Åtgärda Windows 8/10-felet “Kunde inte ansluta till butiken”

Jag laddade upp Windows 8/10 på ett par hemdatorer och stötte på problem då och då. Jag försökte nyligen öppna Windows Store(Windows Store) och fick följande felmeddelande:

We weren't able to connect to the Store. This might have happened because of a server problem or the network connection timed out. Please wait a few minutes and try again.

Så här ser meddelandet ut Windows 10 :

Efter att ha pillat med lite inställningar kunde jag tvinga igen Göra(Butik) arbete. I den här artikeln ska jag visa dig de olika lösningarna jag har provat och förhoppningsvis kommer en av dem att fungera för dig.

Metod 1 – Kontrollera datum och tid

Det första du behöver göra är att se till att datum och tid på din Windows 8/10-dator är korrekt inställda. Du kommer inte att kunna ansluta till butiken om din systemtid inte är korrekt. Du kan korrigera tiden genom att klicka på ” Start(Start)” och skriv “Datum och tid”(Datum och tid) .

Windows 10 du kommer att tas till en ny app” inställningar(Inställningar) ”, där du kan ställa in tiden manuellt eller automatiskt.

Windows 8 dialogrutan öppnas kontrollpaneler(Kontrollpanel) . Här kan du klicka Ändra datum och tid(Ändra datum och tid) för att ställa in systemet på rätt tid. Se också till att du också ställer in rätt Tidszon(Tidszon) .

ändra windows 8 tid

Eller så kan du klicka på Internettid(Internettid), klicka på Ändra inställningar(Ändra inställningar) och klicka sedan på Uppdatera nu(Uppdatera nu) . Detta kommer automatiskt att synkronisera din dator med time.windows.com.

internettid

Försök nu att öppna appen Windows Store(Windows Store) och se om du kan ansluta. Hoppas(Förhoppningsvis) så!

Metod 2 – Proxyserver

En annan sak du vill kontrollera är att ditt system går igenom någon sorts proxy. Om så är fallet kan du prova att inaktivera proxyn och se om det gör att du kan ansluta till butiken. Du kan göra detta genom att klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet i IE och sedan klicka på ” Internet-alternativ(Internet-alternativ) ” .

internetinställningar

Du kan också klicka “Start(Start)” och skriv in “Internet-alternativ(Internet-alternativ) ” . Gå sedan till ” Anslutningar(Anslutningar)” och klicka på ” LAN-inställningar(LAN-inställningar) » .

LAN-inställningar

Gå vidare och avmarkera Använd en proxyserver för ditt lokala nätverk(Använd en proxyserver för ditt LAN) .

proxyserver

Försök nu att ansluta till Windows Store(Windows Store) och se om det fungerar. Om inte, fortsätt läsa.

Metod 3 (Metod 3) – Logga ut/använd lokalt konto

Nästa sak du kan prova är att logga ut från ditt konto och sedan logga in igen, speciellt om du använder ett konto Microsoft . Gå också till https://login.live.com/ och se till att du kan logga in med dina referenser Microsoft . Om du är utelåst av någon anledning, till exempel att ditt lösenord har äventyrats, etc., måste du återfå åtkomst till ditt konto Microsoft och logga sedan in igen Windows 10 .

Du kan också prova att byta från ett konto Microsoft till ett lokalt konto och försök sedan öppna Windows Store(Windows Store). Du kan göra detta genom att öppna applikationen ” inställningar(Inställningar) ” genom att klicka på ” Konton(Konton)” och sedan klicka på ” Din information(Din information) » .

Metod 4. (Metod 4) Felsök Windows Store-appar.(- Felsök Windows Store-appar)

En annan sak du kan prova innan det nukleära alternativet nedan är att använda den inbyggda felsökaren Windows 8/10 . Klick(Klick) ” Start(Start)”, skriv in “Felsökning(felsökning)” och tryck på “Inmatning(Stiga på) ” . Skrolla(Bläddra) till slutet och välj Windows Store-appar(Windows Store-appar).

Det kommer förmodligen inte att fungera, men det är värt ett försök.

Metod 5 – Starta om datorn

Det sista du kan göra är att starta om datorn. Detta är inte idealiskt eftersom det kommer att återställa alla dina appar från Windows Store(Windows Store) och tog bort alla tredjepartsprogram som du installerade från CD/DVD eller från Internet(Internet). Men om ingenting fungerar kan detta vara ditt enda alternativ.

Du kan gå in i applikationen igen ” inställningar(Inställningar) “, tryck” Uppdatering och säkerhet(Uppdatera och säkerhet) “, klicka” Återhämtning(Återställning) ” och tryck sedan på “Att börja(Kom igång)” under ” Återställ den här datorn(Återställ den här datorn) » . PÅ Windows 8 det här alternativet kallas ” Uppdatera din dator(Uppdatera din PC) ” . Du kan helt enkelt söka efter den med hjälp av sökberlocken.

