Återvinning av plast för att göra tegelstenar kan förändra konstruktionen

I de mest fruktansvärda svårigheter, ibland bästa lösningarna. Under de kommande tjugo åren kunde vi se många verkligheter som kommer att födas med avsikten att möta de problem som är gemensamma för hela planeteninklusive global uppvärmning, ekonomiska och sociala ojämlikheter, ochplastföroreningar.

Det är i denna sista sektor som Gjenge Makers Ltdett helt revolutionerande företag född i Kenya av en ung kvinnlig ingenjörs vilja och uthållighet, Nzambi Matee.

Medveten om problemets kolossala dimensioner, och trött på att se att hans regering inte hanterar det effektivt, har Matee beslutat att utforma en produktionsprocess för återanvända plastavfall för att skapa tegelstenar för byggnader.

Gjenge Makers, när uppfinningsrikedom möter möjligheter

Den fantastiska historien om den unge ingenjören har väckte hela världens uppmärksamhet: inte bara framstår detta nya material helt i överensstämmelse med sitt mål, utan det blir till och med resultat 5 till 7 gånger starkare än betong.

Plastlager kommer från polyetenavfall låg och hög densitet lagras och samlas in från lokala förpackningsfabriker, för att sedan skickas för omvandling. I anläggningen kommer de sedan att behandlas och komprimeras genom hydrauliska pressar som kan utveckla enorm styrka och slutligen säljs vidare.

Resultatet av denna process gör det möjligt att få perfekta plattor i olika färger, med en kostnad på ca 7 euro per kvadratmeterproducerat av skrot som annars inte längre skulle ha “förvandlats eller återvunnits”, som Matee själv refererar till sitt företag.

Vi kan bara önska Gjenge Makers att blomstra och hoppas att många andra företag i världen kommer att följa detta exempel på extraordinär uppmärksamhet på eko-hållbarhet och självförnekelse.

Relaterade Artiklar

Back to top button