Åtgärda MS Office-felmeddelandet “Kan inte verifiera licensen”

jag springer Office 2013 på en virtuell maskin på din Mac i mer än ett år, men plötsligt häromdagen när jag försökte öppna Ord jag fick följande felmeddelande:

Cannot verify license for this product

Hm(Hmmm) Självklart har jag licens! Produktnyckeln var giltig och den aktiverades normalt via Internet(Internet) när jag först installerade det, så jag var inte riktigt säker på varför jag fick det här felet. I alla fall(I alla fall) Efter att ha lekt med några möjliga lösningar fungerar det nu utan att felmeddelandet visas. I den här artikeln kommer jag att lista de olika stegen jag försökte lösa och förhoppningsvis kommer det att fungera för dig.

Notera. Det här meddelandet kan visas om du använder Office 2010, 2013 eller 2016. Följande korrigeringar bör fungera med alla versioner av Office som du har installerat. (Obs! Du kan få det här meddelandet när du använder Office 2010, 2013 eller 2016. Korrigeringarna nedan bör fungera med alla versioner av Office som du har installerat.)

Metod 1 – Ändra tiden och återaktivera

Ett förslag var att ställa tillbaka systemtiden till det ursprungliga installationsdatumet kontor , ange sedan produktnyckeln igen, aktivera produkten och ändra sedan tillbaka tiden till det aktuella datumet. Så efter att du har ändrat tiden på din dator kan du ange din produktnyckel genom att gå till Kontrollpanel – (Kontrollpanel -) Program och funktioner(Program och funktioner).

Klicka nu Microsoft Office och klicka på ” Förändra”(Förändra) .

byta kontor 2010

Kontrollera nu alternativknappen bredvid ” Ange din produktnyckel(Ange produktnyckel)” och klicka på “Nästa”.

produktnyckel

Hitta nu produktnyckeln för kontor vilket vanligtvis anges på förpackningen, och ange det i fältet.

produktnyckel

När du är klar kan du köra vilket program som helst kontor och utför aktivering. Vid denna tidpunkt, om den har aktiverats framgångsrikt, kan du ändra tillbaka tiden till aktuellt datum och tid. Den bör förbli aktiv även efter en omstart. Om inte, fortsätt läsa!

Metod 2 – Systemåterställning

Om en kontor fungerade bra och helt plötsligt uppstod det här problemet, du kan alltid försöka med en systemåterställning. Du kan fortsätta till Systemåterställning genom att klicka på ” Start(Start)” och ange “Systemåterställning”. Du kan också läsa mer om hur du använder den här:

How to Enable or Disable System Restore in Windows

Försök att återställa din dator till en tid då du visste det kontor fungerar utan problem.

Systemåterställning

Metod 3 (Metod 3) – Skyddsplattform för kontorsprogram(– Office Software Protection Platform)

Om du använder Office 2010 sedan i Service Pack 1 ( SP1 ) för (SP1)Office 2010 lade till en ny tjänst som heter ” Office Software Protection Platform”(Office Software Protection Platform) som ibland kräver återaktivering kontor . Du kan fixa detta genom att göra följande (kräver inte avinstallation eller ominstallation av Office):

1. Ange tjänster.msc i sökrutan och stoppa tjänsten Skyddsplattform för kontorsprogram .

skyddsplattform för kontorsprogram

2. Gå nu till C:\ProgramData\Microsoft\OfficeSoftwareProtectionPlatform och byt namn tokens.dat i polletter.gamla .

gamla polletter

Observera att för att se mappen Programdata du måste öppna dirigent(Utforskaren), tryck på knappen « Organisera(Ordna)” och välj “Inställningar mappar(mapp) och Sök(Sök) ” .

mapp och sökalternativ

Navigera(Klicka) på fliken ” Se(Visa)” och se till att kontrollera alternativknappen ” Visa dolda filer och mappar.(Show)

dolda filer och mappar

3. Gå nu till C:\ProgramData\Microsoft\OfficeSoftwareProtectionPlatform\Cache och byt namn cache.dat i cache.gammal .

4. Starta nu om din dator och öppna valfritt program kontor . Du kommer att uppmanas att ange din produktnyckel igen och sedan starta om igen. Om igen(Återigen) öppna vilket program som helst kontor , och du kanske måste ange nyckeln igen. Den kommer då att be dig aktivera online och du är klar.

Metod 4 – avinstallera och installera om

Vid det här laget, om du fortfarande har problem, kan du behöva utföra en ren avinstallation och ominstallera och sedan återaktivera kontor . Men du vill göra detta genom att ta bort det på rätt sätt med verktyget Microsoft Fix IT . Nödvändigtvis(Gör) ladda ner versionen som matchar det du har installerat.

https://support.office.com/en-us/article/Uninstall-Office-from-a-PC-9dd49b83-264a-477a-8fcc-2fdf5dbf61d8

Du kan ta bort med kontrollpaneler(Kontrollpanelen) , men jag skulle rekommendera att du använder verktyget Fixa det eftersom det verkligen rensar upp alla filer etc. Det är också en bra idé att använda något liknande CCleaner för att rensa upp eventuella återstående registerposter efter raderingen. Försök nu att installera igen kontor från originalet CD/DVD -disk och aktivera sedan produkten.

