Åtgärda Windows Update Error 0x800f0905

Om under uppdateringen Windows du får ett felmeddelande 0x800f0905 detta beror på felkonfiguration eller filkorruption fönster. Det kan vara en uppdateringsfil eller någon av systemfilerna. När filerna är skadade kan installationen misslyckas, nedladdningen kan hänga sig och ibland måste processen startas om. För detta Windows(Windows) tar lite tid, men slutanvändaren kan göra det manuellt. I det här inlägget visar vi hur du fixar Windows Update-fel 0x800f0905(Windows Update Error 0x800f0905) Windows 11 eller Windows tio.

Åtgärda Windows Update-fel 0x800f0905

Ibland Windows kan ta väldigt lång tid, så låt oss börja med att vänta lite.

 1. Tillåt Windows att uppdatera sig själv
 2. Kör Windows Update-felsökaren
 3. Uppdatera Windows Update Services
 4. Reparera skadade systemfiler
 5. Utför en uppgradering på plats

Du behöver administratörsbehörighet för att lösa det här problemet.

1]Tillåt Windows att uppdatera sig själv

Om du har långsam hårdvara, speciellt HDD(HDD) ladda ner och installera sedan Windows uppdatering(Windows Update) kan ta längre tid än själva installationen. Ibland orsakar det faktiskt en timeout och Windows självt ger ett fel. Saken är den att du kanske måste vänta på det och försöka ett par gånger. Windows-uppdateringar(Windows-uppdateringar) fungerar bättre än de tidigare, men de har fortfarande sina egna problem.

Nödvändigtvis(Gör) inaktivera alla vilolägen (Power Toys erbjuder den här funktionen utan att ändra kärninställningarna) . Låt det gå över natten och se om det löser sig.

2] Kör Windows Update-felsökaren.(Kör Windows Update Felsökare)

Felsökare för Windows Update

Windows erbjuder en inbyggd felsökare som kan hjälpa dig att lösa problem med Windows uppdatering(Windows uppdatering). Detta är en automatiserad lösning som startar om många tjänster, rensar cachen uppdateringar och så vidare.(Uppdatering)

Gå till ” Windows-inställningar > System > Felsökning > “En annan felsökare.” Om du använder Windows 10 den finns i ” Uppdatering(Uppdatering) och säkerhet(Säkerhet)” istället för ” Systemet”(Systemet) .

3]Uppdatera Windows Update Services

Det bästa sättet att återställa Windows Update-tjänst(Windows Update Service) – starta om dem, ta bort alla nedladdade filer och återställ WINSOCK(återställ WINSOCK) för nätverksproblem.

Öppna PowerShell, (Öppna PowerShell)Windows terminal(Windows Terminal) eller kommandorad(Kommandotolk) med administratörsrättigheter och kör kommandona ett efter ett:

net stop bits
net stop wuauserv
net stop appidsvc
net stop cryptsvc
Del "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\*.*"
rmdir %systemroot%\SoftwareDistribution /S /Q
rmdir %systemroot%\system32\catroot2 /S /Q
regsvr32.exe /s atl.dll
regsvr32.exe /s urlmon.dll
regsvr32.exe /s mshtml.dll
netsh winsock reset
netsh winsock reset proxy
net start bits
net start wuauserv
net start appidsvc
net start cryptsvc

Efter det kan du starta om din PC (starta om Windows PC) med Windows och sedan manuellt initiera nedladdningen efter att du loggat in igen. Detta kommer att eliminera alla möjligheter till fel orsakade av någon av dessa tjänster och filer.

4]Reparera skadade systemfiler

System File Checker (SFC) och DISM är inbyggda verktyg som kan fixa alla skadade systemfiler genom att ersätta dem med en ny kopia.

Öppna PowerShell(PowerShell) med förhöjda privilegier, kommandorad(Kommandotolken) eller Windows terminal(Windows Terminal) och kör följande kommandon. Först(Först) kör kommandot SFC a sedan DISM(DISM) .

sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Om någon av dem hittar ett skadat filsystem kommer det att ersättas. Efter det startar du om datorn och letar sedan efter uppdateringar igen eller försöker installera den.

