Åtgärda felet “Din dators CPU är inkompatibel med Windows 8/10”.

Jag installerade nyligen Windows 8/Windows 10 på ett par maskiner att spela med, och det installerades utan problem på alla utom en av maskinerna. På min gamla Dell-dator visas följande felmeddelande under installationen:

Your PC’s CPU isn’t compatible with Windows 8

Det var jag nästan säker på Windows 8 kan installeras på datorn efter att ha tittat på systemkraven Windows 8 så jag blev förvånad över att se detta inlägg. Du kan också få det här meddelandet när du installerar Windows 10 . Om du kollar på följande länkar ser du grundkraven för Bagge(RAM) och CPU(CPU) för Windows 8 och 10:

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-specifications

https://support.microsoft.com/en-us/help/12660/windows-8-system-requirements

Tyvärr innehåller de inte detaljer om kraven så jag kunde inte ta reda på varför jag får det här felet på min Dell . Så här är vad mitt problem var och vad du behöver göra för att fixa det så att du kan installera utan problem Windows 8 och Windows 10.

Processorfunktioner

Alltså att installera Windows 8 eller Windows 10 CPU du är hans(CPU) på din dator måste stödja följande funktioner:

- PAE or Physical Address Extension

- NX (No eXecute bit)

- SSE2

Nu som standard mest moderna processorer(CPU:er) stöder dessa funktioner och detta är inget problem. Om du får det här felet är det mest troligt att NX inte är aktiverat i din BIOS . För att lära dig hur du avgör om ditt system stöder NX och SSE2 kolla in detta vitbok från Microsoft :

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh975398.aspx

Dessutom går den igenom några steg för att visa dig hur du aktiverar NX om ditt system stöder det. Till största del(I grunden) måste du dock gå in på din BIOS och titta igenom några ytterligare sidor tills du hittar något relaterat till följande:

  • EDB (Disabled Bit Execution)
  • Utför inaktiverat minnesskydd
  • EVP (Enhanced Virus Protection)
  • Skydda inte minnet

nx funktion

NX-funktionen kan ha flera av namnen ovan, och beroende på ditt system kan det vara något annat. Det bästa alternativet här är att ladda ner specifikationen för din dator eller moderkort om du kan hitta den och söka efter NX i manualerna. Observera att om du inte ens ser något av dessa alternativ kan det bero på att din BIOS behöver en uppdatering. Om du har en gammal dator och inte har uppdaterat BIOS (uppdaterat BIOS) på länge, är det första du ska göra att uppdatera det.

För min Dell var jag tvungen att uppdatera BIOS till den senaste versionen, aktivera sedan NX i inställningarna och allt fungerade bra efter det. Jag kunde installera Windows 8/Windows 10 inga problem.

Starta från USB/DVD

Den enda lösningen som officiellt fungerar om du inte har NX aktiverat är att bränna bilden ISOdvd eller skapa en bootloader USB-minne(USB) och sedan starta från dvd eller flash-enheter. PÅ Windows 8 det finns två installatörer: konsument och kommersiell. En är vid roten dvd och en annan i katalogen /sources. När du laddar ner från dvd -disk eller flash-enhet, lanseras ett kommersiellt installationsprogram som inte letar efter NX och SSE2 .

Observera att detta endast är med en pre-release. Det kommer förmodligen inte att fungera när det äntligen kommer ut. Windows 8. Vid det här laget, om du ser en blå skärm under installationen, kommer din CPU(CPU) är helt enkelt för gammal och kommer inte att kunna köras Windows 8 . Om din CPU(CPU) stöder inte NX alls, den kommer inte att installeras ändå.

Om du försöker uppdatera konsumentförhandsvisning innan Förhandsvisning , kan du också få det här felet. I det här fallet bör du helt enkelt formatera om och sedan göra en nyinstallation Förhandsvisning . Detta har fungerat för flera personer.

Om du fortfarande inte kan installera Windows 8 på grund av en inkompatibilitet mellan din CPU(CPU), skriv en kommentar här med din PCs egenskaper så ska vi försöka hjälpa dig. Om du upplever detta inkompatibilitetsproblem CPU in (CPU)Windows 10 , kolla in det här inlägget för många fler tips om hur du åtgärdar det. Njut av!

