Åtgärda WDF_VIOLATION Blue Screen-fel i Windows 10

Vissa användare Windows 11/10 efter installation av den kumulativa uppdateringen kan du stöta på ett fel blåskärm (Blåskärm)WDF_VIOLATION . I det här inlägget kommer vi att identifiera orsaken till felet och sedan erbjuda en möjlig lösning för att lösa felet. BSOD.

WDF_VIOLATION-felkontrollen har ett värde på 0x0000010D. Detta indikerar att Kernel-Mode Driver Framework (KMDF) upptäckte att Windows hittade ett fel i en rambaserad drivrutin.

WDF_VIOLATION blåskärmsfel(WDF_VIOLATION blå skärm) in Windows 11/10

Du måste i princip identifiera drivrutinen som orsakade detta problem. Om jag nämns på blåskärm(Blå skärm), skriv ner det. Om inte, kan du behöva se dumpfilen WDF . Det kommer att ge ytterligare information om drivrutinen som anropade denna felkontroll.

Baserat på utredningen konstaterades att blåskärmsfelet WDF_VIOLATION i de flesta fall orsakas av en felaktig HP-tangentbordsdrivrutin HpqKbFiltr.sys , vilket är känt för att vara inkompatibelt med vissa HP-datorer. HP-tangentbordsdrivrutinen levererades till dessa HP-enheter via Windows uppdatering(Windows uppdatering).

När Windows Driver Framework upptäcker ett allvarligt fel, förstår du WDF_VIOLATION blå skärm(WDF_VIOLATION blå skärm) på system Windows . Här är vad du kan göra åt det.

Om du kan logga in normalt, okej; annars måste du starta upp i felsäkert läge, öppna skärmen Avancerade startalternativ eller använda installationsmediet för att starta för att slutföra dessa instruktioner.

ett] Radera(Ta bort) eller byt namn felaktig drivrutin för HP-tangentbord(Felaktig HP-tangentbordsdrivrutin) med kommandorad .(Kommandotolk)

Felaktig drivrutin HpqKbFiltr.sys är boven WDF_VIOLATION BSOD-fel(WDF_VIOLATION BSOD) . För att åtgärda problemet måste du avinstallera eller byta namn på den felaktiga drivrutinen. Om din HP-dator visar en blå skärm och inte kan ladda operativsystemet Windows försök att starta om datorn och starta om Windows 10 Recovery Environment först.

Efter lastning Windows RE du kan avinstallera den felaktiga HP-tangentbordsdrivrutinen enligt följande:

  • Välj ” Felsökning”(Felsökning) på återställningsskärmen i återhämtningsmiljö (Återställningsmiljö)Windows 10 .
  • Välj “Extra alternativ”,(Avancerade alternativ) och välj sedan “Kommandorad”(Kommandotolken) .
  • Ange kommandot nedan för din version Windows ut genom fönstret kommandorad(Kommandotolken) och tryck på Stiga på för att köra kommandot.

För 32-bitarsversionen av Windows:

dism /Image:C\ /Remove-Driver /Driver: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\hpqkbfiltr.inf_x86_f1527018cecbb8c2\HpqKbFiltr.inf

För 64-bitarsversionen av Windows:

dism /Image:C:\ /Remove-Driver/Driver: c:\Windows\System32\driverstore\FileRepository\hpqkbfiltr.inf_amd64_714aca0508a80e9a\HpqKbFiltr.inf

Notera.(Obs:) Om Windows inte lagras på C:-enheten på din dator, ersätt C: i ovanstående kommandon med lämplig enhetsbeteckning.

  • Logga ut återställningsmiljöer (Återställningsmiljö)Windows 10 och starta om datorn.

Din dator bör nu starta framgångsrikt utan WDF_VIOLATION blåskärmsfel(WDF_VIOLATION blå skärm) .

Men om du vill Döp om(byt namn på) felaktig drivrutin HpqKbFiltr.sys kan du köra kommandona nedan ett efter ett istället för Windows RE :

cd c:\windows\system32\drivers
ren HpqKbFiltr.sys HpqKbFiltr.sys_old

När du har bytt namn på den felaktiga drivrutinen startar du om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

2] Installera KB4468304(Installera KB4468304) för att automatiskt ta bort det felaktiga Drivrutin för hp tangentbord.(HP tangentbordsdrivrutin)

Blåskärmsfel WDF_VIOLATION vanligt på datorer som körs Windows 10 versionerna 1803 och 1809. Därför Microsoft släppt en fix KB4468304 . Lappa KB4468304 kommer automatiskt att avinstallera den felaktiga HP-drivrutinen. Om du använder HP-enheter kan du därför installera patchen automatiskt KB4468304 genom Windows uppdatering(Windows Update) för att lösa problemet, eller så kan du ladda ner den från Microsoft Update Catalog och installera den manuellt.

PC-användare rekommenderas också att uppdatera till den senaste versionen av Windows när tjänsten är slut Windows 10 v1803 anlände 12(12 november) november 2019 och v1809 End of Service är 12(12 maj) maj 2020

3]Kontrollera dina drivrutiner

Använd BlueScreenView för att öppna filen DMP skapad av stoppfel WDF BROTT.

Du måste undersöka drivrutinsfilerna som är associerade med felet.

När du har identifierat föraren som ringde blåskärm(Blå skärm), måste du antingen uppdatera den eller återställa den.

