Åtgärda problemet: Windows 10-appar visas inte i startmenyn

Ibland på menyn Start(Startmeny) » Windows 10 kan vara fylld med ogiltiga brickor, startikoner som inte fungerar. Detta händer efter installation av Windows 10 eller efter en större funktionsuppdateringar(funktionsuppdatering) som t.ex maj 2019 uppdatering eller när du skapar och loggar in med en ny användarkonto(användarkonto) . Här är mer information om det här problemet, vad som händer och hur du åtgärdar det:

Problem: i menyn ” Start(Startmeny) » många brickor med laddningsikoner fungerar inte.

Du kan öppna menyn ” Start(Startmeny) » in Windows 10 och se att den är fylld med kakel med nedladdningsikon(nedladdningsikon) . De är inte riktiga brickor. Windows-applikationer(Windows-appar) och fungerar som platshållare för appar som ännu inte är tillgängliga på din användarkonto(användarkonto) . Det ser konstigt ut och gör inget bra första intryck.

Om du pekar muspekaren(muspekaren) på ladda kakel(nedladdningsplatta) , kommer du att se ett meddelande: “En bra app är på väg!”

Bra app på väg!

Om du vågar klicka på någon av brickorna med nedladdningsikoner kommer appen att starta. Tips(Tips)” ut Windows 10 vilket ger dig en liten bakgrundsinformation(bakgrundsinformation) : ” Om apparna i startmenyn inte öppnas när du konfigurerar din dator. eller visa nedladdningsikonen, sitt still. Med största sannolikhet håller applikationen på att installeras eller uppdateras och kommer snart att finnas tillgänglig.”(Om appar på Start-menyn inte öppnas medan du konfigurerar din PC eller om de visar nedladdningsikonen, sitt hårt. Antagligen håller appen på att installeras eller uppdateras och den kommer snart att finnas tillgänglig.)

Windows 10 Tips-appen delar en möjlig lösning

Detta är delvis sant, men ger inte hela bilden. Vad som händer är att dessa brickor från menyn ” Start(Startmeny) » peka på Windows-applikationer(Windows-appar) som ännu inte är tillgängliga för din användarkonto(användarkonto) . Dessa applikationer installeras förmodligen inte automatiskt tillsammans med Windows 10 eller din sista funktionsuppdatering (funktionsuppdatering)Windows 10 eller så kan de ha ställts in för andra användarkonton(användarkonto) , men inte för kontot du använder just nu. En annan situation där du kan stöta på detta problem är när dessa applikationer finns på din PC med Windows 10 men de är föråldrade och Windows 10 laddar ner uppdateringar för dem.

Lösning: anslut din dator till Windows 10 till Internet och uppdatera alla dina applikationer från Microsoft Store(Microsoft Store) (eller vänta) .

I applikationen ” Tips” (Tips)Microsoft rekommenderar att vänta, men detta är inte nödvändigtvis en lösning. Innan(För det första) måste du ansluta din dator till Windows 10 till ett nätverk med internetåtkomst. Till exempel om du använder bärbar dator eller surfplatta med (bärbar dator eller surfplatta)Windows 10 koppla till trådlöst nätverk(trådlöst nätverk). Om du använder en stationär PC, anslut den till nätverket med Ethernet-kabel(Ethernet-kabel). Om din PC eller enhet med (PC eller enhet)Windows 10 inte ansluten till Internet, kommer detta problem aldrig att lösa sig.

Anslut till ett trådlöst nätverk i Windows 10

För att påskynda processen och så att ansökningar om Windows 10 visas(appar visas) i menyn ” Start(Startmeny) ”, nästa steg är att starta Microsoft Store och gå till avsnittet Nedladdningar och uppdateringar(Nedladdningar och uppdateringar).

Tillgång till nedladdningar och uppdateringar i Microsoft Store

Använd sedan Microsoft Store för att manuellt uppdatera alla tillgängliga appar för din PC eller enheter(PC eller enhet) med Windows 10. För att lära dig mer om denna process, läs: Hur man manuellt söker efter appuppdateringar i Microsoft Store .

Tillgängliga uppdateringar för Windows 10-appar

När alla appuppdateringar är gjorda visas brickor av saknade appar i ” Start(Startmeny) ” ska visas som i skärmdumpen nedan.

Windows 10 startmeny med alla appar

Nu är problemet löst.

Men vänta, de saknade appbrickorna är mest för skadlig programvara Windows 10-program.(Windows 10)

En av de saker vi märkte är det Windows 10 visar laddar ikonen(nedladdningsikon) främst för applikationsbrickor som inte är kritiska för enkel interaktion med användare(användarupplevelse) . De flesta av dem är skadlig programvara Windows 10 som Microsoft används för att generera mer intäkter från användarna Windows 10 . Så det kan vara en bra idé att lossa brickor du inte behöver.

