Åtgärda Windows Update-fel 0x80240035

Om du installerar en uppdatering av Windows 11 eller Windows 10 du(Uppdatera) få en felkod 0x80240035 , det här inlägget hjälper dig att lösa problemet. Det är intressant att notera att detta fel också pekar på ” WU_E_UPDATE_NOT_PROCESSED “, vilket innebär att Windows 11/10 inte kan bearbeta eller installera uppdateringen. Här är hela felmeddelandet:

Det uppstod några problem med att installera uppdateringar, men vi försöker igen senare, Fel 0x80240035

Windows Update-fel 0x80240035

Den goda nyheten är att detta fel inte kan åtgärdas. Bearbetningsfel är vanligtvis relaterade till bearbetning eller datakorruption. Följ dem för att lösa problemet.

 1. Kör nätverksfelsökaren
 2. Rensa Windows Update Cache-mappar
 3. Inaktivera säkerhetsprogram
 4. Ladda ner och installera uppdateringen manuellt.

Var noga med att upprepa(Gör) startförsök efter varje felsökningssteg.

1]Kör nätverksfelsökaren

Windows nätverksfelsökare

När det finns ett ihållande nätverksproblem skadas nedladdade filer. Även om operativsystemet kanske tror att det är laddat och därför försöker installera det, indikerar flera fel med samma felkod korruption.

 • Öppna Windows-inställningar (Win + I)
 • Navigera(Navigera) till ” Uppdatering(Uppdatering) och Säkerhet > Felsökning
 • Hitta din nätverksadapter(Leta reda på nätverksadaptern), klicka på den och klicka sedan på ” Springa(Kör) felsökare”.

När guiden har slutfört processen kommer den att lösa alla nätverksrelaterade problem på datorn och ta bort allt som kan blockera nedladdningen.

Observera om problemet är relaterat till ditt Internet leverantör(ISP), måste det hanteras från hans sida.

2]Rensa cachemappar Windows uppdatering(Windows uppdatering)

Rensa distributionsmapp för Windows-programvara

Windows laddar ner alla uppdateringar till en mapp distribution av programvara. (Programvarudistribution) Det är en bra idé att ta bort allt i SoftwareDistribution-mappen (mappen SoftwareDistribution) och försöka ladda ner uppdateringar fönster. Du kan bara tömma mappen om du har administratörsrättigheter, inte utan dem. Mappen finns i följande sökväg

C:\Windows\SoftwareDistribution

3]Inaktivera säkerhetsprogram

Detta händer sällan, men program har ibland varit kända för säkerhet(Säkerhet) blockera nedladdning Windows uppdatering(Windows Update) om de inte är korrekt konfigurerade.

Så om du har några program säkerhet(Säkerhet) och antivirus(Antivirus) , kan du prova att tillfälligt inaktivera dem och försöka ladda ner igen.

fyra] Ladda ner(Ladda ner) och Installera(Installera) uppdatera manuellt.

Ladda ner Windows-uppdateringar manuellt

De flesta mindre uppdateringar är tillgängliga för nedladdning offline. Om du vet vilken uppdatering som försöker ladda ner Windows Update, du kan ladda ner den och installera den manuellt. (Windows Update) Ännu lättare att hitta om uppdateringen misslyckades enligt uppdateringshistoriken.

Hitta kunskapsbasnumret och ladda ner det från webbplatsen Microsoft . Här är hela processen för att ladda ner Windows-uppdateringar manuellt.(nedladdning av Windows-uppdateringar manuellt.)

Hur man fixar initiering Windows uppdatering?(Windows uppdatering)

Du måste starta om tjänsten windows uppdateringar(Windows uppdatering) kör SFC och DISM radera mappinnehåll Mjukvarudistribution och Katrot 2 . Starta sedan om datorn och detta hjälper dig att lösa felet initierar Windows Update.(Windows Update initiera)

Har Windows ett återställningsverktyg?

Ja, Windows erbjuder en felsökare Windows uppdatering(Windows Update), tillgänglig under ” System > Felsökning > “Andra felsökningsverktyg”. Hitta Windows Update(Leta upp Windows Update) och klicka på ” Springa”(Kör) för att starta felsökning.

Hur man kontrollerar om den är skadad Windows?

