Att testa Windows 11 i din webbläsare är möjligt (men uppenbarligen inte helt komplett)

Windows 11-testning

Fortfarande planerad att distribueras från slutet av året, Windows 11
kommer med stora löften. Framför allt designförändringar som drar en definitiv linje på “metro”-gränssnittet (finns sedan Windows 8). Idag kan du testa nästa version av operativ system
från Microsoft direkt till din Navigatör
.

I form av en demo tillgänglig från dess webbläsare, Windows 11 i React är ett gratis projekt som låter dig få en uppfattning om Windows 11 utan att behöva installera en ISO.

Läs också:
Ladda ner de första officiella ISO:erna för Windows 11

Gå längre än skärmdumpar

Skapad ensam av en utvecklare som heter Blue Edge, Windows 11 i React är baserad på flera programmeringsspråk och verktyg, inklusive ReactJS, SCSS och naturligtvis CSS. För att komma åt den måste du gå till URL:en från en tillräckligt ny webbläsare.

Tanken är sedan att modellera det grafiska gränssnittet i Windows 11 och göra det användbart på maximalt antal konfigurationer för att simulera den slutliga användarupplevelsen. Denna simulering i naturlig storlek låter dig gå längre än presentationsvideorna eller skärmdumparna som har avslöjats på webben.

När vi kommer till webbplatsen befinner vi oss på skrivbordet som vi kommer att ha efter installationen av nästa operativsystem från Microsoft. Vad för att få en tydlig uppfattning om den nya gränssnittsdesignen med mer rundade kanter, men också om den omdesignade Start-menyn.

Läs också:
Du kan uppgradera från Windows 7 till Windows 11 gratis, via en fullständig ominstallation

En (mycket) begränsad version av Windows 11

Denna demo av Windows 11 förblir ändå en mycket begränsad förhandsvisning av nästa operativsystem. Det är omöjligt att testa vissa spelfunktioner eller starta de flesta program, av uppenbara skäl. Inställningarna är inte heller tillgängliga, trots att de har granskats grundligt enligt Microsoft.

Ändå kan vissa viktiga funktioner som finns på Windows-skrivbordet provas. Du kan till exempel klicka på den nya Start-menyn (placerad i mitten av skärmen), använda sökfunktionen, starta Widgets-menyn eller till och med Edge-webbläsaren. Äntligen kan vi prova nästa design från Windows Store.

Windows 11-testning

Ett lovvärt initiativ, kostnadsfritt, som gör att du inte behöver installera operativsystemet på din dator för att experimentera med de nya gränssnittsförändringarna. Du kan testa Windows 11 i React genom att gå till den här adressen.

Från Windows 1 till Windows 11: dessa stora förändringar som gjorde det till systemet för alla vi känner

Windows 11 har precis presenterats officiellt av Microsoft. Som med varje tillkännagivande av ett nytt större operativsystem kan det vara intressant eller till och med roligt (men ja, jag svär) att ta en tillbakablick, för att se var operativsystemet kom ifrån och vad som finns kvar av varje version.
Läs mer

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button