Att reparera Apple Watch Ultra kan kosta dig en arm och ett ben

Apple Watch Ultra © © Apple

Om du planerar att skaffa en Apple Watch Ultra, kanske du vill tänka på kostnaderna vid reparation…

Medan vi igår mätte placeringen av Apple Watch Ultra mot dess konkurrenter, låt oss nu titta på en viktig fråga för denna typ av enhet, nämligen reparationskostnaderna.

Mycket rejäla reparationskostnader för Apple Watch Ultra

Förra onsdagen, och efter månader av rykten, formaliserade Apple äntligen sin avancerade Apple Watch-modell. Den här heter “Apple Watch Ultra” och är framför allt avsedd för idrottare. Med sitt titanarmband, sin ljusa skärm på 49 mm och sin generellt mer robusta design, förutom priset (likväl 799 dollar), har denna smartklocka många fördelar att förföra. Men att reparera den i händelse av ett fel kommer tyvärr inte att ges. Långt därifrån…

Exakt designad för personer som utövar intensiv sport (maraton, klättring, dykning etc.), är det självklart inte oväsentligt att nämna möjligheten att denna klocka skulle kunna gå sönder, trots sin ökade robusthet. Det är därför teamen av MacRumors gick in på äppelmärkets hemsida för att uppskatta kostnaderna vid en olycka. Detta resulterar i mycket högre kostnader än för Apple Watch Series 8, som redan uppgår till 299 dollar.

För Apple Watch Ultra, om din skärm, eller någon annan del inbäddad i din anslutna klocka (sensorer, knappar, etc.), går sönder, kan kostnaderna då vara runt 500 USD. Ja, du läste rätt. Denna siffra är uppenbarligen tillräckligt för att göra dig yr, med tanke på att den representerar mer än två tredjedelar av klockans totala pris. På samma sätt kommer att byta ut batteriet i din Apple Watch Ultra kosta nästan $100. En ökning med 20 dollar jämfört med Series 8, men som ändå kan motiveras av en större storlek och autonomi.

AppleCare, mer än någonsin säkerhetslösningen?

När du köper en ny enhet erbjuder Cupertino-företaget dig en “AppleCare +”-försäkring. Detta är avsett att skydda dig i händelse av materiella skador. Så om du betalar ut 100 USD (eller 4,99 USD varje månad) för att försäkra din Apple Watch Ultra, kostar det bara 79 USD att reparera din klocka. Eftersom detta är en enhet som kommer att utsättas för intensiv användning kan det i det här fallet vara mycket meningsfullt att välja denna garanti.

Du kommer att hålla med, att reparera din Apple Watch Ultra (exklusive AppleCare + prenumeration) kommer att bli mycket dyrt. I alla fall, Gränsen påminner oss om att på grund av enhetens miniatyrisering är reparationer inte heller det lättaste och att de oundvikligen innebär att man betalar priset (även om det innebär att man lämnar en arm där). Slutligen bör det noteras att AppleCare+ självklart är ett komplement till garantin som du kan dra nytta av som konsument när du köper dina produkter.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button