Åtgärda Xbox One-felkod 0x97e10bca

Om du är ägaren Xbox ett och stötte på en felkod 0x97e10bca du har inget att oroa dig för eftersom vi vet vad som orsakar det, men viktigast av allt, vi vet hur vi åtgärdar det.

Vad som orsakar en Xbox One-felkod 0x97e10bca(Felkod 0x97e10bca) ?

Nu, från vad vi har samlat hittills, tenderar felkoden att dyka upp när applikationer konflikter med varandra. Det bör noteras att detta fel också kan visa sig på grund av motstridiga inställningar. Xbox ett. Dessutom, när det här felet är aktivt, kommer användare inte att kunna komma åt vissa tjänster Xbox Live. Inte bara det, vissa spel och appar fungerar inte korrekt.

Det är möjligt att det här problemet startade på grund av en nyligen genomförd uppdatering, men för närvarande kan vi inte säga säkert. Förutom(Dessutom) ingen i laget Xbox pratade inte om buggen i de officiella forumen; därför måste vi anta att detta inte påverkar majoriteten av plattformsanvändarna.

Hur man fixar Xbox felkod 0x97e10bca(Xbox-felkod 0x97e10bca)

Följ de enkla instruktionerna nedan om du vill lösa fel 0x97e10bca i Xbox ett :

 1. Stäng av(Vrid) och slå sedan på konsolen Xbox ett.
 2. Ta bort nyligen installerade appar
 3. Ändra typ av Internetanslutning och starta om routern.
 4. Fabriksåterställning för Xbox One.

ett] Stäng av(Vrid) , slå sedan på konsolen Xbox ett.

I många fall kan det lösa många problem att helt enkelt starta om din Xbox One. Det är mycket troligt att omstart av konsolen kan lösa problemet med 0x97e10bca en gång för alla eller tillfälligt.

Nu ska du starta om spelkonsolen Xbox One måste du först trycka på knappen (Xbox ett)Xbox på kontrollenheten för att köra Förvaltning(Guide) . När detta är gjort klickar du på ” inställningar(Inställningar)” och därifrån vill du välja ” Inaktivera(Stäng av) konsol”.

När bekräftelsefönstret visas, välj alternativet ” Ja”. (Ja)Direkt(Höger) systemet bör långsamt gå in i avstängt läge.

Därifrån drar du ur nätsladden och väntar i ungefär en minut. Slutligen, anslut nätsladden till rätt uttag igen och starta sedan om enheten genom att trycka på knappen Xbox på handkontrollen eller strömknappen på själva konsolen.

Om allt går bra, bör felkoden 0x97e10bca inte längre vara ett problem, åtminstone för nu.

2] Radera(Avinstallera) nyligen installerade applikationer

Som vi sa ovan kan felkoden orsakas av motstridiga applikationer installerade på ditt Xbox One-spelsystem. Vi förstår att detta är sällsynt, och det är bra, men när det händer blir det ett allvarligt problem för de som drabbas.

En konflikt uppstår om versionen av programmet är inkompatibel med den aktuella versionen av operativsystemet Xbox. Dessutom kan en konflikt uppstå om programmet laddades ner från tredjepartskällor.

Så, för att ta bort, klicka på knappen Xbox på kontrollenheten och välj sedan “Mina spel(Mina spel) och applikationer(Appar)” i menydelen. Nu måste du välja den applikation du vill ta bort från konsolen. Klicka på knappen Meny(Meny)” på kontrollen och välj ” Hantera spel > Avinstallera .

Kontrollera slutligen om problemet kvarstår. Om allt fungerar som det ska, installera omedelbart om spelet eller applikationen.

3] Förändra(Byt) Internetanslutningstyp och starta om routern.

Så här åtgärdar du Xbox-felkod 0x97e10bca

Den främsta orsaken kan vara hur du är ansluten till Internet. Om du till exempel är ansluten till Internet via en trådbunden anslutning rekommenderar vi att du byter till WiFi att fixa allt. Samma sak händer om problemet uppstår WiFi . Bara(Helt enkelt) växla till en trådbunden anslutning.

En annan sak du kan göra är att återställa din trådlösa router. Koppla ur enheten i upp till 1 minut, anslut den sedan igen och tryck på strömknappen för att starta.

4]Återställ Xbox One till fabriksinställningarna.

Om alla ovanstående alternativ inte fungerar är det bäst att fabriksåterställa enheten.

För att göra detta, klicka på knappen Xbox placerad på kontrollenheten för att öppna området inställningar(Inställningar) .

Välj därifrån System > Konsolinfo > Återställ konsol.Vid det här laget bör du se två alternativ att välja mellan och de är följande:

 • Återställ och behåll mina spel och appar:(Återställ och behåll mina spel och appar:) välj det här alternativet om du vill behålla alla dina tv-spel och appar.
 • Återställ och ta bort allt:(Återställ och ta bort allt:) följ denna väg om du inte har några problem med att rensa hela hårddisken från allt innehåll.

