Att träna i kylan hjälper oss att bränna fett

Om du efter de olika nedlåsningarna känner dig lite belastad för att du har utnyttjat lite för mycket och du har tränat sällan eller inte alls, oroa dig inte för det finns ett botemedel mot allt. Det verkar faktiskt som att vi kan dra fördel av de lägre temperaturerna under denna period för att gå ner lite i vikt eftersom kylan verkar kunna ha en utmärkt fettförbränningseffekt.

Detta visar en studie utförd av forskare från Maastricht University Medical Center och publiceras på Journal of Applied Physiology. Specifikt, i detta arbete, visade forskarna att kall det skulle tvinga vår kropp att brinna fler kalorier för att hålla kroppstemperaturen konstant. Bränslet i hela denna process är brun fettvävnad som vid låga temperaturer aktiveras och börjar slitas ut.

För sitt arbete frågade forskarna en grupp frivilliga Att spendera 10 dagar i en miljö där temperaturen har hållits konstant runt 15 °C. Därefter mätte forskarna kaloriförbrukning av dessa ämnen och jämförde det med personer som hade utfört samma aktiviteter i en mindre kall miljö. Så småningom drog de slutsatsen att med samma fysiska aktivitet framkallar kylan en signifikant kaloriförbrukning upp till fem gånger högre jämfört med värmen. Så låga temperaturer har på vår kropp en kraftfull fettförbränningseffekt.

Det är samma slutsatser som man hade kommit till Japansk studie för några år sedan där vissa försökspersoner hade levt två timmar om dagen i sex veckor i en miljö 17 °C. Så båda studierna visar utan en skugga av tvivel att det är kallt en bra allierad för vår linje.

Relaterade Artiklar

Back to top button