Åtgärda problem med 4K otillräcklig videofördröjning i VLC Media Player

4K60 fps är den nya videostandarden. Dessa filer är dock inte särskilt små och lätta för dig processor(CPU) , så du kan ha lite svårt att se det här VLC Media Player . I den här artikeln kommer vi att titta på några enkla tips för att fixa problem med hackig eller videofördröjning när du spelar upp videor. Ultra HD 4K 60 fps i VLC Media Player på Windows 10.

eliminering(Åtgärda 4K) 4K-videofördröjningsproblem VLC

Här är lösningar du kan fixa eftersläpning VLC när du spelar 4K60fps:

  1. Uppdatera VLC mediaspelare
  2. Inaktivera eller Aktivera hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration)
  3. Hoppa över inline(Hoppa över H.264) H.264 avblockerande filter

Låt oss prata om dem i detalj.

1]Uppdatera VLC mediaspelare

Det första du behöver göra för att åtgärda fördröjningsproblemet är att uppdatera VLC Media Player .

För att göra detta, spring VLC Media Player gå till ” Referens(Hjälp)” och tryck “Sök efter uppdateringar(Sök efter uppdateringar)” . Slutligen följer du instruktionerna på skärmen för att uppdatera appen.

Om din ansökan är uppdaterad, prova andra lösningar.

2] Inaktivera(Inaktivera) eller aktivera hårdvaruacceleration(Aktivera hårdvaruacceleration)

Titeln kan verka lite förvirrande, men de är avsedda för två olika nischer av användare.

Hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration) är en funktion VLC mediaspelare(VLC) som styr avkodningsarbetet från din processor(CPU) på GPU(GPU) för att spara batteri.

Om du har en gammal bil, så är det troligen din GPU (GPU)lite(CPU) är svagare än central så du bör inaktivera hårdvaruacceleration(Hårdvaruacceleration) . Å andra sidan, om du har en ny bil och upplever latensproblem VLC försök att aktivera den här funktionen.

För att göra detta, starta VLC och klicka på ” Verktyg > Inställningar > Indata / Codecs .

Ändra nu avkodningen från hårdvaruacceleration på ” (Hårdvaruaccelererad avkodning)Automatiskt(Automatisk ) ” (för en ny dator) eller ” Inaktivera” ((Disable() för gammal dator) och klicka på ” Spara”(Spara) .

3] Hoppa över in-loop(Hoppa över H.264) H.264 avblockerande filter

Fixa 4K-videofördröjningsproblem i VLC

Ett av de bästa sätten att lösa latensproblemet VLC när du spelar video i 4K60fps – ändra “Hoppa över frigöringsfilter i H.264-slinga”(“Hoppa över H.264 in-loop-avblockeringsfilter”) till ” Allt(Allt) ” .

För detta måste du springa VLC och tryck Verktyg > Inställningar . Du kommer att omdirigeras till ett fönster Enkla inställningar , gå till fliken (Enkla inställningar)Ingång / Codecs förändra Hoppa över H.264 in-loop-avblockeringsfilter(Hoppa över H.264 in-loop-avblockeringsfilter) på Allt och tryck Spara .

Hoppas dessa lösningar hjälper dig när du spelar 4K60fps video.

4K60 fps är en ny videostandard. Dessa filer är dock inte riktigt små och lätta för din CPU, så du kan ha lite svårt att titta på detta i VLC Media Player. I den här artikeln kommer vi att se några enkla tips för att åtgärda hackiga problem eller problem med videofördröjning när du spelar Ultra HD 4K60fps-videor i VLC Media Player på Windows 10.

Åtgärda problem med hackig 4K-video i VLC

Det här är lösningarna du kan fixa VLC-lagging när du spelar 4K60fps:

  1. Uppdatera VLC Media Player
  2. Inaktivera eller aktivera hårdvaruacceleration
  3. Hoppa över H.264 in-loop-avblockeringsfilter

Låt oss prata om dem i detalj.

1]Uppdatera VLC Media Player

Det första du behöver göra för att åtgärda eftersläpningsproblemet är att uppdatera VLC Media Player.

För att göra det, starta VLC Media Player, gå till Hjälp fliken och klicka Sök efter uppdateringar. Följ slutligen instruktionerna på skärmen för att uppdatera programmet.

Om din applikation är uppdaterad, prova andra lösningar.

2]Inaktivera eller aktivera hårdvaruacceleration

Rubriken kan låta lite förvirrande men de är för två olika nischer av användare.

Hårdvaruacceleration är en funktion i VLC mediaspelare som styr avkodningsarbetet från din CPU till GPU, som ett resultat kan det spara ditt batteri.

Om du har en gammal maskin är chansen stor att din GPU är lite svagare än CPU:n, så du bör inaktivera hårdvaruacceleration. Å andra sidan, om du har en ny maskin och står inför ett VLC-fördröjningsproblem, försök sedan aktivera funktionen.

För att göra det, starta VLC och klicka Verktyg > Inställningar > Indata / Codecs.

Byt nu Hårdvaruaccelererad avkodning till Automatisk (för en ny dator) eller Inaktivera(för en gammal dator) och klicka Spara.

3]Hoppa över H.264 in-loop-avblockeringsfilter

Åtgärda problem med hackig 4K-video i VLC

Ett av de bästa sätten att fixa VLC-lagging-problemet när du spelar 4K60fps videoproblem är att ändra Hoppa över H.264 in-loop-avblockeringsfilter till Allt.

För att göra det måste du starta VLC och klicka Verktyg > Inställningar. Du kommer att omdirigeras till Enkla inställningar fönster, gå till Ingång / Codecs flik, ändra Hoppa över H.264 in-loop-avblockeringsfilter till Allt och klicka Spara.

Förhoppningsvis kommer dessa lösningar att hjälpa dig när du spelar 4K60fps-videor

Relaterade Artiklar

Back to top button