Att köpa en GPU som har använts för gruvdrift är en dålig idé…åtminstone enligt Palit

Nvidia gruvdrift

Eftersom brytning av kryptovalutor blir lite mindre lönsam än för några månader sedan, börjar vissa gruvarbetare sälja sina grafikkort
. Att köpa tillbaka dem skulle inte vara ett bra upplägg alls. Det är i alla fall vad Palit förklarar…

Om GPU-bristen är (lite) mindre allvarlig än i början av året, är priserna fortfarande höga för alla som vill lägga vantarna på ett grafikkort. Att köpa ett begagnat kort på vissa plattformar som eBay kan också verka attraktivt för vissa användare. Men det finns ett problem: i Kina har myndigheternas åtgärder mot gruvarbetare i kryptovaluta orsakat ett inflöde på andrahandsmarknaden av grafikkort som tidigare använts för gruvdrift. Att köpa det är en dålig idé enligt Palit.

Läs också:
Samsung Galaxy Z Fold 3 och Flip 3: Officiella renderingar och europeiska priser läcker före tillkännagivandet

Prestationsförluster kan förväntas

Och av goda skäl kan dessa kort, som används intensivt och långvarigt i månader, i vissa fall utveckla lägre prestanda. Det är i alla fall vad Palit indikerar. Grafikkortstillverkaren, partner till NVIDIA, baserar sig på oberoende tester som tyder på att ett grafikkort kan förlora cirka 10 % av sin prestanda efter ett års användning.

Som specifierat TechSpot, denna prestationsförlust är dock inte systematisk… inte ens på kort som används av gruvarbetare. Ja, om den minderårige har tagit hand om undervolt dess kort och för att säkerställa att de är väl ventilerade, kan förlusten av prestanda vara försumbar.

Det bör dock noteras att många gruvarbetare nöjer sig, tvärtom, med att seriemontera GPU:er och stapla dem i dåligt ventilerade rum. Under dessa förhållanden kan grafikkort verkligen konfronteras med alltför höga temperaturer som påverkar tillståndet för vissa svetsar och försämrar den termiska pastan snabbare. En påverkan på prestandan kan observeras under dessa förhållanden.

Läs också:
Google formaliserar sitt Google Tensor-chip och förhandsgranskar Pixel 6 och 6 Pro

Palit försvarar sin fettbit

TechSpot påminner slutligen om att vissa gruvarbetare helt demonterar det ursprungliga spridningssystemet för att ersätta eller modifiera det. Ändringar som i många fall upphäver tillverkarnas garantier. Ännu en anledning att vara försiktig.

Palit å sin sida försvarar framför allt sina ståndpunkter genom att uttrycka starka reservationer mot köp av begagnade grafikkort, särskilt om de har använts för gruvdrift. Det ligger i hans intresse att uppmuntra konsumenten att köpa nytt.

Källa: TechSpot

Relaterade Artiklar

Back to top button