Att känna till ditt nummer kan hjälpa hackare att tömma ditt konto

De senaste nyheterna om att data från över 35 miljoner italienska Facebook-konton har lagts in i en databas och sålts på Telegram har orsakat en hel del uppståndelse, vilket fått många att ta bort så mycket personlig information som möjligt från sina profiler.

Å andra sidan har inte alla användare väl förstått omfattningen av en sådan operationoch hur mycket dessa konton och all relaterad data (personlig information, e-postadresser, telefonnummer) kan vara grundläggande för hackare för att få oss att falla offer för bedrägerier och komma till våra nuvarande konton.

Ett väldigt enkelt exempel på hur det kan räcka vet ett telefonnummer och identiteten kopplad till den för att implementera en bluff, består av SIM Swap Scam.

Sim Swap: Dina data kan komma att användas mot dig

Förutom de vanliga nätfiskeförsöken kan faktiskt denna bedrägeri äventyra saldot på ditt nuvarande konto genom den kända informationen på ditt SIM-kort.

Efter att ha skapat gudar falska identitetshandlingar baserat på känd information kan hackare begära ett nytt SIM-kort kopplat till ditt nummer under förevändning att ha tappat bort sitt eget.

Senare, aktivering av SIM och nummer den kan användas för att ange den kod som krävs i tvåfaktorsautentiseringen för inträde på det aktuella kontot. Efter att ha uppnått detta kunde de lätt komma in i ditt konto och töm den genom att göra överföringar till dina insättningar.

Av denna anledning skulle det vara bättre att skydda dig själv och eliminera all överflödig data från sociala nätverk, om du inte vill hamna i den här typen av obehaglig situation.

Relaterade Artiklar

Back to top button