Åtgärda “Trådlös nätverksenhet som inte stöds har upptäckts. Fel "Systemet stannade"

Om du har en äldre HP-dator kan du ibland få följande felmeddelande när du startar datorn:

Error Message: 104-Unsupported wireless network device detected. System Halted. Remove device and restart.

Det är en av dessa riktigt tekniska buggar som tyvärr inte är lätta att fixa. Fortfarande värt ett försök innan du skickar tillbaka din dator till HP eller ger mycket pengar till teamet datavetare(Nördgänget).

Det finns flera steg du kan vidta för att försöka lösa det här problemet på bärbara och bärbara HP-datorer. Observera att det bara finns vissa trådlösa kort som fungerar med din HP-dator, så om du har testat att installera ett tredjepartskort måste du förmodligen följa metod 3 eller skaffa ett annat trådlöst kort. Lycka till!

Metod 1 – Uppdatera BIOS

Först, om du kan kringgå felet och faktiskt starta upp i operativsystemet, bör du försöka ladda ner den senaste versionen. BIOS . Om du inte kan komma runt felet, försök att starta upp din dator till säkert läge(Säkert läge) och se om operativsystemet startar.

En annan sak du kan prova är att gå in i programmet installationer(Setup) och inaktivera den trådlösa komponenten på den bärbara datorn. Testa sedan att starta om datorn och se om du kan komma runt felet “trådlös nätverksenhet som inte stöds”.

Om så är fallet, gå till HP:s supportwebbplats (http://www.hp.com/#Support) och ange modellnumret för din HP notebook. Ladda ner den senaste versionen BIOS och installera det!

Metod 2 – BIOS-återställning

Om det inte fungerar måste du göra en fabriksåterställning. BIOS . För att göra detta måste du starta om din HP-dator och sedan trycka på knappen F10 medan HP-logotypen visas. Klicka på den ett par gånger under den första uppstarten om du inte kan logga in direkt.

Gå nu till menyn Utgång(Avsluta)” och välj ” Ladda grundinställningar”(Ladda standardinställningarna) . Välj slutligen “Avsluta och spara ändringar(Avsluta och spara ändringar) » .

Efter återställning BIOS du måste utföra en OS-återställningsinstallation. Det här är en ganska lång guide i sig, så jag hänvisar dig till mitt tidigare inlägg om ren installation av Windows (utför en ren installation av Windows) . Observera att detta INTE(NOT) kommer att radera dina data eller program.

Metod 3 – Ta ut Wi-Fi-kortet

Om de två metoderna ovan inte fungerade, då är du skruvad. Vid det här laget har du verkligen inget annat val än att försöka ta ut kortet. wifi. Om det är externt borde det vara enkelt, men om det är internt måste du göra det Google(Googla) och hitta instruktioner för din dator.

Vissa användare lyckades ta bort kortet och sätta in det igen. Om det inte fungerar måste du söka Lenovo , Amazon och eBay och försök hitta en fungerande ersättning för det trådlösa kortet.

Om du har problem med någon av ovanstående metoder, lämna en kommentar här så ska jag försöka hjälpa dig! Njut av!

Om du har en äldre HP-dator kan du ibland få följande felmeddelande när du startar upp din dator:

Error Message: 104-Unsupported wireless network device detected. System Halted. Remove device and restart.

Detta är ett av de riktigt tekniska felen och det är tyvärr inte lätt att fixa. Det är dock värt ett försök innan du skickar tillbaka din dator till HP eller delar ut massor av pengar till Geek Squad.

Det finns ett par steg du kan vidta för att försöka lösa det här problemet på bärbara och bärbara HP-datorer. Observera att det bara finns vissa trådlösa kort som fungerar med din HP-dator, så om du försökte installera ett tredjepartskort måste du förmodligen följa metod 3 eller skaffa ett annat trådlöst kort. lycka till!

Metod 1 – Uppdatera BIOS

För det första, om du kan komma förbi felet och faktiskt starta upp i operativsystemet, då vill du försöka ladda ner den senaste versionen av BIOS. Om du inte kan komma förbi felet, se till att du försöker ladda datorn i felsäkert läge och se om operativsystemet laddas.

En annan sak du kan prova är att gå in i installationsprogrammet och inaktivera den trådlösa komponenten på den bärbara datorn. Försök sedan starta om datorn och se om du kan komma förbi felet “trådlös nätverksenhet som inte stöds”.

Om så är fallet, gå till HP:s supportwebbplats (http://www.hp.com/#Support) och skriv in modellnumret för din bärbara HP-dator. Ladda ner den senaste versionen av BIOS och installera den!

Metod 2 – Återställ BIOS

Om det inte fungerar måste du försöka återställa BIOS. För att göra detta måste du starta om HP-datorn och sedan trycka på F10 medan HP-logotypen visas. Tryck på den ett par gånger under den första uppstarten om du inte kan komma in direkt.

Gå nu till utgång menyn och välj Ladda standardinställningarna. äntligen välja avsluta spara ändringar.

Efter att ha återställt BIOS, måste du utföra en OS-reparationsinstallation. Det här är en ganska lång guide i sig, så jag hänvisar dig till mitt tidigare inlägg om att utföra en ren installation av Windows. Observera att det INTE kommer att radera någon av dina data eller program.

Metod 3 – Ta ut WiFi-kortet

Om de två metoderna ovan inte fungerade, är du lite skruvad nu. Vid det här laget har du verkligen inget annat alternativ än att försöka ta ut WiFi-kortet. Om det är externt borde det vara enkelt, men om det är internt måste du googla runt och hitta instruktionerna för din dator.

Vissa användare har haft framgång genom att ta ut kortet och sätta in det igen. Om det inte fungerar måste du leta igenom Lenovo, Amazon och eBay och försöka hitta ett fungerande trådlöst ersättningskort.

Om du har några problem med någon av ovanstående metoder, skriv en kommentar här så ska jag försöka hjälpa dig! Njut av!