Att nå Mars är ett problem: astronauter går ner för mycket i vikt under resan

där Internationell rymdstation det är en enorm sådan kretsande satellit, där teknologier och idéer testas i noll gravitation. I den enorma anläggningen odlar astronauter sallad, de testar 3D-skrivare och utforska förstärkt verklighet (mellan att springa maraton och att underhålla oss alla på andra sätt). Men astronauterna själva är inte bara vetenskapsmän eller ingenjörer. På många sätt är de också försökspersoner för forskare här på området, ivriga att lära sig mer om vad som händer med kroppar i rymden.

I detta avseende har många forskare undrat hur kroppen av astronauter och i synnerhet viktproblemmed tanke på de senaste händelserna som har sett möjligheten till en nära förestående uppkomst resa till Mars som borde hålla i flera år.

Är det någon som skulle kunna ha ett svar så är det läkaren Scott Smithsom leder det näringsbiokemiska laboratoriet för NASA. Det har nyligen visat en del forskning som förklarar hur människokroppen bearbetar fett i rymden.

“, Han säger Smed. Förklara att NASA har gränser när det kommer till vad den bestämmer sig för att studera, gränser både i tid och i ämnen, så människorna som ger prioritet till näringsstudier de tenderar att fokusera på högriskaspekterna av nutrition.

Vissa tappar aptiten, utmaningen är att få alla att äta rätt

“”, han påstår Smed. Med andra ord såg de ingen indikation på att människor bearbetar fett särskilt snabbare (eller långsammare) när de är i rymden.

Men det finns också andra aspekter som kan påverka den här studien: en bland många bekymmer varför astronauter inte äter tillräckligt med mat, till exempel.

“, säger Smith. Att behålla vikten i rymden har varit en utmaning för astronauter, och många av dem verkar faktiskt vara vana vid tanken att detta är en oundviklig bieffekt.

Han säger Smed.

Att bibehålla kroppsvikten kräver mycket seriös träning sex dagar i veckan ISSsom arbetar muskler som annars skulle tyna in förhållanden med låg gravitationmen det innebär också att övertala astronauter att äta mer mat.

Astronauterna fyllde i frågeformulär en gång i veckan med information om deras matintag. Nu, tack vare aapp för iPad bjuder in ISS-bor att registrera sig varje tugga de får i sig, Smith kan se besättningens diet när som helst. Den vet hur många kalorier de äter, samt hur mycket protein, kalium, natrium, kalcium, kolhydrater, fett och vatten de får in i systemet.

Detta hjälpte Smith att märker ett mönster bland astronauter som tappar kilon, åtminstone anekdotiskt.

Relaterade Artiklar

Back to top button