5]Utför en uppgradering på plats

Starta om din dator. Ladda ner och installera om Windows moln.

Den här metoden är lite överdriven, men om du inte kan uppdatera, vilket är allvarligt, kan du göra en uppdatering på plats som inte tar bort något från systemet. Denna metod kallas också ” Uppdatera(Uppdatera) dator. Det kan lösa många program- och systemfilproblem genom att installera om operativsystemet samtidigt som användardata behålls.

Under processen erbjuder guiden även att ladda ner den senaste versionen Windows från molnet och uppdatera sedan.

 • Det här alternativet är tillgängligt i ” Inställningar > Återställning > Återställ den här datorn” Windows 11 .
 • Om du använder Windows 10 gå till inställningar > uppdatera och Säkerhet > Återställning > Återställ den här datorn.

Hur man vet om den är skadad min Windows-uppdatering(Min Windows Update är skadad)?

Om du inte kan installera uppdateringen Windows eller så kan du inte ladda ner det, uppdateringen fortsätter att misslyckas mellan dem, då är det en antydan om att Windows uppdatering(Windows Update) är skadad. Det bästa sättet att starta om processen är att ta bort allt i mappen Software Distribution och ladda ner allt igen.

Kommer en återställning att hjälpa? PC fixa skadade filer(PC Fix skadade filer) ?

Detta hjälper när du inte har något annat alternativ och bör användas när du inte kan installera nästa större uppdatering. Du kan använda ” Återställa(Återställ) den här datorn” och ladda sedan ner den senaste versionen Windows använder molnalternativet.

Vad är det bästa sättet att återställa eller installera om Windows?

Återställa(Återställ) är det bästa alternativet eftersom det kommer att spara mycket tid och det kommer också att rensa data på datorn. Även om båda slutar vara samma process, ” Återställa(Återställ) ” kräver inte din närvaro.

Hur man fixar skadad windows update(Skadad Windows Update) ?

Den bästa lösningen är att använda ett verktyg felsökning(Felsökare) tillgänglig i Windows tillsammans med verktyg DISM och SFC . De kommer att ersätta allt som är skadat. Du kan också följa den manuella metoden, men detta kommer att innebära att filer tas bort från systemmappar(Systemmappar), så se till att du förstår klart innan du gör detta.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du kunde felsöka Windows Update-fel 0x800f0905(Windows Update Error 0x800f0905) .

När du uppdaterar Windows, om du får ett felmeddelande 0x800f0905, det beror på felkonfigurerade eller korrupta Windows-filer. Det kan vara uppdateringsfilen eller någon av systemfilerna. När filer är korrupta kan installationer misslyckas, nedladdningar kan fastna och ibland måste processen startas om. Det tar ett tag för Windows att uppnå detta, men det kan göras manuellt av slutanvändaren. I det här inlägget kommer vi att visa hur du kan fixa Windows Update Error 0x800f0905 på Windows 11 eller Windows 10.

Åtgärda Windows Update Error 0x800f0905

Åtgärda Windows Update Error 0x800f0905

Ibland kan Windows ta väldigt lång tid, och det är därför vi börjar med att vänta lite.

 1. Låt Windows uppdatera sig själv
 2. Kör Windows Update Troubleshooter
 3. Uppdatera Windows Update Services
 4. Reparera korrupta systemfiler
 5. Ändra en InPlace-uppgradering

Du behöver administratörsbehörighet för att lösa detta.

1]Låt Windows uppdatera sig själv

Om du har långsam hårdvara, särskilt en hårddisk, kan det ta längre tid att ladda ner och installera Windows Update. Faktum är att det ibland resulterar i timeout, och Windows självt ger ett fel. Poängen är att du kanske måste vänta på detta och försöka ett par gånger. Windows-uppdateringar fungerar bättre jämfört med tidigare, men de delar fortfarande sina egna problem.

Se till att inaktivera alla vilolägen, i själva verket erbjuder Power Toys den här funktionen utan att ändra kärninställningarna. Låt det gå över natten och se om det löser sig.

