Åtgärda Realtek PCIe GBE Family Controller Controller-drivrutinsproblem uppstod

Fix Realtek PCIe GBE Family Controller adapter har ett drivrutinsproblem: (Åtgärda Realtek PCIe GBE Family Controller-adaptern har drivrutinsproblem: ) ovan problem(ovan problem) orsakas huvudsakligen av skadade eller inaktuella drivrutiner som kommer i konflikt med Windows . Eftersom i felmeddelande(felmeddelande) anger tydligt att det finns problem med drivrutinerna, så vi måste avgöra vilka drivrutiner som skapar denna konflikt och lösa dem.

Åtgärda Realtek PCIe GBE Family Controller Controller-drivrutinsproblem uppstod

Enhetshanteraren(Enhetshanteraren) kommer du att se gult Utropstecken(utropstecken) bredvid Realtek PCIe GBE Family Controller vilket betyder att Windows Det gick inte att ladda den här drivrutinen. Det här felet kommer sannolikt att stoppa internetanslutningen på din dator, vilket så småningom kommer att leda till ett allvarligare problem.

Nu har vi pratat om mjukvarudel,(mjukvarudel) men detta fel kan också orsakas av hårdvaruproblem. Familj Realtek PCIe GBE-kontroller(Realtek PCIe GBE Family Controller) är LAN-drivrutin,(LAN-drivrutin) vilket betyder att om du stöter på det här felet kommer din Nätverkskort(LAN-kort) fungerar inte. Hur som helst, låt oss se hur man löser det här problemet utan att slösa någon tid.

Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller Controller uppstod(Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller adapter) drivrutinsproblem

Innan du gör några ändringar i systemet, rekommenderas det att du skapar en systemåterställningspunkt.

Metod 1: Ladda ner drivrutinen manuellt från Realtek-webbplatsen.(Metod 1: Ladda ner drivrutinen manuellt från Realtek webbplats)

1. Eftersom du inte kommer att kunna använda Internet(Internet), det rekommenderas att använda en annan dator för att öppna webbläsare(webbläsare).

2. Gå sedan till den här länken (denna länk) i en webbläsare:

3. Hitta din operativ system(operativsystem) och klicka länk “Ladda ner(Ladda ned länk)” bredvid.

4. Gå nu till datorn som ger felet och kör installationsfil(installationsfil) .

5. Följ instruktionerna på skärmen för att installera filen och starta om datorn för att spara ändringarna.

Ovanstående metod kan hjälpa fixa problem med drivrutinen för Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter,(fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adaptern har drivrutinsproblem) men om du fortfarande upplever det här problemet, fortsätt till nästa metod.

Metod 2: Försök att återställa systemet till ett fungerande tillstånd.(Metod 2: Försök att återställa ditt system till fungerande skick)

För att felsöka drivrutinsproblem adapter Realtek PCIe GBE Family Controller, du kan behöva återställa din dator till en tidigare arbetstid med (Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter)Systemåterställningsfunktioner(Systemåterställning) .

Metod 3: Ta bort den problematiska drivrutinen(Metod 3: Avinstallera den problematiska drivrutinen)

1. Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan ” devmgmt.msc ” (utan citattecken) och tryck på Enter för att öppna Enhetshanteraren(Enhetshanteraren).

enhetshanteraren devmgmt.msc

2. Expandera ” Nätverksadapter” och högerklicka(Nätverksadapter och högerklicka) Realtek PCIe GBE Family Controller.(Realtek PCIe GBE Family Controller.)

Välj en styrenhet i Realtek PCIe GBE-familjen.

3. Välj nästa Radera(Avinstallera) och, om du uppmanas, välj Ja(Ja).

Ta bort Realtek PCIe GBE Family Controller.

4. Ta nu loss ethernet-kabel(ethernetkabel) och anslut den till Windows installerade drivrutinerna automatiskt. En omstart rekommenderas också för att spara dessa ändringar.