Jag hoppas att en av metoderna som beskrivs ovan löste ditt problem! Om inte, lämna en kommentar här med detaljerna om din installation så ska vi försöka hjälpa dig! Njut av!

Jag har kört Office 2013 i en virtuell maskin på min Mac i över ett år, men plötsligt häromdagen när jag försökte öppna Word fick jag följande felmeddelande:

Cannot verify license for this product

Hmmm, självklart har jag licens! Produktnyckeln var giltig och den hade aktiverats bra över Internet när jag först installerade den, så jag var inte säker på exakt varför jag fick det här felet. Hur som helst, efter att ha lekt runt med ett par möjliga lösningar, kör den nu utan att felmeddelandet dyker upp. I den här artikeln kommer jag att lista de olika stegen jag försökte lösa problemet och förhoppningsvis kommer det att fungera för dig.

Metod 1 – Ändra tid och återaktivera

Ett förslag var att ställa tillbaka systemtiden till datumet för den ursprungliga installationen av Office, sedan ange produktnyckeln igen, aktivera produkten och sedan ändra tillbaka tiden till det aktuella datumet. Så efter att du ändrat tiden på din dator kan du ange produktnyckeln genom att gå till Kontrollpanel – Program och funktioner.

kontor 2010

Klicka nu på Microsoft Office och klicka på förändra knapp.

byta kontor 2010

Kontrollera nu alternativknappen bredvid “Ange produktnyckeloch klicka på Nästa.

produktnyckel

Gå nu vidare och hitta din produktnyckel för Office, som vanligtvis finns på förpackningen och skriv in den i lådan.

produktnyckel

När du är klar kan du starta vilket program som helst i Office och göra aktiveringen. Vid denna tidpunkt, om den aktiveras framgångsrikt, kan du ändra tillbaka tiden till aktuellt datum och tid. Den bör förbli aktiverad även efter omstart. Om inte, fortsätt läsa!

Metod 2- Systemåterställning

Om Office fungerade bra och helt plötsligt började få det här problemet, kan du alltid prova en systemåterställning. Du kan komma till systemåterställning genom att klicka på Start och skriva in systemåterställning. Du kan också läsa mer om hur du använder den här:

How to Enable or Disable System Restore in Windows

Försök att återställa datorn till en tidpunkt då du visste att Office fungerade utan problem.

systemåterställning

Metod 3 – Office Software Protection Platform

Om du kör Office 2010 har Office 2010 SP1 lagt till en ny tjänst som heter Office Software Protection Platform, som någon gång kommer att kräva att du återaktiverar Office. Du kan fixa det genom att följa dessa steg (kräver inte att du avinstallerar eller installerar om office):

1. Skriv in tjänster.msc i sökrutan och stoppa den anropade tjänsten Skyddsplattform för kontorsprogram.

skyddsplattform för kontorsprogram

2. Gå nu till C:\ProgramData\Microsoft\OfficeSoftwareProtectionPlatform och byt namn tokens.dat till polletter.gamla.

gamla polletter

Observera att för att se mappen ProgramData måste du öppna Utforskaren och klicka på knappen Organisera och klicka på mapp- och sökalternativ.

mapp och sökalternativ

Klicka på fliken Visa och se till att klicka på alternativknappen Visa dolda filer och mappar.

dolda filer och mappar

3. Gå nu till C:\ProgramData\Microsoft\OfficeSoftwareProtectionPlatform\Cache och byt namn cache.dat till cache.gammal.

4. Starta nu om datorn och öppna valfritt Office-program. Du kommer att bli ombedd att skriva in din produktnyckel och sedan starta om igen. Återigen öppna valfritt Office-program och du kanske måste skriva in nyckeln en gång till. Den kommer då att be dig aktivera online och du är god att gå.

Metod 4 – Avinstallera och installera om

Vid det här laget, om du fortfarande har problem, kan du behöva utföra en fullständig avinstallation och ominstallera och sedan återaktivera Office. Men sättet du vill göra detta är genom att avinstallera korrekt med hjälp av Microsoft FixIT-verktyget. Se till att ladda ner versionen som motsvarar det du har installerat.

https://support.office.com/en-us/article/Uninstall-Office-from-a-PC-9dd49b83-264a-477a-8fcc-2fdf5dbf61d8

Du kan avinstallera med kontrollpanelen, men jag skulle rekommendera att använda FixIT-verktyget eftersom det verkligen rensar ut alla filer, etc. Det är också en bra idé att använda något som CCleaner för att rensa bort eventuella kvarlämnade registerposter efter avinstallationen. Försök nu att installera Office igen med den ursprungliga CD/DVD:n och aktivera sedan produkten.

Förhoppningsvis löste en av metoderna ovan ditt problem! Om inte, skriv en kommentar här med detaljer om din installation så ska vi försöka hjälpa dig! Njut av!