Att byta skärm på din hopfällbara smartphone kommer att bli mycket dyrt

Samsung Galaxy Z Flip 3 test © © Pierre Crochart för Clubic

Ny och dyr teknik, den vikbara skärmen kommer att kosta dig dyrt vid reparationer utanför garantin.

Du måste undvika att tappa din Galaxy Z Fold 3 eller Z Flip 3, med risk för att lägga flera hundra euro på en reparation.

Läs också:
Samsung tillkännager Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2

En hemreparation som är för svår

Klassiska smartphones, med platta skärmar som inte böjs, är inte så svåra att reparera. Det krävs viss kunskap om elektronik för att klara sig, men det kan vara inom räckhåll för många som vill spara på att byta ut den här delen av telefonen.

Men där problemet med vikbara smartphones är att tekniken fortfarande är för ny för att allmänheten ska kunna prova sig fram hemma. Det har ännu inte verkat möjligt för Samsung, eftersom vi pratar om deras modeller här, att skapa en hopfällbar smartphone med optimal reparerbarhet. Vissa komponenter är limmade med tejp eller till och med starkt lim; målet är att ha en viss soliditet med bibehållen flexibilitet i rörelsen.

Läs också:
Samsung avslöjar Eco² OLED, sin nya energieffektiva mobila displayteknik som kommer att driva Galaxy Fold 3

Upp till $479 för reparation av Samsung vikbar skärm

Logiskt sett är den dyraste skärmen att reparera hos Samsung Galaxy Z Fold 3. Diagonalen är den största i deras sortiment och tekniken är dyr. Enligt Gränsen, som undersökte Samsung om det, skulle reparation av Z Fold 3-skärmen kosta användaren den nätta summan av $479. När det gäller Galaxy Z Flip 3, som har en mindre och längre skärm, kommer den begärda summan att vara $369. Kort sagt, du kommer att behöva spendera priset på en mellanklass smartphone om du bryter skärmen på en Fold 3 eller en Flip 3.

Även om dessa priser är mycket höga har Samsung ändå reviderat sin prislista sedan sin senaste generation av hopfällbara smartphones. Som jämförelse kostar Z Fold 2:s skärm $549 att fixa och Z Flip 5G går upp till $499.

Du kanske redan vet det, men de två sista modellerna av vikbara smartphones från Samsung har även andra skärmar på utsidan. Naturligtvis kommer dessa att vara mycket billigare att reparera: $149 för Fold 3 och $99 för Flip 3. Notan är fortfarande hög, men nödvändigtvis mindre än för vikbara skärmar.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button