Åtgärda problem som hindrar Windows från att starta med Startup Repair

Din dator eller enhet (dator eller enhet)Windows 10 eller Windows 8.1 kan inte laddas ned operativ system? (operativ system)Windows rapporterar saknade eller skadade systemfiler? Försök i så fall att starta från återställningsskiva(återställningsenhet) och använd verktyget återhämtning(Startreparation) under laddning . Detta är det enda verktyget som kan reparera ditt system och spara dig besväret med att installera om operativ system(operativ system) . Så här fungerar det:

Vad gör Startup Repair?

Det här verktyget är bara användbart om Windows laddas inte ordentligt. Återhämtning(Startup Repair) vid uppstart är utformad för att fixa problem som saknade eller skadade systemfiler som används för att starta Operations rum(Windows operativsystem) Windows-system. Det kan inte upptäcka eller reparera maskinvarufel, och det hjälper inte heller mot virusattacker och de skador de orsakar. Den skannar din dator eller enhet(dator eller enhet) för systemproblem (skadade systemfiler, ogiltiga startfiler) och försöker sedan åtgärda problemet.

Hur man börjar återställningsverktyg(Startup Repair) vid uppstart i Windows 10 och Windows 8.1

För att använda det här verktyget måste du ladda ner Windows-dator(Windows-dator) med återställningsskiva(återställningsenhet) . som du kan skapa på din arbetsdator med Windows 10 eller Windows 8.1 . Om du inte vet hur du gör detta, här är två guider för att skapa en sådan disk i Windows 10 och Windows 8.1 :

  • Hur man skapar återställningsskiva(återställningsenhet) in Windows 10
  • Hur man skapar återställningsskiva(återställningsdrift) till USB(USB-minne) – kör in Windows 8 och 8.1

Innan vi går vidare bör du veta att stegen du måste följa och alternativen du får är desamma på båda operativsystemen − Windows 10 och Windows 8.1 – så för att göra saker enkelt kommer vi bara att använda skärmdumpar som tagits in Windows 10 .

Efter skapandet återställningsskiva(återställningsenhet) starta från den. För att göra detta, koppla in den och kör dator eller enhet(dator eller enhet) . Omedelbart efter att du har startat datorn, tryck på knappen val av startenhet(valtangent för startenhet) på tangentbordet. Vanligtvis detta F12 , F11 eller flyktnyckel(Escape-tangent) , men kan vara annorlunda beroende på tillverkaren av din dators moderkort.

Detta kommer att få din dator att visa valmeny för startprioritet(meny för val av startprioritet) . Använd piltangenterna på tangentbordet för att välja USB-minne för återställning(USB-återställning). Klicka sedan Stiga på .

Så snart din en dator(PC-boots) kommer att starta från USB-enhet(USB-enhet) kommer du att bli ombedd att välja tangentbordslayout(tangentbordslayout) du vill använda. När det händer klicka eller tryck(klicka eller tryck på) layouten som matchar ditt tangentbord. För att flytta mellan alla tillgängliga tangentbordslayouter(tangentbordslayout), klicka “Visa andra tangentbordslayouter (“Se fler tangentbordslayouter)» .

Windows, start, återställning

Listan över tillgängliga tangentbordsspråk är ganska lång och du kan behöva rulla mycket tills du hittar den layout du vill använda.

Hur man använder återställningsverktyg(Startup Repair) vid uppstart i Windows 10 och Windows 8.1

På nästa skärm måste du klicka eller trycka på ” Felsökning” (starta om din dator eller se avancerade alternativ)(Felsök (Återställ din dator eller se avancerade alternativ)) .

Windows, start, återställning

På skärmen ” Extra tillval(Avancerade alternativ) » klicka eller tryck Startreparation (fixa problem som hindrar Windows från att starta)(Startreparation (fixa problem som hindrar Windows från att laddas)) .

Windows, start, återställning

Verktyg återhämtning(Startreparation) vid start startar nu automatiskt “diagnostisera din dator”(“diagnostisera din PC”) .

Windows, start, återställning

Efter ett tag, om problem upptäcktes, Startreparation ska försöka fixa dem.

Windows, start, återställning

Om en boot återställningsprogram(Startup Repair) löste dina problem, du kommer att meddelas och du kan starta om Windows-dator eller enhet(Windows-dator eller enhet) och använd den normalt igen.