Jag har installerat Windows 8/Windows 10 på ett par maskiner på sistone för att leka med det och det har installerats utan problem på alla maskiner utom en. På en äldre Dell-dator som jag har får jag följande felmeddelande under installationen:

Your PC’s CPU isn’t compatible with Windows 8

cpu windows 8

Jag var ganska säker på att Windows 8 kunde installeras på datorn efter att ha letat upp systemkraven för Windows 8, så jag blev förvånad över att se det här meddelandet. Du kan också få det här meddelandet när du installerar Windows 10. Om du kontrollerar följande länkar kommer du att se de grundläggande RAM- och CPU-kraven för Windows 8 och 10:

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-specifications

https://support.microsoft.com/en-us/help/12660/windows-8-system-requirements

Tyvärr går dessa inte in på superspecifika detaljer om kraven, vilket var anledningen till att jag inte kunde ta reda på varför jag fick det här felet på min Dell. Så här är vad mitt problem var och vad du behöver göra för att fixa det så att du kan installera Windows 8 och Windows 10 utan problem.

CPU-funktioner

Så för att installera Windows 8 eller Windows 10 måste CPU:n på din maskin stödja följande funktioner:

- PAE or Physical Address Extension

- NX (No eXecute bit)

- SSE2

Nu som standard stöder de flesta moderna processorer dessa funktioner och det är inget problem. Om du får det här felet är det mest troligt att NX inte är aktiverat i ditt BIOS. För att lära dig hur du tar reda på om ditt system stöder NX och SSE2, kolla in denna whitepaper från Microsoft:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh975398.aspx

Den går också igenom några steg för att visa dig hur du aktiverar NX om ditt system stöder det. I grund och botten måste du dock gå till din BIOS och bläddra igenom några av de avancerade sidorna tills du hittar något relaterat till följande:

  • EDB (Execute Disabled Bit)
  • Utför inaktiverat minnesskydd
  • EVP (Enhanced Virus Protection)
  • No Execute Memory Protect

nx-funktion

NX-funktionen kan ha flera namn enligt ovan och beroende på ditt system kan det vara något annorlunda. Det bästa alternativet här är att ladda ner specifikationsbladet för din dator eller moderkort, om du kan hitta det och söka efter NX i manualerna. Observera att om du inte ens ser något av dessa alternativ kan det bero på att ditt BIOS behöver uppdateras. Om du har en äldre dator och du inte har uppdaterat BIOS på ett tag, är det första du ska göra att uppdatera den.

För min Dell var jag tvungen att uppdatera BIOS till den senaste versionen, sedan aktivera NX i inställningarna och allt fungerade bra efter det. Jag kunde installera Windows 8/Windows 10 utan problem.

Starta från USB/DVD

Den enda lösningen som officiellt fungerar om du inte har NX aktiverat är att bränna ISO-avbildningen på en DVD eller skapa en startbar USB-flashenhet och sedan starta från DVD- eller flashenheten. Det finns två installationsprogram i Windows 8, det konsument- och det kommersiella. Den ena finns i DVD:ns rot och den andra i katalogen /sources. När du startar med DVD eller flash-enhet körs det kommersiella installationsprogrammet och söker därför inte efter NX och SSE2.

Observera att detta endast är med förhandsgranskningen. Det kommer förmodligen inte att vara så det fungerar när Windows 8 äntligen släpps. Vid det tillfället, om du får en blå skärm under installationen, är din CPU helt enkelt för gammal och kommer inte att kunna köra Windows 8. Om din CPU inte stöder NX helt och hållet, kommer den inte att installeras på något sätt.

Om du försöker uppgradera Consumer Preview till Release Preview kan du också få det här felet. I det här fallet bör du helt enkelt formatera om och sedan göra en nyinstallation av Release Preview. Detta har fungerat för ett fåtal personer.

Om du fortfarande inte kan få Windows 8 att installera eftersom din CPU inte är kompatibel, skriv en kommentar här med dina PC-specifikationer så ska vi försöka hjälpa dig. Om du har det här CPU-problemet som inte är kompatibelt i Windows 10, kolla in det här inlägget som ger många fler tips om hur du fixar det. Njut av!