Att åka på en Ducati elskoter är möjligt för cirka 500 €, men fortfarande inte på en motorcykel

Ducati elektrisk motorcykel © © Aritra Das

Ducati har fortfarande inga planer på att starta produktionen av en elmotorcykel. En filial som (egentligen) inte verkar vara företagets prioritet, vilket framgår av dess elektriska skotrar.

Mycket nära när det gäller design och egenskaper hos Xiaomi M365, den elektriska skotern Pro 2 signerad Ducati tillåter inte att behålla hoppet på kort sikt om en utveckling av företagets policy, trots att en elektrisk skoter släppts under 2019.

Läs också:
Ducati satsar på utvecklingen av syntetiska bränslen snarare än elektriska

I det elektriska föredrar Ducati att umgås än att förnya

Älskare av elmotorer som Ducati-motorcyklar kommer fortfarande att behöva ta sina problem tålmodigt, och uppenbarligen ett tag. Det italienska företaget verkar fortfarande inte vara bekymrat över att utveckla ett elmotorcykelkoncept som förväntas sedan 2019, trots en ny serie elektriska mountainbikes. Men då fanns det tillräckligt för att inspirera designern Aritra Das, som på sin Facebook-sida publicerade en (vacker) idé om hur den elektriska Ducati kunde ha sett ut i en flamboyant röd färg.

Tyvärr har inget fordon av denna typ kommit ut från Borgo Panigale-fabrikerna sedan dess. Ducati nöjer sig med partnerskap inom elområdet, som skotern som presenterades 2019. Tillsammans med den kinesiska tillverkaren Vmoto erbjöd det italienska företaget till försäljning ett fordon utrustat med en 2,8 kW motor som gör det möjligt att nå en topphastighet på 45 km/h med en räckvidd på 75 kilometer. Men denna skoter hade mest Ducati sin röda färg och logotyp, inte mycket annat.

På samma sätt ser Ducati Pro 2 elektriska skotrar (mycket) ut som Xiaomis m365-modell, som noterats av Electrek. Båda väger runt 12 kg, erbjuder skivbroms, en räckvidd på 30 kilometer och en maxhastighet på 25 km/h. Du behöver inte heller titta särskilt långt för att märka viktiga likheter i designen, vare sig det är på hjulen, ramen eller styret. Endast det legendariska röda och varumärket gör verklig skillnad, främst marknadsföring därför.

Läs också:
Ducati presenterar en elektrisk skoter med 75 kilometers autonomi

Företagets potentiella elmotorcykel är inte på väg att se dagens ljus

Utgivningen av CUx specialutgåvan skoter 2019 gjorde fans av Ducati och elektriska motorcyklar besvikna. Icke desto mindre, uttalanden vid detta tillfälle från VD:n för det transalpina företaget, Claudio Domenicali, som hävdade att ” framtiden är elektrisk och vi är inte långt ifrån att starta produktionen “, förebådade den förestående ankomsten av en elektrisk motorcykel från företaget på marknaden.

Men det var innan en ordentlig backtrampning i april förra året, när Ducatis vicepresident för internationell försäljning, Francesca Milicia, krossade förhoppningarna om en elektrisk motorcykel tillverkad av företaget: ” Kommer vi snart att tillverka en elektrisk Ducati? Nej. Vi tror att för den typ av maskin vi för närvarande tillverkar kan en elmotorcykel inte garantera nöje, räckvidd, vikt etc. vad Ducati-åkarna har kommit att förvänta sig. ”För cirka 500 euro kommer det därför att vara nödvändigt att vara nöjd med elskotrarna Pro 2. Innan en ny vändning?

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button