Åtgärda felet “Nedladdning misslyckades” i WhatsApp

WhatsApp är en populär och användbar applikation för snabbmeddelanden, eftersom nästan alla som har tillgång till en smartphone för närvarande har WhatsApp på sin telefon. Av denna anledning är det inte få människor som redan har lidit av det irriterande felet som returnerar meddelandet “Nedladdning misslyckades” när de försöker ladda ner en bild, ljud eller video som tagits emot från applikationen.

Lyckligtvis har detta problem (som är ganska vanligt). ganska enkla lösningar som du kan implementera själv för att bli av med meddelandet om nedladdning misslyckad och fortsätt använda din WhatsApp regelbundet. I den här artikeln kommer du att kunna veta alla orsaker som genererar detta fel, samt hur du kan lösa det i varje enskilt fall.

Orsaker och lösningar

Felet som returnerar meddelandet “Nedladdning misslyckad. Nedladdningen kunde inte slutföras. Vänligen försök igen senare “ kan dyka upp av många olika anledningar och därför är lösningarna för varje fall olika. I den meningen kan förekomsten av detta fel variera från något så dumt som problem med internetanslutningen, till brist på intern lagring eller cachekonflikter.

Du har inte tillräckligt med lagringsutrymme på din telefon

En av de vanligaste orsakerna till felet “Nedladdning misslyckades i WhatsApp”. genereras på grund av brist på lagringsutrymme i mobilenhetens interna minne . Så när du försöker ladda ner en mediefil som du fick via WhatsApp och din telefon inte har tillräckligt med utrymme för att vara värd för den, ger appen själv automatiskt ett fel.

För att kontrollera om detta är orsaken till felet på din telefon kan du gå till filhanteraren för din enhet och se hur mycket lagringsminne din mobil har kvar . Om det är fullt är det mycket troligt att WhatsApp-felet inte tillåter dig att ladda ner filer orsakas av denna anledning.

Det mest effektiva i den här situationen är att radera alla skräpfiler som har samlats i WhatsApp-mappen hela tiden du använder den. Dessa filer kallas även cache. För att rensa cachen för dina applikationer måste du gå till inställningar Var Konfiguration och sök efter program installerade på din dator.

Väl där, lokalisera WhatsApp och välj alternativet Töm cachen . Ett annat enkelt sätt att göra detta är att automatiskt rensa cachen med appar som AVG Cleaner eller CCleaner.

Du har problem med ditt internetnätverk

En annan av de vanligaste anledningarna till att detta fel visas är att enheten har inte en stabil internetanslutning eller tillräcklig bandbredd för att ladda ner mediafiler.

Detsamma gäller när du har mobildata aktiverat och du befinner dig i ett område med dålig mobiltäckning. Om routern du är förankrad till är väldigt gammal och inte erbjuder en snabb anslutning kan detta också vara en orsak till att WhatsApp inte tillåter dig att ladda ner innehållet som tas emot från dina chattar och därför kastar felet nedladdning misslyckades.

Om du vill kontrollera om problemet i ditt fall härrör från ett problem med nätverket är det enklaste du kan göra att ansluta till ett annat WiFi-nätverk eller använda mobildata från ett område med bra täckning . När du är klar, försök att ladda ner medieinnehåll. Om du lyckas göra detta vet du redan att i ditt fall beror felet “Ladda ner WhatsApp misslyckades” på problem med ditt nätverk.

Du har en föråldrad version av WhatsApp

Om du är en person som inte laddar ner uppdateringar för sina appar när de föreslås av telefonen själv, är chansen stor att din enhet har en föråldrad version av whatsapp . I dessa fall kan nedladdningsfelet orsakas av avsaknaden av den senaste och mest aktiva versionen av denna applikation.

För att undvika detta behöver du bara uppdatera WhatsApp, vilket du enkelt kan göra genom att gå till Play Store (eller App Store om du är en iOS-användare), hitta WhatsApp och kontrollera om du har någon väntande uppdatering att installera. Om så är fallet, ladda bara ner det och kontrollera om problemet har lösts.

Du kan använda följande knappar som leder dig till både Play Store och App Store, varifrån du kan uppdatera WhatsApp till den senaste versionen som är tillgänglig om du inte har den ännu.

Du har en väldigt gammal telefon

Även om det gör ont måste vi acceptera att WhatsApp liksom många andra moderna applikationer ständigt uppdaterar och ökar minimikraven för att kunna arbeta på smartphones. Av denna anledning, om du har en telefon med en ganska gammal version av android och att du från ett ögonblick till ett annat började lida av det misslyckade nedladdningsfelet , betyder det att din dators hårdvarukapacitet inte längre anpassar sig till WhatsApp-uppdateringar. . .

I dessa fall är den enda lösningen som finns för att inte längre lida av detta problem att byta din utrustning till en nyare. På så sätt får du inte bara en bättre tillgänglighet till WhatsApp-funktioner men du kommer också att undvika liknande fel med andra applikationer som Facebook, Instagram eller Twitter.

Felaktigt datum och tid

Denna typ av fel kan hända pga tiden och datumet du konfigurerade din mobil är felaktig . Detta händer vanligtvis mer än något annat i gamla mobiler, eftersom de nya automatiskt uppdaterar nämnda data med hänsyn till enhetens plats.

För att kunna ställa in datum och tid för din mobil måste du gå in i inställnings- eller konfigurationsmenyn och leta efter alternativet “Datum och tid”. , konfigurera sedan nämnda data manuellt. Tänk på att en del av uppgifterna i dessa steg kan variera något beroende på versionen av Android och din mobiltelefons modell.

Andra lösningar

Det finns många andra möjliga lösningar som du också kan överväga utöver de som redan beskrivs i denna text. Här är en lista över andra möjliga lösningar som kan vara mycket användbara:

Inaktivera energisparläge : Det här läget konfigureras ibland för att förhindra att telefonen laddar ned mediainnehåll via telefonapplikationer. Detta görs i syfte att spara ström på enheten. Av denna anledning, om du har aktiverat det här läget, kommer det sannolikt att förhindra WhatsApp från att ladda ner foton, röstanteckningar och videor du får.

Starta om enheten : Även om det låter dumt, orsakas den här typen av fel ibland av interna systemkonflikter som genereras från temporära filer lagrade i datorns RAM. Av denna anledning kan du prova att starta om telefonen och försöka ladda ner innehåll igen.

Kontrollera kvaliteten på din nätverksanslutning : Om din internetleverantör inte erbjuder en acceptabel hastighetsplan eller om du har mycket gammal nätverksutrustning, kanske din telefon inte har en tillräckligt stabil nedladdningshastighet för att WhatsApp ska fungera korrekt. I dessa fall kan du byta leverantör, uppgradera till en plan med högre bandbredd eller köpa en bättre router.

Använd en relativt modern Android-smartphone : det bästa du kan göra för att använda de senaste versionerna av WhatsApp är att ha en telefon med ett modernt operativsystem, med minst Android version 6 eller 7 som rekommenderas . Dessa enheter garanterar faktiskt bättre prestanda för att använda dina applikationer utan att oroa dig för uppdateringarna som lanseras av applikationerna.

Som du har sett i den här artikeln har det här felet mycket enkla orsaker att lösa. Du behöver bara följa var och en av lösningarna som har beskrivits i den här texten till punkt och pricka och se vilken av dem som hjälper dig att lösa problemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button