Koppla av(Sitt) och vänta några minuter tills Xbox ett kommer att utföra återställningsproceduren.

Om du är en Xbox ett ägare som har stött på en felkod, 0x97e10bcadå finns det ingen anledning att oroa sig eftersom vi vet vad som orsakar det, men viktigast av allt, vi vet hur vi åtgärdar det.

Vad orsakar Xbox One Error Code 0x97e10bca?

Nu, från vad vi har samlat hittills, tenderar felkoden att visa sig när applikationer konflikter med varandra. Vi bör notera att detta fel också kan visa sig på grund av motstridiga Xbox One-inställningar. Dessutom, när det här felet är aktivt, kommer användare att finna det omöjligt att komma åt vissa Xbox Live-tjänster. Inte bara det, vissa spel och applikationer kommer inte att fungera som förväntat.

Det är möjligt att detta problem började på grund av en nyligen genomförd uppdatering, men för närvarande kan vi inte säga säkert. Dessutom har ingen från Xbox-teamet talat om felet på de officiella forumen; därför måste vi anta att det inte påverkar de flesta användare av plattformen.

Så här fixar du Xbox-felkoden 0x97e10bca

Följ de enkla instruktionerna nedan om du vill lösa 0x97e10bca-felet i Xbox One:

 1. Stäng av och slå sedan på Xbox One-konsolen
 2. Avinstallera appar som nyligen installerats
 3. Byt typ av internetanslutning och starta om routern
 4. Fabriksåterställ din Xbox One

1]Stäng av och slå sedan på Xbox One-konsolen

Så här fixar du Xbox-felkoden 0x97e10bca

I många fall kan en enkel omstart av din Xbox One lösa många problem. Det är mycket möjligt att omstart av din konsol kan lösa 0x97e10bca en gång för alla eller tillfälligt.

Nu, för att starta om din Xbox One-spelkonsol, måste du först trycka på Xbox-knappen på handkontrollen för att starta guiden. När det har gjorts, klicka på knappen Inställningar, och därifrån vill du välja Stäng av konsolen.

När bekräftelserutan visas, välj alternativet Ja. Systemet bör genast gå in i avstängt läge.

Därifrån drar du ur nätsladden och väntar i ungefär en minut. Slutligen sätter du tillbaka strömkabeln i rätt uttag och startar sedan om enheten genom att trycka på Xbox-knappen på handkontrollen eller strömknappen på själva konsolen.

Om allt går bra, bör felkod 0x97e10bca inte längre vara ett problem, åtminstone för nu.

2]Avinstallera appar som nyligen installerats

Som vi har nämnt ovan kan felkoden orsakas av motstridiga applikationer installerade på ditt Xbox One-spelsystem. Vi förstår att detta är sällsynt, vilket är bra, men det blir ett betydande problem för de som drabbas när det händer.

Konflikten uppstår om versionen av programmet inte är kompatibel med den aktuella versionen av Xbox-operativsystemet. Dessutom kan konflikter också uppstå om appen laddades ner från tredjepartskällor.

OK, så för att avinstallera, fortsätt och tryck på Xbox-knappen på handkontrollen och välj sedan Mina spel och appar från menydelen. Nu vill du välja den app du vill ta bort från din konsol. Tryck på menyknappen på kontrollen och välj Hantera spel > Avinstallera.

Kontrollera slutligen om problemet kvarstår. Om allt fungerar som det ska, installera sedan om spelet eller applikationen direkt.

3]Byt typ av internetanslutning och starta om din router

Så här fixar du Xbox-felkoden 0x97e10bca

Sättet du är ansluten till internet kan vara den primära orsaken. Om du till exempel är ansluten till internet via en trådbunden anslutning, föreslår vi att du byter till Wi-Fi i ett försök att ställa till rätta. Detsamma gäller om problemet uppstår via Wi-Fi. Byt helt enkelt över till en trådbunden anslutning.

En annan sak du kan göra är att starta om din trådlösa router. Koppla ur enheten i upp till 1 minut, anslut den sedan till uttaget igen och tryck på strömbrytaren för att starta.

4]Fabriksåterställ din Xbox One

Om alla alternativ ovan misslyckas, är din bästa insats att fabriksåterställa enheten.

För att få detta gjort, tryck på Xbox-knappen på handkontrollen för att starta området Inställningar.

Därifrån väljer du System > Konsolinfo > Återställ konsol. Du bör se två alternativ att välja mellan vid denna tidpunkt, och de är följande:

 • Återställ och behåll mina spel och appar: Välj den här om du vill behålla alla dina videospel och applikationer.
 • Återställ och ta bort allt: Gå den här vägen om du inte har några problem är att torka hela hårddisken på allt innehåll.

Luta dig tillbaka och vänta i några minuter medan Xbox One utför fabriksåterställningen.

Relaterade Artiklar

Back to top button