Låt oss sedan ställa in en applet som varnar oss via ett iOS-meddelande från appen. ESPN : https://ifttt.com/applets/196940p-receive-a-notification-with-the-final-scores-for-your-favorite-team/ .

Öppna appen IFTTT på din iPhone eller iPad och logga in vid behov för att ansluta appen till ditt konto IFTTT . Sök nu efter “Final Score” och du kommer att se en applet ESPN. Få ett meddelande om slutresultatet för ditt favoritlag(Få ett meddelande med slutresultaten för ditt favoritlag) .

Applet ESPN

Välj det och du kommer att se att detta applet(Applet) använder mobilapplikation ESPN och iOS-aviseringar. Klicka på den stora röda knappen (På) “och återigen välj sport, lag och tryck” Spara(Spara) » .

Du kommer att se ett meddelande som Applet påslagen!och erbjuder sedan fler applets. Nu, nästa gång ditt lag spelar, får du ett meddelande med resultatet!

Låt oss veta vilka appletar du har börjat använda! Njut av!

Mac-användare försöker alltid öka sin produktivitet genom att använda den inbyggda Automator för att automatisera redundanta uppgifter på sin Mac eller genom att använda tredjepartsverktyg från Mac App Store.

Dessutom kommer iOS 12 att tillhandahålla byggbara steg i en ny genvägsapp. Ändå, utöver någon specifik mobil enhet eller dator, finns det många andra möjligheter. Utöver dessa verktyg gillar jag också att använda If This Then That (IFTTT), ett mobilt och webbaserat automationsverktyg.

Illustration av Internet of Things

IFTTT

Med IFTTT-skaparnas ord, “en applet kopplar samman två eller flera appar eller enheter. Det gör att du kan göra något som dessa appar eller enheter inte kunde göra på egen hand.”

Du kan läsa mer information om applets här: https://help.ifttt.com/hc/en-us/articles/115010361348-What-is-an-Applet-

Annons för IFTT

Exempel

Här är några exempel för att illustrera användbarheten av detta verktyg. Har du någonsin velat få en varning med slutresultatet för ditt favoritlag? Eller ett mejl på morgonen om väderprognosen inkluderar regn?

Är du en rymdjunkie, som skulle vilja veta varje gång ISS (International Space Station) passerar ovanför, eller när en astronaut kommer in i rymden, eller när NASA lägger upp en ny rymdbild?

Eller är du sugen på ett enkelt sätt att göra inlägg på din Facebook-sida när du laddar upp ett nytt blogginlägg? Eller för att enkelt lägga upp dina Instagram-bilder på ditt Twitter-konto?

Tweet dina instagrams som infödda bilder på Twitter Applet

Är du en musikentusiast, som vill få ett dagligt sammandrag av konserter på din favoritplats, eller lägga till de nya trakterna av en artist du följer till en Spotify-spellista och få ett e-postmeddelande?

Dessa och många andra “applets” är tillgängliga att använda.

Bilder på olika äpplen

Det som är särskilt coolt med IFTTT är att det fungerar på alla plattformar och enheter.

Konfigurera en applet

Låt oss ställa in en IFTTT-applet för att se hur det fungerar.

Gå först till https://ifttt.com/ och skapa ett konto. För större säkerhet rekommenderar vi starkt att du aktiverar tvåstegssäkerhet för ditt IFTTT-konto.

Aktiverar 2-stegs säkerhet på IFTT.com

Observera att för att ställa in appletar som använder ditt Twitter-konto, eller ditt Facebook-konto, etc., godkänn först IFTTT att komma åt dessa konton.

Tillåt IFTT att använda Facebook

Auktorisera IFTT på Instagram

Detta är ännu mer anledning att använda tvåstegsautentisering, som just diskuterats. Klicka nu på Upptäckoch bli förvånad över appletarna som användare över hela världen har skapat.

En lista med 21 applets för lampor

Till att börja med väljer vi den första som nämns ovan: att få en varning med slutresultatet för ditt favoritlag. Här är en applet för att få ett Facebook-meddelande med resultatet från ditt favoritlag. [Note: this Applet is no longer available. For a similar one, try this: https://ifttt.com/applets/QiMThvgJ-get-any-sports-score?term=sports%20final%20score ]

Välj den här appleten och klicka sedan på Av växla till . Förutsatt att du har auktoriserat IFTTT att skicka Facebook-meddelanden till dig, kommer du att se en rullgardinsmeny för att välja sporten och sedan laget.

Välj nu sporten, sedan laget och klicka Spara.

Välja sport rullgardinsmeny för slutresultat Applet

Denna applet är nu aktiverad. Här är ett Facebook-meddelande jag fick med ett nyligen resultat!

Slutresultatmeddelande från Applet

mobilappar

IFTTT har mobilappar för iOS och Android – använd appen på din iPhone eller iPad för att konfigurera och få varningsmeddelanden om appletar som du har aktiverat. Låt oss sedan ställa in en applet som varnar oss via iOS-avisering från ESPN-appen: https://ifttt.com/applets/196940p-receive-a-notification-with-the-final-scores-for-your-favorite -team/.

Öppna IFTTT-appen på din iPhone eller iPad och logga in om det behövs för att ansluta appen till ditt IFTTT-konto. Sök nu efter “Final Score” och du kommer att se ESPN-appleten Få ett meddelande med slutresultaten för ditt favoritlag.

ESPN-applet

Välj det så ser du att denna applet använder ESPN-mobilappen och iOS-aviseringar. Slå den stora röda knappen och återigen välj sporten, laget och klicka sedan Spara.

Du kommer att se ett meddelande som säger Applet påslagen! och sedan erbjuda fler applets. Nu, när ditt nästa lag spelar, får du ett varningsmeddelande med resultatet!

Låt oss veta vilka appletar du har börjat använda! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button