Åtgärda problem: Dra och släpp fungerar inte på Windows

Du står inför ett problem där du inte längre kan dra och släppa filer och mappar till Windows 10 eller Windows 11? Du kan klicka och högerklicka på filer och mappar, du kan välja filer och mappar, men du kan inte dra och släppa dem längre. Vi har själva stött på det här problemet och efter att ha letat igenom många möjliga lösningar har vi hittat en som borde fungera i de flesta fall. Så här återställer du dra och släpp-funktionen på ett par sekunder:

Beskrivning av problemet(Problem) : Du kan inte dra!

Någon gång under användning Windows du kommer inte att kunna dra och släppa filer från en plats till en annan med vänster musknapp. Musen fungerar dock bra, och med Windows allt är bra också, förutom att dra och släpp inte fungerar.

Dra och släpp fungerar inte

Detta problem kan uppstå som Windows 10 såväl som i Windows 11 och vi stötte på det när vi startade virtuella maskiner i VMware Workstation Player och virtuell låda . Tyvärr vet vi inte vad som orsakar detta problem och vi hittade ingen dokumentation från Microsoft som tydligt förklarar situationen.

Lösning: klicka vänster(Vänster) klicka på filen, håll nere vänster musknapp och klicka sedan fly.

Om dra och släpp inte fungerar, vänsterklicka på filen dirigent(Filutforskaren) och håll vänster musknapp nedtryckt. Håll ner vänster musknapp och tryck på knappen Fly på tangentbordet en gång. Släpp sedan vänster musknapp. Försök slutligen att dra igen. Den här funktionen borde fungera nu.

Vänsterklicka och håll nere och tryck sedan på Escape

Vänsterklicka och håll nere och tryck sedan på Escape

RÅD.(TIPS:) Vet du vad som gör ett bra tangentbord? Läs den ultimata guiden till speltangentbord.

Tänk om den här lösningen inte hjälpte? Vad kommer härnäst?

En annan snabbfix som fungerade för oss var att starta om Windows . En användbar lösning är också att använda musen för att klippa ut och klistra in filerna du vill dra och släppa. Om dessa lösningar inte fungerar har du inte tur med den här guiden. Du kan stöta på problem med musdrivrutiner, skadade systemfiler eller något lika allvarligt. I det här fallet, fortsätt att söka på internet efter en lösning och var mer specifik i din sökning. Vi önskar dig lycka till!

Har du stött på problemet där du inte längre kan dra och släppa filer och mappar i Windows 10 eller Windows 11? Du kan klicka och högerklicka på filer och mappar, du kan välja filer och mappar, men du kan inte dra och släppa dem längre. Vi har själva stött på det här problemet och efter att ha letat efter många möjliga lösningar har vi hittat en som borde fungera i de flesta fall. Så här återställer du dra och släpp-funktionen på ett par sekunder:

Problembeskrivning: Du kan inte dra och släppa!

Vid någon tidpunkt, när du använder Windows, kan du sluta med att du inte kan dra och släppa dina filer från en plats till en annan med hjälp av vänsterklicka på musknappen. Musen fungerar dock utmärkt, och det är tydligen inget fel på Windows heller, förutom att dra och släpp inte fungerar.

Dra och släpp fungerar inte

Dra och släpp fungerar inte

Det här problemet kan uppstå i Windows 10 såväl som i Windows 11, och vi snubblade över det när vi körde virtuella maskiner i VMware Workstation Player och VirtualBox. Tyvärr vet vi inte vad som orsakar detta problem, och vi hittade ingen dokumentation från Microsoft som förklarar saker tydligt.

Lösningen: Vänsterklicka på en fil, håll vänsterklicket intryckt och tryck sedan på Escape

När dra och släpp inte fungerar, vänsterklicka på en fil och håll vänster musknapp nedtryckt. Medan vänsterklicksknappen hålls nedtryckt trycker du på tangenten på ditt tangentbord en gång. Släpp sedan vänster musknapp. Försök slutligen att dra och släppa igen. Den här funktionen borde fungera nu.

Vänsterklicka och håll ned och tryck sedan på Escape

Vänsterklicka och håll ned och tryck sedan på Escape

DRICKS: Vet du vad som gör ett tangentbord bra? Läs den ultimata guiden till speltangentbord.

Vad händer om den här lösningen inte hjälpte? Vad kommer härnäst?

En annan snabbfix som fungerade för oss var att starta om Windows. En användbar lösning är också att klippa och klistra med musen de filer som du vill dra och släppa. Om dessa lösningar inte heller fungerar, har du inte tur med den här guiden. Du kan möta problem med musdrivrutiner, korrupta systemfiler eller något lika allvarligt. Fortsätt i det här fallet att söka på webben efter en lösning och vara mer specifik i din sökning. Vi önskar dig lycka till!

Relaterade Artiklar

Back to top button