5. Om du inte kan ta bort den, stäng av och sätt på den igen.(avaktivera och återaktivera det.)

6. Om du inte kan göra något av ovanstående, högerklicka och välj egenskaper.(egenskaper.)

7. Se nu om du kan återställa drivrutiner på PC med Windows 10 .

Återställ drivrutiner för Realtek PCIe GBE Family Controller

8. Starta om datorn för att spara ändringarna och se om du kan fixa problem med drivrutinen för Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter.(Åtgärda Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter har drivrutinsproblem.)

Metod 4: Installera Realtek-drivrutiner manuellt(Metod 4: Installera Realtek-drivrutinerna manuellt)

Windows-tangent + R skriv sedan ” devmgmt.msc ” (utan citattecken) och tryck på Retur för att öppna Enhetshanteraren(Enhetshanteraren).

enhetshanteraren devmgmt.msc

2. Expandera ” Nätverksadapter” och högerklicka(Nätverksadapter och högerklicka) Realtek PCIe GBE Family Controller(Realtek PCIe GBE Family Controller) , välj sedan ” Uppdatera drivrutinsprogram”.(Uppdatera drivrutinsprogramvaran.)

uppdatera drivrutinen för Realtek PCIe GBE Family Controller

3. Välj nu ” Automatisk sökning efter uppdaterad drivrutinsprogramvara(Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogram)” och låt processen slutföras.

automatisk sökning efter uppdaterad drivrutinsprogramvara

4. Om grafikkortets uppdatering misslyckas väljer du igen “Uppdatera drivrutinsprogramvara”(Uppdatera drivrutinsprogramvara) .

5. Den här gången väljer du ” Hitta drivrutiner på min dator.” (Sök efter drivrutinsprogram på min dator.)”

se min dator för drivrutin

6. Välj sedan ” Låt mig välja från en lista med drivrutiner på min dator. (Låt mig välja från en lista över drivrutiner på min dator.)”

låt mig välja från en lista med drivrutiner på min dator

7. Välj önskad drivrutin från listan och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” .

8. Vänta tills processen är klar och starta sedan om datorn.

9. Alternativt kan du gå till tillverkarens webbplats och ladda ner de senaste drivrutinerna.

Om du fortfarande inte kan åtgärda felet betyder det tyvärr att din nätverksadapter(nätverksadapter) är död. Den enda möjliga lösningen i så fall maskinvarufel(maskinvarufel) – ersätt den med en ny. Men oroa dig inte pris (s kostnad)nätverksadapter (nätverksadapter)PCIe ganska billigt, men återigen kommer du att behöva hjälp av en expert/tekniker som kan byta ut kortet nätverksadapter. (nätverksadapter) Om du inte föredrar detta kan du alltid köpa Wi USB-adapter(USB Wifi Adapter) -Fi och återanslut till Internet trådlöst.

Det är allt, du är framgångsrik fixade ett problem med drivrutinen för Realtek PCIe GBE Family Controller adapter,(Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter har drivrutinsproblem) men om du fortfarande har några frågor angående det här inlägget, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter har drivrutinsproblem: Ovanstående problem orsakas främst på grund av de skadade eller föråldrade drivrutinerna som är i konflikt med Windows. Eftersom felmeddelandet tydligt anger att det har drivrutinsproblem, så måste vi identifiera vilka drivrutiner som skapar denna konflikt och lösa dem.

Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter har drivrutinsproblem

I Enhetshanteraren kommer du att se ett gult utropstecken bredvid Realtek PCIe GBE Family Controller vilket betyder att Windows inte har kunnat ladda den här drivrutinen. Det här felet kommer förmodligen att stoppa internetanslutningen på din dator, vilket i slutändan kommer att resultera i ett större problem.

Nu har vi pratat om mjukvarudelen men detta fel kan också orsakas av hårdvaruproblem. Realtek PCIe GBE Family Controller är en LAN-drivrutin vilket betyder att om du står inför det här felet kan ditt LAN-kort vara dött. Hur som helst, låt oss se hur man felsöker det här problemet utan att slösa någon tid.

Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter har drivrutinsproblem

Det rekommenderas att du skapar en systemåterställningspunkt innan du gör några ändringar i ditt system.

Metod 1: Ladda ner drivrutinen manuellt från Realtek webbplats

1. Eftersom du inte kommer att kunna använda Internet, rekommenderar vi att du använder en annan dator för att öppna webbläsaren.

2. Navigera sedan till den här länken i webbläsaren:

3. Hitta ditt operativsystem och klicka på länken Ladda ner bredvid det.

4. Gå nu till datorn som ger felet och kör installationsfilen.

5.Följ instruktionerna på skärmen för att installera filen och starta om datorn för att spara ändringarna.

Ovanstående metod kanske kan, men om du fortfarande upplever det här problemet, fortsätt till nästa metod.

Metod 2: Försök att återställa ditt system till fungerande skick

För att fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adaptern har drivrutinsproblem kan du behöva återställa din dator till en tidigare arbetstid med systemåterställning.

Metod 3: Avinstallera den problematiska drivrutinen

1. Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan “devmgmt.msc” (utan citattecken) och tryck på enter för att öppna Enhetshanteraren.

devmgmt.msc enhetshanteraren

2.Utöka Nätverksadapter och högerklicka på Realtek PCIe GBE Family Controller.

Välj Realtek PCIe GBE Family Controller.

3. Välj sedan Avinstallera och om du ber om bekräftelse väljer du Ja.

Avinstallera Realtek PCIe GBE Family Controller.

4. Koppla nu ur ethernetkabeln och anslut den igen så att Windows automatiskt installerar drivrutinerna. En omstart rekommenderas också för att spara dessa ändringar.

5.Om du inte kan avinstallera det då inaktivera och återaktivera den.

6.Om du inte kan göra något av ovanstående, högerklicka och välj egenskaper.

7. Se nu om du kan Återställa drivrutiner på Windows 10 PC.

Återställ drivrutiner Realtek PCIe GBE Family Controller

8. Starta om din dator för att spara ändringarna och se om du kan

Metod 4: Installera Realtek-drivrutinerna manuellt

1.Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan “devmgmt.msc” (utan citattecken) och tryck på enter för att öppna Enhetshanteraren.

devmgmt.msc enhetshanteraren

2.Utöka nätverksadaptern och högerklicka på Realtek PCIe GBE Family Controller och välj sedan Uppdatera drivrutinsprogramvara.

uppdatera drivrutinsprogramvaran för Realtek PCIe GBE Family Controller

3. Välj nu”Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvaraoch låt processen avslutas.

Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara

4.Om det inte gick att uppdatera ditt grafikkort, välj Uppdatera drivrutinsprogram igen.

5. Välj den här gången”Bläddra på min dator efter drivrutinsprogram.

bläddra på min dator efter drivrutin

6. Nästa, välj”Låt mig välja från en lista över drivrutiner på min dator.

låt mig välja från en lista över drivrutiner på min dator

7.Välj lämplig drivrutin från listan och klicka på Nästa.

8. Låt processen slutföras och starta sedan om datorn.

9. Alternativt, gå till tillverkarens webbplats och ladda ner de senaste drivrutinerna.

Om du fortfarande inte kan åtgärda felet så betyder det tyvärr att din nätverksadapter är död. Den enda möjliga lösningen i händelse av ett hårdvarufel är att ersätta den med en ny. Men oroa dig inte. Kostnaden för PCIe-nätverkskort är ganska billig, men återigen kommer du att behöva hjälp av en expert/tekniker som kan ersätta nätverkskortet. Om du inte föredrar detta kan du alltid köpa en USB Wifi-adapter och återigen ansluta till internet via trådlöst.

Det är det du har lyckats med Fixa Realtek PCIe GBE Family Controller-adapter har drivrutinsproblem men om du fortfarande har några frågor angående detta inlägg, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.