Men om problemen kvarstår kommer du att meddelas och du kommer att kunna komma åt skärmen igen ” Extra tillval(Avancerade alternativ)” där du kan hitta andra felsökningsverktyg. Eller… du kan bara Stäng av(Stäng av dator.

Windows, start, återställning

Slutsats

Som du kan se i den här guiden, Startreparation mycket lätt att använda. Den enda svårare delen är att starta från återställningsmedia och köra verktyget. Och det är därför vi skapade den här guiden. Vi hoppas(Förhoppningsvis) att många av er, våra läsare, kommer att kunna lösa era problem med felaktig laddning Windows 10 eller Windows 8.1. Lycka till!

Kan din Windows 10- eller Windows 8.1-dator eller enhet inte ladda operativsystemet? Rapporterar Windows saknade eller skadade systemfiler? Om så är fallet bör du försöka starta från en återställningsenhet och använda Startreparation verktyg. Det är det enda verktyget som kan reparera ditt system och det kan rädda dig från att behöva installera om operativsystemet. Så här fungerar det:

Vad gör Startup Repair?

Det här verktyget är endast användbart när Windows inte startar ordentligt. Startreparation är utformad för att fixa problem som saknade eller skadade systemfiler som används för att ladda Windows-operativsystemet. Det kan inte upptäcka eller åtgärda maskinvarufel och det hjälper inte heller mot virusattacker och den skada de gör. Den skannar din dator eller enhet efter systemproblem (korrupta systemfiler, ogiltiga startfiler) och försöker sedan åtgärda problemet.

Hur man startar Startup Repair i Windows 10 och Windows 8.1

För att kunna använda det här verktyget måste du starta din Windows-dator från en återställningsenhet. Som du kan skapa på en fungerande Windows 10 eller Windows 8.1 dator. Om du inte vet hur man gör det, här är två handledningar om hur man skapar en sådan enhet i Windows 10 och i Windows 8.1:

Innan vi går vidare bör du veta att stegen du måste följa och alternativen du får är desamma i båda operativsystemen – Windows 10 och Windows 8.1 – så för att göra saker enkelt, vi kommer bara att använda skärmdumpar tagna i Windows 10.

När du har skapat en återställningsenhet startar du från den. För att göra det, koppla in den och starta din dator eller enhet. Omedelbart efter att din PC har startat, tryck på startenhetsvalstangenten från ditt tangentbord. Det är vanligtvis F12, F11 eller Escape-tangenten, men det kan också vara en annan, beroende på tillverkaren av din dators moderkort.

Om du gör det kommer din dator att visa en startprioritetsvalsmeny. Använd piltangenterna på tangentbordet för att välja USB-återställningsenheten. Tryck sedan på Stiga på.

Windows, Start, Reparation

När din PC startar från USB-enheten kommer du att bli ombedd att välja tangentbordslayouten som du vill använda. När detta händer, klicka eller tryck på layouten som matchar ditt tangentbord. För att navigera mellan alla tillgängliga tangentbordslayouter, tryck på “Se fler tangentbordslayouter.

Windows, Start, Reparation

Listan över tillgängliga tangentbordsspråk är ganska lång och du kan behöva rulla mycket tills du hittar den layout du vill använda.

Hur man använder Startup Repair i Windows 10 och Windows 8.1

På nästa skärm ska du klicka eller trycka på Felsökning (Återställ din dator eller se avancerade alternativ).

Windows, Start, Reparation

avancerade alternativ skärm, klicka eller tryck på Startreparation (fixa problem som hindrar Windows från att laddas).

Windows, Start, Reparation

De Startreparation Verktyget startar nu automatiskt “diagnostisera din dator”.

Windows, Start, Reparation

Efter ett tag, om problem har upptäckts, Startreparation kommer att försöka reparera dem.

Windows, Start, Reparation

Om Startreparation lyckats reparera dina problem informeras du och du kan starta om din Windows-dator eller -enhet och använda den normalt igen.

Om problemen däremot inte kunde repareras kommer du att få information om det och du har möjlighet att komma åt avancerade alternativ skärmen igen, där du kan hitta andra felsökningsverktyg. Eller… du kan helt enkelt Stänga av din dator.

Windows, Start, Reparation

Slutsats

Som du kan se i den här guiden, Startreparation är mycket lätt att använda. Den enda lite svårare delen är att starta upp från återställningsmediet och starta verktyget. Och det är därför vi har skapat den här guiden. Förhoppningsvis kommer många av er, våra läsare, att kunna lösa era problem när Windows 10 eller Windows 8.1 inte laddas korrekt. lycka till!