4]Kör Windows Memory Diagnostics

Kör Windows Memory Diagnostic Tool för att identifiera och åtgärda eventuella systemminnesproblem.

5]Använd systemåterställning

Kör systemåterställning för att återställa din dator till en tidigare bra punkt.

Hoppas detta hjälper till att lösa detta BSOD-problem!

Vissa Windows 11/10-användare efter installation av en kumulativ uppdatering kan stöta på WDF_VIOLATION Blåskärmsfel. I det här inlägget kommer vi att identifiera orsaken till felet och sedan tillhandahålla den möjliga lösningen för att lösa BSOD-felet.

WDF_VIOLATION-felkontrollen har ett värde på 0x0000010D. Detta indikerar att Kernel-Mode Driver Framework (KMDF) upptäckte att Windows hittade ett fel i en rambaserad drivrutin.

WDF_VIOLATION Blåskärmsfel i Windows 11/10

WDF_VIOLATION Blå skärm

Du måste i princip identifiera drivrutinen som har orsakat detta problem. Om jag nämns på den blå skärmen, anteckna det. Om inte, kan du behöva titta på WDF-dumpfilen. Den kommer att ge ytterligare information om drivrutinen som orsakade denna buggkontroll.

Baserat på genomförd undersökning har det upptäckts att blåskärmsfelet i de flesta fall orsakas av en felaktig HP-tangentbordsdrivrutin HpqKbFiltr.sys som har en känd inkompatibilitet med vissa HP-datorer. HP-tangentbordsdrivrutinen överfördes till dessa HP-enheter via Windows Update.

När Windows Driver Framework stöter på ett allvarligt fel ser du WDF_VIOLATION blå skärm på Windows-system. Här är vad du kan göra åt det.

Om du kan logga in normalt, bra; annars måste du starta upp i felsäkert läge, öppna skärmen för avancerade startalternativ eller använda installationsmediet för att starta för att kunna utföra dessa instruktioner.

1]Ta bort eller byt namn på den felaktiga HP-tangentbordsdrivrutinen via kommandotolken

Den felaktiga drivrutinen är boven till WDF_VIOLATION BSOD-felet. För att lösa det här problemet måste du ta bort eller byta namn på den felaktiga drivrutinen. Om din HP-dator upplever en blå skärm och inte kan ladda Windows-operativsystemet, försök att starta om datorn och starta om i Windows 10 Recovery Environment först.

När du väl har startat upp i Windows RE kan du fortsätta enligt följande för att ta bort den felaktiga HP-tangentbordsdrivrutinen;

  • Välj Felsökning på reparationsskärmen i Windows 10-återställningsmiljön.
  • Välj avancerade alternativ och välj sedan Kommandotolken.
  • Skriv kommandot nedan för din version av Windows i kommandotolksfönstret och tryck på Enter för att köra kommandot.

För 32-bitarsversionen av Windows:

dism /Image:C\ /Remove-Driver /Driver: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\hpqkbfiltr.inf_x86_f1527018cecbb8c2\HpqKbFiltr.inf

För 64-bitarsversionen av Windows:

dism /Image:C:\ /Remove-Driver/Driver: c:\Windows\System32\driverstore\FileRepository\hpqkbfiltr.inf_amd64_714aca0508a80e9a\HpqKbFiltr.inf

Notera: Om Windows på din dator inte är lagrad på C:-enheten, ersätt C: i ovanstående kommandon med lämplig enhetsbeteckning.

  • Avsluta Windows 10-återställningsmiljön och starta om datorn.

Din dator bör nu starta upp utan WDF_VIOLATION Blue Screen-felet.

Men om du vill Döp om den felaktiga drivrutinen HpqKbFiltr.sys, kan du köra kommandona nedan ett efter ett istället i Windows RE:

cd c:\windows\system32\drivers
ren HpqKbFiltr.sys HpqKbFiltr.sys_old

När du har bytt namn på den felaktiga drivrutinen, starta om datorn för att ändringen ska träda i kraft.

2]Installera KB4468304 för att ta bort den felaktiga HP-tangentbordsdrivrutinen automatiskt

WDF_VIOLATION blåskärmsfelet är utbrett på datorer som kör Windows 10 version 1803 och 1809. Följaktligen har Microsoft släppt en patch KB4468304. KB4468304-patchen tar bort den felaktiga HP-drivrutinen automatiskt. Därför, om du använder HP-enheter, kan du automatiskt installera KB4468304-patchen via Windows Update för att lösa problemet – eller så kan du ladda ner den från Microsoft Update Catalog och installera den manuellt.

Det rekommenderas också att PC-användare uppgraderar till den senaste Windows-versionen eftersom slutet av tjänsten för Windows 10 v1803 var den 12 november 2019 och slutet av tjänsten för v1809 är den 12 maj 2020.

3]Kontrollera dina drivrutiner

Använd BlueScreenView för att öppna DMP-filen som skapades av WDF VIOLATION-stoppfelet.

Du måste undersöka drivrutinsfilerna som är inblandade i felet.

När du har identifierat drivrutinen som har orsakat den blå skärmen måste du antingen uppdatera eller återställa den.

4]Kör Windows Memory Diagnostic

Kör Windows Memory Diagnostic Tool för att identifiera och reparera eventuella systemminnesproblem.

5]Använd systemåterställning

Kör systemåterställning för att återställa din dator till en tidigare bra punkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button