Åtgärda ett problem med OneNote-filgenvägar som inte kan raderas

Om du ofta använder En anteckning tillsammans med skydrive kan du skapa ogiltiga etiketter och dubbletter för dina anteckningsböcker. misstag(Fel) händer hela tiden och det är okej. Men när sådana scenarier uppstår och du börjar ta bort ogiltiga genvägar och dubbletter som du har skapat, skydrive problem kan uppstå och återkomma konstigt om och om igen felmeddelande . (felmeddelande) Så här löser du problemet.

Problemet är ett fel som uppstår när alla (problem)startar SkyDrive(Varje gång SkyDrive startar)

När skrivbordsappen skydrive startar och börjar synkronisera dina filer, visar det följande felmeddelande: “OneNote-filgenvägar kunde inte tas bort från din SkyDrive-mapp. Klicka för att gå till SkyDrive.com och ta bort det från webben. “

Om du klickar eller trycker på den kommer du till webbplatsen skydrive , men du kommer inte att få någon vägledning om vad du ska göra härnäst. Var gör detta problem(problem kommer)

Main orsak(Root Cause) – Ogiltig OneNote-genvägar(OneNote-genvägar) på din SkyDrive(Din SkyDrive)

Jag sökte lite på webben och jag hittade inga råd som kunde hjälpa till med det här problemet. Det är därför(Därför) började jag hålla mig tester och experiment(testning och experimentering). Jag har noggrant granskat mitt konto skydrive online och mapp skydrive på min dator och märkte följande inkonsekvens: när jag arbetade med programmet En anteckning på min smartphone och på min dator skapade jag genvägar för mina bärbara datorer av misstag En anteckning. Några av dessa etiketter pekade till och med på anteckningsböcker som inte längre fanns. De förvarades i samma mapp skydrive där anteckningsböckerna förvarades En anteckning.

Detta irriterade mig och jag försökte ta bort dessa genvägar från min dator. Etiketter är URL -filer med samma namn som anteckningsböcker En anteckning . Ansökan skydrive försökte synkronisera mina ändringar och ta bort dessa genvägar. Men på grund av några konstiga designfrågor(designproblem) den kan inte ta bort dem och du måste göra som felet säger.

Lösning – logga in SkyDrive.com och(SkyDrive.com och Delete) radera etiketter (lösning)En anteckning(OneNote-genvägar)

Lösningen jag hittade var att logga in på skydrive.com med min Microsoft konto(Microsoft konto) . Navigera sedan till mappen där anteckningsböckerna är lagrade En anteckning. Detta är vanligtvis mappen Dokument” eller ” (Dokument)Dokument -> OneNote-anteckningsböcker . Leta där efter filer med samma namn som dina anteckningsböcker En anteckning men med en annan ikon och typ(ikon & typ) ( .url istället för .ett ).

OneNote, filer, radera, fel, genvägar, SkyDrive

Välj dessa filer och gå sedan till avsnittet “Förvaltning(Hantera)” och klicka eller tryck på ” Radera(Radera)”. Bekräfta att du samtycker till att de tas bort.

Det kan också hända att dessa genvägar är för anteckningsböcker som du en gång tagit bort, men på grund av vissa problem med synkroniseringen av dina anteckningsböcker på alla enheter, blev de kvar på ditt konto.

Jag rekommenderar att du startar om programmet skydrive efter att ha följt stegen ovan så att den kan synkronisera dina ändringar snabbare.

Slutsats

Jag hoppas att du har funnit den här guiden till hjälp. Om du har hittat andra sätt att lösa detta problem, dela gärna i kommentaren nedan.

Om du ofta använder tillsammans med kan du skapa några ogiltiga genvägar och dubbletter för dina anteckningsböcker. Misstag händer hela tiden och det är okej. Men när sådana scenarier inträffar och du börjar ta bort de ogiltiga genvägarna och dubbletterna du skapade, kan det uppstå problem och returnera ett konstigt felmeddelande om och om igen. Så här åtgärdar du det här problemet.

Problemet – ett fel som dyker upp varje gång SkyDrive startar

När skrivbordsprogrammet startas och det börjar synkronisera dina filer, visar det detta felmeddelande: “Genvägar till OneNote-filer kan inte tas bort från din SkyDrive-mapp. Klicka för att gå till SkyDrive.com och ta bort detta från webben.”

OneNote, filer, radering, fel, genvägar, SkyDrive

Om du klickar eller trycker på den kommer du till webbplatsen men du får ingen indikation om vad du ska göra härnäst. Var kommer detta problem ifrån?

Grundorsaken – Ogiltiga OneNote-genvägar på din SkyDrive

Jag har gjort några sökningar på nätet och jag hittade inga råd som kunde hjälpa med detta problem. Därför började jag göra mina egna tester och experiment. Jag tittade noga på mitt konto online och mappen på min dator och jag märkte följande avvikelse: när jag arbetade med appen på min smartphone och på min dator, slutade jag med att skapa genvägar till mina anteckningsböcker av misstag. Några av dessa genvägar pekade till och med på anteckningsböcker som inte längre existerade. De förvarades i samma mapp där anteckningsböckerna förvarades.

Detta irriterade mig och jag försökte ta bort dessa genvägar från min dator. Genvägarna är URL-filer med samma namn som anteckningsböckerna. Applikationen försökte synkronisera mina ändringar och ta bort dessa genvägar. Men på grund av något konstigt designproblem kan det inte ta bort dem och du måste göra vad felet säger.

Lösningen – Logga in på SkyDrive.com och ta bort OneNote-genvägarna

Lösningen jag hittade var att logga in på SkyDrive.com med mitt Microsoft-konto. Gå sedan till mappen där anteckningsböckerna är lagrade. I allmänhet är detta mappen eller . Leta där efter filer med samma namn som dina anteckningsböcker men som har en annan ikon och typ ( istället för ).

OneNote, filer, radering, fel, genvägar, SkyDrive

Välj dessa filer och gå sedan till och klicka eller tryck på . Bekräfta att du är OK med deras radering.

Det kan också hända att dessa genvägar är för anteckningsböcker som du raderade för en tid sedan, men på grund av vissa problem med synkroniseringen av dina anteckningsböcker på alla enheter fanns de kvar på ditt konto.

Jag rekommenderar att du startar om programmet efter att stegen ovan har utförts, så att den synkroniserar ändringarna du har gjort snabbare.

Slutsats

Jag hoppas att du tyckte att den här guiden var användbar. Om du har hittat andra sätt att lösa detta problem, tveka inte att dela i en kommentar nedan.