Lossa appbrickor från startmenyn

En ännu bättre idé kan vara en fullständig borttagning av skadlig programvara Windows 10 istället för att oroa sig för de där fula brickorna som leder till förmodligen värdelösa appar som inte har laddats ner eller uppdaterats ännu.

Är alla dina appar för Windows 10 visas(appar visas) i menyn ” Start(Start meny) ” ?

När du har slutfört stegen i den här guiden, vänligen meddela oss om du kunde lösa problemet. På de flesta datorer där vi stötte på denna situation fungerade vår lösning bra. I flera fall blev det dock inte så. Kommentar (Kommentar) nedan och dela(nedan och dela) din erfarenhet av att lösa detta problem.

Ibland kan Windows 10 vara fylld med vad som verkar vara ogiltiga brickor, med nedladdningsikoner och som inte fungerar. Detta händer efter att du har installerat Windows 10, eller efter en stor funktionsuppdatering som uppdateringen från maj 2019, eller när du skapar och loggar in med ett nytt användarkonto. Här är mer information om det här problemet, vad som händer och hur du åtgärdar det:

Problemet: Startmenyn har många brickor med nedladdningsikoner som inte fungerar

Du kan öppna i Windows 10, och den fylls med brickor som har en nedladdningsikon. De är inte riktiga brickor av Windows-appar och fungerar som platshållare för appar som ännu inte är tillgängliga på ditt användarkonto. Det ser konstigt ut, och det ger inte ett positivt första intryck.

Windows 10-appar visas inte på Start-menyn

Om du för muspekaren över en nedladdningsruta ser du meddelandet:

En bra app är på väg!

Om du vågar klicka på någon av brickorna med nedladdningsikoner startas appen från Windows 10 som ger dig lite bakgrundsinformation: “

Windows 10 Tips-appen delar en möjlig lösning

Det är delvis sant, men ger dig inte hela bilden. Vad som händer är att dessa brickor från punkten till Windows-appar som ännu inte är tillgängliga för ditt användarkonto. Dessa appar installeras förmodligen inte automatiskt med Windows 10 eller din senaste funktionsuppdatering för Windows 10, eller så kan de ha installerats för andra användarkonton, men inte för kontot som du använder just nu. En annan situation när du kan stöta på det här problemet är när dessa appar hittas på din Windows 10-dator, men de är gamla och Windows 10 laddar ner uppdateringar för dem.

Lösningen: Anslut din Windows 10-dator till internet och uppdatera alla dina appar från Microsoft Store (eller vänta)

I appen rekommenderar Microsoft att du väntar, men det är inte nödvändigtvis en lösning. Först och främst måste du ansluta din Windows 10-dator till ett nätverk som har internetåtkomst. Om du till exempel använder en bärbar dator eller surfplatta med Windows 10, anslut till ett trådlöst nätverk. Om du använder en stationär PC, anslut den till nätverket med en Ethernet-kabel. Om din Windows 10-dator eller enhet inte är ansluten till internet kommer det här problemet aldrig att lösa sig själv.

Anslut till ett trådlöst nätverk i Windows 10

För att påskynda processen och få Windows 10-apparna att dyka upp på din , är nästa steg att starta och gå till avsnittet.

Få åtkomst till nedladdningar och uppdateringar i Microsoft Store

Använd sedan för att manuellt uppdatera alla appar som är tillgängliga för din Windows 10-dator eller enhet. För att lära dig mer om denna process, läs: Hur man manuellt söker efter appuppdateringar i Microsoft Store.

Tillgängliga uppdateringar för Windows 10-appar

Efter att alla appuppdateringar har utförts bör brickorna för de saknade apparna från den visas som i skärmdumpen nedan.

Startmenyn i Windows 10 med alla appar

Problemet är nu löst.

Men vänta, de saknade appbrickorna är mest för Windows 10 bloatware

En av de saker som vi märkte är att Windows 10 visar nedladdningsikonen främst för brickor av appar som inte är avgörande för en bra användarupplevelse. De flesta av dem är Windows 10 bloatware som Microsoft använder för att tjäna mer intäkter från Windows 10-användare. Därför kan det vara en bra idé att lossa de brickor du inte vill ha.

Lossa appbrickor från startmenyn

En ännu bättre idé kan vara att ta bort Windows 10 bloatware helt och hållet, istället för att oroa sig för de där fula brickorna som leder till förmodligen värdelösa appar som ännu inte har laddats ner eller uppdaterats.

Visas alla dina Windows 10-appar på din startmeny?

Efter att ha utfört stegen som delas i denna handledning, berätta för oss om du lyckades åtgärda ditt problem. På de flesta datorer där vi stötte på denna situation fungerade vår lösning bra. Men vid några tillfällen gjorde det inte det. Kommentera nedan och dela din erfarenhet av att lösa det här problemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button