Återuppliva din ursprungliga Game Boy med detta kit för Raspberry (och vinn färgen förresten)

Game Boy Nintendo © Pixabay

Vad sägs om att slå på din Game Boy igen? Om du inte hade någon ursäkt att ta ut din gamla konsol ur lådan, kan det mycket väl vara, efter att ha läst den här artikeln, som du äntligen kan ha en…

Nintendos berömda bärbara konsol, som har sålt mer än 118 miljoner exemplar världen över, kommer att kunna leva ett andra liv tack vare din Raspberry Pi Zero!

När Raspberry bjuder in sig själv i din Game Boy

Nuförtiden är många fortfarande omedvetna om vad en Raspberry Pi egentligen är. Så, som en liten påminnelse, vet att det helt enkelt är en nano-dator som inte är större än ett kreditkort. Lanserades för bara tio år sedan, 2012, och har sedan dess distribuerats i olika iterationer och har haft relativ framgång genom åren.

Bland de existerande iterationerna hittar vi särskilt Raspberry Pi Zero. Denna billiga modell kommer idag, på ett sätt, för att invadera vår gamla goda Game Boy. Ja, du läste rätt, originalet Game Boy från 1989 kommer att kunna dra nytta av en liten uppdatering tack vare Raspberry Pi. Och eftersom goda nyheter aldrig kommer ensam kommer färg såklart att inkluderas!

“The Game Boy Color är gammaldags”…

Det står mer exakt på sajten Zarcade.uk, vana vid retroobjekt, som vi är skyldiga detta lilla underverk. Den sistnämnda har utvecklat ett instickskit som kan installeras i din ursprungliga Game Boy. Rent konkret har detta kit en anpassad tryckt krets som kan fungera tack vare en Raspeberry Pi Zero/Zero 2.

Detta kit, som heter “Zega Mame Boy”, har ett uppladdningsbart batteri, en högtalare och ett hörlursuttag så att du kan koppla in dina hörlurar. Men ännu mer hittar vi också en 3,2-tums SPI LCD-färgskärm, en storlek större än dåtidens Game Boy, utrustad för sin del med en 2,6-tumsskärm. För att undvika visningsproblem kommer framtida användare att behöva gå igenom retrogamingsystemet RetroPie. På så sätt kommer de att kunna ändra storlek på displayen och rotera bilden tills den motsvarar formatet anpassat till konsolens skärm.

Game Boy Raspberry Pi © © Zarcade.uk

Med formerna och därmed antalet knappar som redan finns på den ursprungliga Game Boy, kommer objektet att låta dig njuta av det enorma leksaksbiblioteket på den bärbara konsolen samt några andra titlar som inte kräver mer än antalet nycklar. Nintendo-maskinen har. Hur som helst kan du få objektet direkt på platsen för Zarcade.uk för den blygsamma summan av 38,49 pund, eller cirka 45 euro.

Om samma ämne:
Vad är bättre än en Raspberry Pi-driven Pokédex som kör Game Boy-spel?

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button