Vi hoppas en(Förhoppningsvis en) av dessa metoder löste problemet med att inte kunna ansluta till Windows Store(Windows Store) på din Windows 8/10-dator. Om inte, lämna en kommentar här så ska jag försöka hjälpa till. Njut av!

Jag har laddat Windows 8/10 på ett par hemdatorer och jag har stött på enstaka problem här och där. Nyligen försökte jag öppna Windows Store och jag fick följande felmeddelande:

We weren't able to connect to the Store. This might have happened because of a server problem or the network connection timed out. Please wait a few minutes and try again.

Så här ser meddelandet ut i Windows 10:

Windows Store kan inte ansluta

Efter att ha pillat med några inställningar kunde jag få butiken att fungera igen. I den här artikeln kommer jag att visa dig de olika lösningarna jag provat och förhoppningsvis fungerar en av dem för dig.

Metod 1 – Kontrollera datum och tid

Det första du behöver göra är att se till att datum och tid på din Windows 8/10-dator är korrekt inställd. Du kommer inte att kunna ansluta till butiken om din systemtid inte är korrekt. Du kan fixa tiden genom att klicka på Start och skriva in datum och tid.

I Windows 10 kommer du att föras till den nya appen Inställningar där du kan justera tiden manuellt eller ställa in den på automatisk.

I Windows 8 kommer du till kontrollpanelens dialogruta. Här kan du klicka Ändra datum och tid för att ställa in systemet på rätt tid. Se också till att du är inställd på rätt tidszon också.

ändra tid i windows 8

Eller så kan du klicka på InternettidKlicka på Ändra inställningar och klicka sedan på Uppdatera nu. Detta kommer automatiskt att synkronisera din dator med time.windows.com.

internettid

Försök nu att öppna Windows Store-appen och se om du kan ansluta. Förhoppningsvis så!

Metod 2 – Proxyserver

Det andra du vill kontrollera är om ditt system går igenom någon proxyserver. Om det är det kan du försöka inaktivera proxyservern och se om det låter dig ansluta till butiken. Du kan göra detta genom att klicka på kugghjulsikonen uppe till höger i IE och sedan klicka på Internet-alternativ.

Internet-alternativ

Du kan också klicka på Start och skriva in Internet-alternativ. Klicka sedan på Anslutningar fliken och klicka på LAN-inställningar knapp.

lan-inställningar

Gå vidare och avmarkera Använd en proxyserver för ditt LAN låda.

proxyserver

Försök nu att ansluta till Windows Store och se om det fungerar. Om inte, fortsätt läsa.

Metod 3 – Logga ut/använd lokalt konto

Nästa sak du kan prova är att logga ut ditt konto och sedan logga in igen, speciellt om du använder ett Microsoft-konto. Gå också till https://login.live.com/ och se till att du kan logga in med dina Microsoft-uppgifter. Om du är utelåst av någon anledning som att ditt lösenord hackas, etc, måste du återställa åtkomsten till ditt Microsoft-konto och sedan logga in igen i Windows 10.

Det andra du kan prova är att byta från ett Microsoft-konto till ett lokalt konto och sedan försöka öppna Windows Store. Du kan göra detta genom att öppna appen Inställningar, klicka på konton och sedan klicka på Din info.

Metod 4 – Felsök Windows Store-appar

En sak till som du kan prova innan det nukleära alternativet nedan är att använda den inbyggda felsökaren i Windows 8/10. Klicka på Start, skriv in felsökning och tryck på Enter. Scrolla hela vägen till botten och välj Windows Store-appar.

Det kommer förmodligen inte att fungera, men det är värt ett försök.

Metod 5 – Återställ din dator

Det sista du kan göra är att återställa din dator. Detta är inte idealiskt eftersom det kommer att återställa alla dina appar från Windows Store och ta bort eventuella tredjepartsprogram som du installerat från en CD/DVD eller Internet. Men om inget annat fungerar kan detta vara ditt enda alternativ.

Du kan gå till appen Inställningar igen, klicka på Uppdatering och säkerhetKlicka på Återhämtning och klicka sedan på Komma igång under Återställ den här datorn. I Windows 8 kallas alternativet Uppdatera din PC. Du kan bara söka efter det med sökberlocken.

Förhoppningsvis fixade en av dessa metoder problemet med att inte ansluta till Windows Store på din Windows 8/10-maskin. Om inte, skriv en kommentar här så ska jag försöka hjälpa till. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button