Åtgärda Windows Update-fel 0xc0020036 på Windows 10

Om under uppdateringen Windows Du får felkod 0xc0020036(felkod 0xc0020036) in Windows 10 , det här inlägget hjälper dig. Det finns några saker som måste vara på plats så att användare kan ladda ner och installera uppdateringar när de är tillgängliga. I den här artikeln guidar vi dig genom orsaken och lösningarna så att du kan fortsätta använda tjänsten. Windows uppdatering(Windows Update) som vanligt.

Varför uppstår felet Windows uppdatering(Windows Update) 0xc0020036

Det finns i princip tre anledningar till varför en Windows 10-användare kan se detta felmeddelande på sin dator. Dom är-

 • Uppdateringsfiler(Windows Update) Windows skadat: Vissa filer krävs för att ladda ner och installera en OS-uppdatering. Men om dessa filer är skadade på grund av skadlig programvara, installation av adware, etc., finns det en chans att få detta fel.
 • Tjänster som krävs för Windows uppdatering(Windows Update) är skadade eller felaktigt konfigurerade. Som med dessa filer körs vissa tjänster i bakgrunden för att utföra normala operationer. Om någon av dessa tjänster stoppas eller konfigureras felaktigt kan du få det här felmeddelandet.
 • Produktlicensnyckeln är felaktig eller skadad. Felkod 0xc0020036 också (felkod 0xc0020036) kan visas på grund av en skadad licensnyckel.

Oavsett varför du får ett sådant felmeddelande kan du fixa det genom att följa dessa lösningar.

Windows Update-fel 0xc0020036

För att åtgärda ett misstag Windows uppdatering(Windows Update) 0xc0020036 på Windows 10, följ dessa steg. Men innan du börjar, se till att din Windows 10 är uppdaterad till den senaste versionen.

 1. Återställ Windows Update-komponenter
 2. Kör DISM(Kör DISM) för att fixa systemfiler Windows uppdatering.(Windows uppdatering)
 3. Kontrollera status för alla tjänster Windows uppdatering.(Windows uppdatering)

Låt oss titta närmare på dessa lösningar.

1]Återställ Windows Update-komponenter

Som namnet antyder är dessa komponenter ansvariga för att göra Windows uppdatering(Windows Update) lättare för användarna. Men ibland kan vissa problem uppstå. Så det är bättre att återställa komponenterna Windows uppdatering(Windows Update) så att du kan återställa fabriksinställningarna. Oavsett om du eller skadlig programvara har ändrat en intern fil eller inställning, kan du återställa den till sitt ursprungliga tillstånd. Du bör dock följa vår detaljerade guide om hur du återställer Windows Update-komponenten till standard.

2] Kör DISM(Kör DISM) för att fixa systemfiler Windows uppdatering.(Windows uppdatering)

Distribution Image Servicing System(Deployment Image Servicing) och förvaltning(hantering) av dem eller medel DISM kan hjälpa dig att fixa skadade systemfiler Windows uppdatering. (Windows Update) Eftersom detta är ett förinstallerat kommandoradsverktyg behöver du inte installera det för detta ändamål. Med det sagt bör du följa vår detaljerade guide för att fixa skadade Windows Update-systemfiler med hjälp av DISM-verktyget.

3] Kolla upp(Kontrollera) status för alla tjänster Windows uppdatering.(Windows uppdatering)

Det finns tre tjänster du bör kontrollera när du får felkod 0xc0020036. Dom är –

 • Windows uppdatering,
 • DCOM-serverprocessstartare och
 • RPC Endpoint Mapper.

Den första är direkt relaterad till Windows uppdatering(Windows Update) och de två sista tjänsterna är beroenden.

Förutom direkttjänsten måste du hitta beroenden för Windows Update-tjänsten och se om de fungerar eller inte.

För att komma igång, sök efter “tjänster” i sökfältet på aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) och klicka på sökresultatet. Efter att ha öppnat fönstret Tjänster » sök (Tjänster)Windows uppdatering(Windows Update) , Verktyg startar DCOM-serverprocesser(DCOM Server Process Launcher) och RPC Endpoint Mapper(RPC Endpoint Mapper) . Kolla om de fungerar eller inte.

