Åtgärda felet “Filen är för stor för målfilsystemet”.

Igår, medan du kopierade några stora filer till en extern hårddisk, gav Windows omedelbart detta meddelande:

The file “myfile” is too large for the destination file system.

Så jag undrade vad som kunde orsaka detta problem. Det fanns mycket ledigt utrymme på min externa hårddisk, så varför kan jag inte kopiera den här filen?

Tja, anledningen till detta problem är att min fil var 4,3 GB stor och min externa hårddisk formaterades med FAT32 . Maximal filstorlek för FAT32 är 4 GB. Maximal filstorlek för FAT16 är bara 2 GB!

Så hur löser man detta problem? Tja, det finns två sätt du kan gå tillväga för. Du kan antingen dela upp filen i mindre bitar och sedan kopiera den till en extern hårddisk, eller konvertera filsystemet till NTFS där det inte finns någon filstorleksbegränsning.

Du kan läsa mina tidigare inlägg om att använda File Splitter eller HJ-Split för att dela upp stora filer till mindre.

Om du vill använda den andra metoden, läs mitt inlägg om hur du konverterar en hårddisk från FAT till NTFS utan dataförlust.

konvertera fett till ntfs

Nu kan du kopiera stora filer genom att dela upp dem eller konvertera din hårddisk till NTFS ! om du har USB – enhet, läs mitt inlägg om hur man formaterar en USB-enhet i NTFS (formatera en USB-enhet i NTFS-format).

Om du av någon anledning inte kan dela en fil och inte vill konvertera filsystemet på disken till NTFS , den enda möjliga lösningen är att försöka komprimera filen. Windows 7 och Windows 10 har inbyggda komprimeringsverktyg, men du kan också prova tredjepartsverktyg som 7-Zip etc.

Läs min artikel som jämför olika komprimeringsprogram för att se om du kan förminska en fil till en ganska liten storlek. Njut av!

Igår, när jag kopierade några stora filer till en extern hårddisk, fick jag omedelbart detta meddelande från Windows:

The file “myfile” is too large for the destination file system.

Så jag undrade för mig själv vad som kunde orsaka detta problem. Min externa hårddisk hade massor av ledigt utrymme, så varför skulle jag inte kunna kopiera den här filen?

filen är för stor för destinationssystemet

Tja, anledningen till detta problem är att min fil var 4,3 GB stor och min externa hårddisk var formaterad i FAT32-format. Den maximala filstorleken för FAT32 är 4 GB. Den maximala filstorleken för FAT16 är bara 2 GB!

Så hur löser du detta problem? Det finns två sätt du kan gå tillväga. Du kan antingen dela upp filen i mindre bitar och sedan kopiera den till din externa hårddisk eller så kan du konvertera filsystemet till NTFS, där det inte finns någon gräns för filstorlekar.

Du kan läsa mina tidigare inlägg om att använda File Splitter eller HJ-Split för att dela upp stora filer till mindre.

Om du vill gå med den andra metoden, läs mitt inlägg om hur du konverterar en hårddisk från FAT till NTFS utan att förlora någon data.

konvertera fett till ntfs

Nu ska du kunna kopiera dina stora filer genom att antingen dela upp dem eller konvertera hårddisken till NTFS! Om du har en USB-enhet, läs mitt inlägg om hur du formaterar en USB-enhet i NTFS-format.

Om du av någon anledning inte kan dela upp filen och du inte vill konvertera filsystemet på enheten till NTFS, är den enda möjliga lösningen att försöka komprimera filen. Windows 7 och Windows 10 har båda inbyggda komprimeringsverktyg, men du kan också prova tredjepartsverktyg som 7-Zip, etc.

Kolla in min artikel som jämför olika komprimeringsprogram med om du kan se din fil krympt till en tillräckligt liten storlek. Njut av!