Du måste köra kommandot in kommandorad(Kommandotolk) SFC /scannow med förhöjda privilegier eller in terminal(Windows-terminal). Om det finns skador kommer det att fixas med verktyget systemfilsgranskare(Systemfilsgranskare). Du kan också använda DISM-verktyget för att fixa systembilden.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du kunde ladda ner uppdateringen och fixa det Windows Update-fel 0x80240035(Windows Update Error 0x80240035) .

När du installerar en Windows 11- eller Windows 10-uppdatering, om du får en felkod 0x80240035, då hjälper det här inlägget dig att lösa problemet. Det är intressant att notera att felet också pekar på “WU_E_UPDATE_NOT_PROCESSED”, vilket betyder att Windows 11/10 OS inte kan bearbeta eller installera uppdateringen. Här är hela felmeddelandet:

Det uppstod några problem med att installera uppdateringar, men vi försöker igen senare, Fel 0x80240035

Åtgärda Windows Update-fel 0x80240035

Windows Update-fel 0x80240035

Den goda nyheten är att detta fel inte är något som inte kan lösas. Fel relaterade till bearbetning är vanligtvis bearbetnings- eller korruptionsproblem. Följ dessa för att åtgärda problemet.

 1. Kör nätverksfelsökaren
 2. Rensa Windows Update-cachemappar
 3. Stäng av säkerhetsprogram
 4. Ladda ner och installera uppdateringen manuellt.

Se till att försöka ladda ner igen efter varje felsökningssteg.

1]Kör nätverksfelsökaren

Windows nätverksfelsökare

När det finns ett kontinuerligt nätverksproblem blir nedladdningsfilerna skadade. Även om operativsystemet kanske tror att det är nedladdat och därför försöker installera det, men flera fel med samma felkod pekar på korruption.

 • Öppna Windows-inställningar (Win+I)
 • Navigera till Uppdatering och säkerhet > Felsökning
 • Leta upp nätverksadaptern, klicka på den och klicka sedan på Kör felsökarknappen

När guiden har slutfört processen kommer den att lösa alla nätverksrelaterade problem på datorn och ta bort allt som kan blockera nedladdningen.

Observera att om problemet kommer från din internetleverantör måste det lösas från deras sida.

2]Rensa Windows Update-cachemappar

Rensa mappen Windows Software Distribution

Windows laddar ner alla uppdateringar till mappen Software Distribution. Den goda idén är att ta bort allt i SoftwareDistribution-mappen och försöka ladda ner Windows-uppdateringar. Du kan bara tömma mappen om du har administratörsbehörighet och inte utan den. Mappen finns på följande sökväg

C:\Windows\SoftwareDistribution

3]Stäng av säkerhetsprogram

Det händer sällan, men ibland är det känt att säkerhetsprogram blockerar nedladdningar av Windows Update när de inte är korrekt konfigurerade.

Så om du har några säkerhets- och antivirusprogram kan du försöka inaktivera dem tillfälligt och försöka ladda ner igen.

4]Ladda ner och installera uppdateringen manuellt

Ladda ner Windows Updates manuellt

De flesta av de mindre uppdateringarna är tillgängliga för nedladdning offline. Om du vet vilken uppdatering Windows Update försöker ladda ner kan du ladda ner den och installera den manuellt. Det är ännu lättare att hitta om uppdateringen har misslyckats, eftersom det nämns i uppdateringshistoriken.

Leta reda på KB-numret och ladda ner det från Microsoft. Här är hela processen för att ladda ner Windows-uppdateringar manuellt.

Hur fixar jag initiering av Windows Update?

Du måste starta om Windows-uppdateringstjänsten, köra SFC och DISM, ta bort innehållet i SoftwareDistribution och Catroot2-mappen. Starta sedan om datorn, så hjälper det dig att lösa Windows Update Initialize-felet.

Har Windows ett reparationsverktyg?

Ja, Windows erbjuder ett Windows Update-felsökningsverktyg som är tillgängligt under System > Felsökning > Andra felsökare. Leta upp Windows Update och klicka sedan på knappen Kör för att starta felsökningen.

Hur kontrollerar du om Windows är skadat?

Du måste köra kommandot SFC /scannow på en förhöjd kommandotolk eller Windows-terminal. Om det finns en korrupt kommer den att åtgärdas av verktyget System File Checker. Du kan också använda DISM-verktyget för att fixa systembilden.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du kunde ladda ner uppdateringen och fixa Windows Update Error 0x80240035.

Relaterade Artiklar

Back to top button