Auracast, när Bluetooth gör sin revolution! Vad är nytt för dig?

Auracast © Bluetooth SIG

Auracast-ljudströmning gör att en mängd enheter kan anslutas till en enda ljudkälla, för större delning och tillgänglighet.

Bluetooth SIG (Specialintressegrupp) formaliserade en ny Bluetooth-certifiering som heter Auracast. Denna funktion stämplade Bluetooth LE (Låg energi) syftar till att underlätta ljudsändning från samma källa: en smartphone, bärbar dator, tv eller något annat system kommer att kunna sända till en mängd mottagare (hörlurar, högtalare, etc.) som finns i närheten .

Auracast © Bluetooth SIG

En flerpunktssändning

Auracast kommer att vara för både hemmet och allmänt bruk. I den första situationen måste tekniken göra det möjligt för en grupp vänner eller familjemedlemmar att enkelt ansluta till samma källa, till exempel till en tv.

Auracast kan även användas på offentliga platser och utrymmen. Det lovar en bättre ljudupplevelse som främjar tillgänglighet. Användningsområdena lovar att bli många, från uppföljning till en konferens till mer riktade informationsbudskap.

Pressmeddelandet ger exemplet med resenärer på en flygplats. Till exempel kommer de att kunna ta emot viktiga flygmeddelanden som gatebyten, tidtabeller och annan reseinformation direkt till sin personliga ljudenhet.

Auracast © Bluetooth SIG

Ett gränssnitt som bygger på det för Wi-Fi-nätverk

När det gäller funktionsprincipen ligger tonvikten på enkelhet. Kompatibla sändare kommer att meddela mottagare att en Auracast-sändning finns tillgänglig i området. Informationen som delas innan anslutningen auktoriseras kommer att innehålla namnet på anslutningen och om den är säker eller öppen. Användare kommer också att ha möjlighet att ställa in en Auracast-sändning genom att helt enkelt skanna en QR-kod.

Sammantaget specificerar organisationen att anslutningsgränssnittet kommer att likna det som vanligtvis används för att ansluta till Wi-Fi-nätverk i offentliga utrymmen. Dessutom hävdar organisationen att antalet Auracast-mottagare som sannolikt kommer att följa en Auracast-sändning kommer att vara “obegränsat”.

Mark Powell, VD för Bluetooth SIG, säger: ” Effekten av Bluetooth-ljud har varit enorm. En enkel trådlös ljudanslutning mellan två Bluetooth-enheter har hjälpt till att göra våra vägar säkrare, våra liv mer produktiva och vårt förhållande till musik, poddsändningar, videoströmning och alla typer av personligt ljud mer bekvämt och gladare. Lanseringen av Auracast-ljudströmning kommer att utlösa ytterligare en massiv förändring på marknaden för trådlöst ljud. Möjligheten att strömma och dela ljud med hjälp av Bluetooth-teknik kommer att omforma personligt ljud och göra det möjligt för offentliga platser och utrymmen att leverera ljudupplevelser som kommer att förbättra besökarnas tillfredsställelse och öka tillgängligheten “.

Utplaceringen av Auracast-specifikationen bör vara effektiv inom några månader.

Givare: Ta reda på hur dina hörlurar och hörlurar fungerar

Vi pratar ofta om hörlurar och hörlurar, men vet du verkligen hur de fungerar? Vet du vad som gör en enkel elektrisk signal till ljud? Vi föreslår att du går runt frågan och i detalj upptäcker dessa små högtalare som är givare, som också närmar sig andra ljudåtergivningsteknologier.
Läs mer

Källa: Bluetooth GIS

Relaterade Artiklar

Back to top button