Åtgärden slutfördes inte eftersom filen innehåller ett virus

Om du aktiverar filer som innehåller virus kommer de att infektera systemet. De flesta antivirusprogram, inklusive Windows Defender, tillåter dig alltså inte att öppna en fil eller köra något program som är associerat med den om de misstänker att filen/programmet kan orsaka en virusattack. I ett sådant fall kommer du att stöta på felet − Åtgärden misslyckades eftersom filen innehåller ett virus(Åtgärden slutfördes inte eftersom filen innehåller ett virus) .

Det är möjligt att detta meddelande kan visas även för välkända program. I det här fallet kan det finnas ett falskt larm. Antivirus(Antivirus) programvaruprodukter behandlar varje okontrollerad extern fil som ett hot. Så låt oss titta på möjliga lösningar för att fixa detta.

Åtgärden slutfördes inte eftersom filen innehåller ett virus

Om du är säker på att filen/programmet i fråga är äkta kan du använda följande lösningar för att kringgå detta fel och utföra operationen:

  1. Inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt” Windows Defender Antivirus/Antivirusprogram från tredje part
  2. Lägg till(Lägg till) undantag i Windows Defender/Antivirusprogram från tredje part
  3. Återställ Explorer
  4. Kör Diskrensning.

Jag skrev det här inlägget förutsatt att Windows Defender(Windows Defender) är standardlösningen för antivirus. Implementera lösningar som är lämpliga för ditt standard antivirusprogram.

1]Inaktivera Windows Defender/Antivirusprogram från tredje part

Även om detta fel kan uppstå med vilket standard antivirusprogram som helst, är det vanligare med Windows Defender(Windows Defender) . För att kringgå det här felet kan du tillfälligt inaktivera Windows Defender efter att ha bedömt riskerna.

Klicka på knappen(Klick) ” Start(Starta)” och gå till ” Inställningar > Uppdateringar och Säkerhet > Windows-säkerhet . Välj ” Öppna Windows Security”(Öppna Windows Security) i den högra rutan.

Öppna Windows Security

Klicka nu “Skydd mot virus och hot”(Virus- och hotskydd) .

Virus- och hotskydd

I kapitel “Inställningar för skydd mot virus och hot(Inställningar för virus- och hotskydd) » klicka “Inställningshantering(Hantera inställningar) » .

Virus- och hotskyddsinställningar

Stäng av strömbrytaren för skydd in realtid och skydd(Realtidsskydd) använder moln(Molnlevererat skydd) .

Inaktivera realtids- och molnskydd i Windows Security.

Starta om ditt system och försök köra programmet.

2 ]Lägg till(]Lägg till) undantag i Windows Defender/Antivirusprogram från tredje part

Att inaktivera antiviruset är en tillfällig lösning. Om du är säker på programmet måste du lägga till programmet eller den körbara filen i undantagslistan.

Gå till sidan ” Hantera inställningar » för (Hantera inställningar)Windows Defender(Windows Defender) enligt beskrivningen ovan. Skrolla(Bläddra) ner till stycket “Undantag(Uteslutning)” och tryck på ” Lägg till eller ta bort undantag(Lägg till eller ta bort undantag) » .

Undantag

Välj Lägg till ett undantag(Lägg till ett undantag) och lägg till filen/mappen till undantaget.

Lägg till ett undantag

Testa att köra filen/programmet efter att ha lagt till undantaget och se om det fungerar.

När du har startat filen, se till att aktivera antivirusprogrammet.

3]Återställ File Explorer

Om problemet är relaterat till filen du försökte öppna i dirigent(Filutforskaren) , eller så uppstår problemet när du använder dirigent(Filutforskaren), kan du prova följande SFC-kommando för att återställa en enda .

Hitta kommandorad(Kommandotolken) i sökfältet fönster. Högerklicka på alternativet och välj ” lansera(Kör som administratör”. Ange följande kommando i följd och tryck Stiga på efter varje kommando:

sfc /SCANFILE=c:\windows\explorer.exe
sfc /SCANFILE=C:\Windows\SysWow64\explorer.exe

kommandoradsmetod

Om dessa kommandon löser problemet får du ett framgångsmeddelande ” Windows Resource Protection hittade skadade filer och reparerade dem framgångsrikt(Windows Resursskydd hittade korrupta filer och reparerade dem framgångsrikt).” Starta om systemet.

Denna inställning SFC skannar och återställer filen som finns på den angivna fullständiga sökvägen. I vårt fall försökte vi fixa det själva dirigent(Utforskaren).

4]Kör verktyget Diskrensning

Många foruminlägg tyder på att vissa temporära filer också orsakar detta fel. Detta kan lösas genom att köra verktyget Diskrensning.

Hur inaktiverar man en operation som inte slutfördes på grund av att filen innehåller ett virus?

