Audi presenterar Skysphere, dess elektriska konceptbil som kan ändra storlek

Audi Skysphere © © Audi

I registret över futuristiska bilar drar Audi till allt. Det tyska märket har avtäckt Skysphere, en konceptbil 100% elektrisk
med ett särskilt modernt utseende. Och den här har möjlighet att ändra storlek.

Från en roadster cabriolet till ett grand touringfordon, det finns bara ett steg. Förvänta dig dock inte att erbjuda dig själv denna toppmoderna maskin eller se den köra om dig på motorvägen: Skysphere bör inte gå längre än till videorna där företaget presenterade den.

Läs också:
Vi vet mer om framtidens Audi Q5 e-tron

En ny konceptbil i två storlekar

Du kanske har drömt om det, Audi har gjort det. I den uppsjö av konceptbilar som varje år presenteras på olika bilmässor runt om i världen, drar sig det tyska företaget ur spelet genom att avslöja sin senaste, Skysphere, under Monterey Car Week (Kalifornien). En juvel av 100% elteknik som varken har mer eller mindre än 623 hästkrafter under huven, samt ett 80 kWh batteri. Tillräckligt för att den ska kunna nå 0 till 100 km/h på cirka 4 sekunder.

Men det som är ännu mer övertygande att uppehålla sig vid denna nya elbil är dess förmåga att ändra storlek. Således är Skysphere i sin första konfiguration sportig, som påminner om Horsch-racingbilar – ett tyskt märke med flera titlar på 1930-talet, som är ingen mindre än själva förfadern till märket Audi. Från en cabriolet konstruerad för prestanda kan den alltså vinna 25 cm i grand touring-läge för att nå 5,19 m i längd, i syfte att göra långa resor behagligare. Med en enorm pekskärm tvärs över instrumentbrädan, har Skysphere också ett självkörande verktyg på nivå 4, om du hellre vill njuta av landskapet.

Läs också:
Lamborghini Countach är tillbaka och denna gång i en hybridversion

Skysphere bör inte kommersialiseras

Det är naturligtvis inte första gången som en sådan typ av fordon erbjuds. Notera till exempel skapandet av Triggo, en liten polsk elektrisk stadsbil designad 2020 som kan dras in från 148 till 86 cm för att underlätta parkering. Samma år presenterade Renault även Morphoz, en familje-SUV vars längd ändrades med nästan 40 cm. Men designen av ett fordon med en sådan design, tillsammans med dess potentiella prestanda, och egenskapen att på så sätt utvecklas i termer av längd, är väl värt en omväg.

Tillräckligt för att se bra ut både på vägen och på banan, men detta är inte den nuvarande önskan hos märket med ringarna. I de olika videorna som lyfter fram egenskaperna hos dess fordon, föreslår Audi att Skysphere inte kommer att marknadsföras, som så många andra bilar av den här typen tidigare. Synd för dem som redan har förälskat sig i dess tillgångar, det räcker med att beundra det virtuellt (åtminstone för tillfället, vem vet).

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button