2]Kör Windows Update Troubleshooter

Windows Update felsökare

Windows erbjuder en inbyggd felsökare som kan hjälpa dig att lösa Windows Update. Det är en automatiserad lösning där många tjänster startas om, uppdateringscachen rensas och så vidare.

Gå till Windows-inställningar > System > Felsökning > Annan felsökare. Om du använder Windows 10 är det tillgängligt under Uppdatering och säkerhet istället för System.

3]Uppdatera Windows Update Services

Det bästa sättet att återställa Windows Update Service är att starta om dem, ta bort alla nedladdade filer och återställa WINSOCK för nätverksproblem.

Öppna PowerShell eller Windows Terminal eller Kommandotolken med administratörsbehörighet och kör kommandona efter varandra:

net stop bits
net stop wuauserv
net stop appidsvc
net stop cryptsvc
Del "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\*.*"
rmdir %systemroot%\SoftwareDistribution /S /Q
rmdir %systemroot%\system32\catroot2 /S /Q
regsvr32.exe /s atl.dll
regsvr32.exe /s urlmon.dll
regsvr32.exe /s mshtml.dll
netsh winsock reset
netsh winsock reset proxy
net start bits
net start wuauserv
net start appidsvc
net start cryptsvc

När du är klar kan du starta om Windows PC och sedan manuellt initiera nedladdningen när du loggar in igen. Detta tar bort alla risker för fel orsakade av någon av dessa tjänster och filer.

4]Reparera korrupta systemfiler

System File Checker (SFC) och DISM är inbyggda verktyg som kan fixa alla korrupta systemfiler genom att ersätta dem med en ny kopia.

Öppna en förhöjd PowerShell eller Command Prompt eller Windows Terminal och kör följande kommandon. Kör först SFC-kommandot och sedan DISM.

sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Om någon av dessa hittar ett skadat filsystem kommer de att ersättas. När du är klar, starta om datorn och leta sedan efter uppdateringar igen eller försök att installera den.

5]Ändra en InPlace-uppgradering

Återställ PC Ladda ner och installera om Windows Cloud

Den här metoden är lite överdriven men om du inte kan uppdatera, och det är en stor sådan, kan du välja att utföra en uppgradering på plats som inte tar bort något från systemet. Metoden kallas även Uppdatera din PC. Det kan fixa mycket programvara och problem med systemfiler genom att installera om operativsystemet som fortfarande skyddar användardata.

Under processen erbjuder guiden dig också att ladda ner den senaste versionen av Windows från molnet och sedan uppgradera.

 • Alternativet är tillgängligt i Inställningar > Återställning > Återställ den här datorn i Windows 11.
 • Om du använder Windows 10, navigera till Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Återställning > Återställ den här datorn.

Hur vet jag om min Windows Update är skadad?

Om du inte kan installera Windows Update, eller inte kan ladda ner den, fortsätter uppdateringen att misslyckas däremellan, då är det en antydan om att Windows Update är skadad. Det bästa sättet att starta om processen är att ta bort allt i mappen Software Distribution och ladda ner allt igen.

Kommer återställning av PC att fixa skadade filer?

Det hjälper när du inte har något annat alternativ, och bör användas när du inte kan göra nästa större uppdatering. Du kan använda alternativet Återställ denna PC, följt av att ladda ner den senaste versionen av Windows med molnalternativet.

Är det bättre att återställa eller installera om Windows?

Återställning är ett bättre alternativ eftersom det kommer att spara mycket tid och även säkerställa att data på datorn torkas rent. Även om båda så småningom är samma process, behöver du inte vara med om återställningsalternativet.

Hur fixar jag en skadad Windows-uppdatering?

Den bästa lösningen är att använda felsökningsverktyget som är tillgängligt i Windows tillsammans med DISM- och SFC-verktyg. De kommer att ersätta allt som är skadat. Du kan också följa den manuella metoden, men det kommer att innebära att du raderar filer från systemmappar så se till att du förstår det tydligt innan du gör det.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du kunde lösa Windows Update Error 0x800f0905.

Relaterade Artiklar

Back to top button