Om inte, måste du starta dessa tjänster en efter en.

Relaterad läsning(Relaterad läsning) . Produktnyckeln du angav fungerade inte, fel 0xc0020036) .

Jag hoppas att dessa lösningar hjälper till att lösa problemet.

När du uppdaterar Windows, om du får felkod 0xc0020036 på Windows 10, då kommer det här inlägget att hjälpa dig. Det finns ett par saker som måste vara på plats så att användare kan ladda ner och installera uppdateringar när de är tillgängliga. I den här artikeln kommer vi att låta dig veta orsaken och lösningarna så att du kan fortsätta använda Windows Update-tjänsten som vanligt.

Varför uppstår Windows Update-fel 0xc0020036

Det finns huvudsakligen tre orsaker till varför en Windows 10-användare kan se detta felmeddelande på sin dator. Dom är-

 • Windows Update-filer är skadade: För att ladda ner och installera en uppdatering kräver operativsystemet några filer. Men om dessa filer skadas på grund av en skadlig programvara attack, installation av adware, etc., finns det en chans att få detta fel.
 • Tjänster som krävs av Windows Update är skadade eller felaktigt konfigurerade. Liksom dessa filer, finns det vissa tjänster som körs i bakgrunden för att tillhandahålla de vanliga funktionerna. Om någon av dessa tjänster stoppas eller är felaktigt konfigurerad kan du få det felmeddelandet.
 • Produktlicensnyckeln är felaktig eller skadad. Felkoden 0xc0020036 kan också visas för korruption av licensnyckeln.

Oavsett varför du får ett sådant felmeddelande kan du fixa det genom att följa dessa lösningar.

Windows Update-fel 0xc0020036

För att fixa Windows Update-fel 0xc0020036 på Windows 10, följ dessa steg. Men innan du börjar, se till att din Windows 10 är uppgraderad till den senaste versionen.

 1. Återställ Windows Update-komponenter
 2. Kör DISM för att fixa Windows Update-systemfiler
 3. Kontrollera statusen för alla Windows Update-tjänster

Låt oss kolla in dessa lösningar i detalj.

1]Återställ Windows Update-komponenter

Som namnet säger är dessa komponenter ansvariga för att göra Windows Update enklare för användarna. Vissa problem kan dock uppstå ibland. Därför är det bättre att återställa Windows Update-komponenter så att du kan få tillbaka fabriksinställningarna. Oavsett om du eller en skadlig programvara ändrade en intern fil eller inställning, kan du återställa den till originalet. Som sagt, du bör följa vår detaljerade guide om hur du återställer Windows Update-komponenten till standard.

2]Kör DISM för att fixa Windows Update-systemfiler

Windows Update-fel 0xc0020036 på Windows 10

Deployment Image Servicing and Management eller DISM-verktyg kan hjälpa dig att fixa korrupta Windows Update-systemfiler. Eftersom det är ett förinstallerat kommandoradsverktyg behöver du inte installera det för detta ändamål. Med det sagt bör du följa vår detaljhandledning för att fixa korrupta Windows Update-systemfiler med hjälp av DISM-verktyget.

3]Kontrollera statusen för alla Windows Update Services

Det finns tre tjänster du bör kontrollera när du får felkod 0xc0020036. Dom är-

 • Windows uppdatering,
 • DCOM Server Process Launcher och
 • RPC Endpoint Mapper.

Den första är direkt kopplad till Windows Update, och de två sista tjänsterna är beroenden.

Förutom den direkta tjänsten bör du hitta beroenden för Windows Update-tjänsten och se till om de körs eller inte.

För att komma igång, sök efter “tjänster” i sökrutan i Aktivitetsfältet och klicka på sökresultatet. När du har öppnat fönstret, ta reda på Windows Update, DCOM Server Process Launcher och RPC Endpoint Mapper. Kontrollera om de är igång eller inte.

Om inte, måste du starta dessa tjänster en efter en.

relaterad läsning: Produktnyckeln du angav fungerade inte, fel 0xc0020036.

Jag hoppas att dessa lösningar hjälper till att lösa problemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button