För att inaktivera en operation som inte slutfördes på grund av att filen innehåller ett virus, inaktivera tillfälligt Windows Defender(Windows Defender) . Om du är helt säker på att filen du laddade ner är äkta och fri från virus kan du kringgå ” Drift(Operationen) lyckades inte eftersom filen innehåller ett virus.” För att göra detta måste du tillfälligt inaktivera Windows Defender(Windows Defender) och öppna filen medan den är avstängd.

Vi hoppas att en av dessa korrigeringar fick ditt program att fungera. Låt oss veta om det i kommentarerna.(Vi hoppas att en av dessa korrigeringar såg till att ditt program kördes. Låt oss veta i kommentarerna.)

Om du aktiverar filer som innehåller virus kommer de att infektera systemet. Således skulle de flesta antivirusprogram inklusive Windows Defender inte tillåta att en fil öppnas eller köra något associerat program om de misstänker att filen/programmet kan utlösa en virusattack. I ett sådant fall skulle du stöta på felet Åtgärden slutfördes inte eftersom filen innehåller ett virus.

Åtgärden slutfördes inte eftersom filen innehåller ett virus

Det är möjligt att detta meddelande kan uppstå även för kända program. I det här fallet kan det vara ett falskt larm. Antivirusprogramprodukter behandlar varje overifierad extern fil som ett hot. Så låt oss ta en titt på möjliga lösningar för att fixa det.

Åtgärden slutfördes inte eftersom filen innehåller ett virus

Om du är säker på att filen/programmet i fråga är äkta kan du fortsätta med följande lösningar förbi det felet och utföra operationen:

  1. Inaktivera Windows Defender Antivirus/Antivirusprogram från tredje part tillfälligt
  2. Lägg till ett undantag i Windows Defender/Antivirusprogram från tredje part
  3. Reparera File Explorer
  4. Kör verktyget Diskrensning.

Jag skrev det här inlägget och antog Windows Defender som standard antiviruslösning. Implementera lösningar som är lämpliga för ditt standard antivirusprogram.

1]Inaktivera Windows Defender/Antivirusprogram från tredje part

Även om detta fel kan uppstå med vilket antivirusprogram som helst som standard, är det vanligare med Windows Defender. För att kringgå felet kan du inaktivera Windows Defender tillfälligt efter att ha bedömt riskerna.

Klicka på Start-knappen och gå till Inställningar > Uppdateringar och säkerhet > Windows-säkerhet. Välj Öppna Windows Security från den högra rutan.

Öppna Windows Security

Klicka nu på Virus- och hotskydd.

Virus- och hotskydd

Under Virus- och hotskyddsinställningarKlicka på Hantera inställningar.

Virus- och hotskyddsinställningar

Stäng av strömbrytaren för båda realtidsskydd och Molnlevererat skydd.

Stäng av realtidsskydd och molnskydd i Windows Security

Starta om systemet och försök köra programmet.

2]Lägg till ett undantag i Windows Defender/Antivirusprogram från tredje part

Att inaktivera antivirus är en tillfällig lösning. När du är säker på programmet bör du lägga till programmet eller den körbara filen i undantagslistan.

Gå till Hantera inställningar sida för Windows Defender som förklarats ovan. Scrolla ner till Uteslutning och klicka på Lägg till eller ta bort undantag.

Uteslutningar

Välj Lägg till en uteslutning och lägg till filen/mappen till undantaget.

Lägg till en uteslutning

Prova att köra filen/programmet efter att ha lagt till undantaget och kontrollera om det fungerar.

När du har kört filen framgångsrikt, se till att aktivera ditt antivirusprogram.

3]Reparera File Explorer

Om problemet är med en fil som du försökte komma åt Filutforskaren, eller om problemet uppstår när du använder själva Filutforskaren, kan du prova följande SFC-kommando för att reparera en enskild fil.

Sök efter i Windows sökfält. Högerklicka på alternativet och välj Kör som administratör. Skriv följande kommando i tur och ordning och tryck på Enter efter varje kommando:

sfc /SCANFILE=c:\windows\explorer.exe
sfc /SCANFILE=C:\Windows\SysWow64\explorer.exe

Kommandotolksmetod

Om dessa kommandon löser problemet kommer du att få framgångsmeddelandet “.” Starta om systemet.

Detta SFC-alternativ skannar och reparerar filen som finns på den angivna fullständiga sökvägen. I vårt fall försökte vi fixa själva File Explorer.

4]Kör verktyget Diskrensning

Många rapporter i forum tyder på att vissa temporära filer också orsakar detta fel. Detta kan lösas genom att köra verktyget Diskrensning.

Hur inaktiverar du operationen som inte slutfördes på grund av att filen innehåller ett virus?

För att inaktivera operationen slutfördes inte framgångsrikt eftersom filen innehåller ett virus, inaktivera tillfälligt Windows Defender. Om du är helt säker på att filen du laddade ner är äkta och virusfri kan du kringgå varningen “Operationen slutfördes inte framgångsrikt eftersom filen innehåller ett virus”. För att göra det måste du tillfälligt inaktivera Windows Defender och öppna filen medan den är avstängd.

Relaterade Artiklar

Back to top button