Återställ Caps Lock-text till vanlig text i MS Word

Vid ett eller annat tillfälle har vi alla av misstag tryckt på en tangent lock medan du skriver. Om du har gjort flera saker medan du skriver, är det möjligt att du skrivit några meningar med versaler!

Nu skriver jag så bra att jag inte ens tittar på skärmen många gånger när jag vet exakt vad jag behöver skriva.

Istället för att skriva om text med versaler Ord det finns ett inbyggt alternativ för att lösa problemet. Det är så enkelt att du undrar varför du aldrig har använt det förut!

Ändra Caps Lock-text(Ändra Caps Lock-text) till meningsregister(Meningsfall)

Så vad gör du? Först(Först) markera texten du skrev med versaler.

Nu behöver du bara klicka Skift+F3.Allvarligt, det är det! Din text kommer magiskt att ändras till gemener.

små bokstäver

Så nu när du har din text med små bokstäver skulle det inte vara en bra idé att ändra den texten till små bokstäver(gemen text) till vacker skifttext förslag(satsfallstext) ? Klick SKIFT+F3 en andra gång, och meningen kommer magiskt att förvandlas till mening(satsfall) .

Fall med dom

Om du klickar SKIFT+F3 tredje gången återgår texten till versaler. Om du någonsin behöver använda versaler, fungerar det också. Markera(Markera) text och tryck sedan på SKIFT+F3 tills texten visas med versaler.

Här är ett extra tips: om du klickar CTRL+SHIFT+K kommer texten att återgå till versaler. små(Små) caps är bra för rubriker i dokument.

Små bokstäver

Antal inbyggda etiketter Ord , kan vara överväldigande och ingen använder faktiskt de flesta av dem, men några av dem är väldigt användbara. De kan säkert spara oss alla några bortkastade minuter på att skriva om dokument.

Kolla också in mitt andra inlägg om bra kortkommandon som du kan använda i Windows . Om du inte är ett fan av kortkommandon kan du använda tejppanel,(bandstång) för att göra samma sak.

Markera(Markera) texten du vill konvertera och klicka sedan på ” Ändra skiftläge”(Ändra skiftläge) på ” Hem “.(Hem)

ändra skiftläge

Förutom erbjudanderegistret, gemener och versaler(gemener och versaler) , kan du använda versaler i varje ord eller byta skiftläge. För att få små bokstäver måste du gå igenom ytterligare några steg. Högerklicka(Högerklicka) på den markerade texten och välj ” Font(Teckensnitt) » .

ordtypsnitt

Nu kan du markera rutan små bokstäver(Små bokstäver) för att få texten med versaler. Det skulle vara bekvämare om de bara lämnade det i lådan” Ändra skiftläge( Ändra skiftläge) “, men av någon anledning måste du öppna ” Font(font)”.

ord med små bokstäver

Det är allt som krävs för att byta fall Ord . Ytterligare tips att arbeta med Ord se mitt inlägg för 12 användbara tips och tricks för att arbeta med Ord . Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Vid ett eller annat tillfälle har vi alla av misstag tryckt på lock tangent medan du skriver. Om du multitasking medan du skrev, är det fullt möjligt att du skrev flera meningar med versaler!

Jag är så bra på att skriva nu att jag inte ens tittar på skärmen många gånger när jag vet exakt vad jag behöver skriva.

I stället för att skriva om texten med stora bokstäver har Word ett inbyggt alternativ för att åtgärda problemet. Det här är så enkelt att du kommer att undra varför du aldrig har använt det förut nu!

Ändra Caps Lock-text till skiftläge

Så vad gör du? Markera först texten du skrev med versaler.

ORD

Nu behöver du bara trycka Skift+F3. Seriöst, det är det! Din text kommer magiskt att förvandlas till gemener.

små bokstäver

Så nu när du har text med gemener, vore det inte trevligt att ändra den gemena texten till en fin meningstext? Tryck SKIFT+F3 en andra gång och meningen förvandlas magiskt till ett meningsfall.

Strafffall

om du trycker på SKIFT+F3 en tredje gång återgår texten till versaler. Om du någon gång behöver använda text med stora bokstäver fungerar detta också. Markera texten och tryck sedan på SKIFT+F3 tills texten visas med stora bokstäver.

Här är ett extra tips: Om du trycker CTRL+SHIFT+K, kommer texten att återgå till små bokstäver. Små bokstäver är bra för rubriker i dokument.

små bokstäver

Antalet genvägar inbyggda i Word kan vara överväldigande och ingen använder egentligen de flesta av dem, men vissa är väldigt användbara. De kan säkert spara oss alla några bortkastade minuter på att skriva om dokument.

Kolla också in mitt andra inlägg om bra genvägar du kan använda i Windows. Om du inte är ett fan av kortkommandon kan du använda menyfliksområdet för att göra samma sak.

Markera texten du vill konvertera och klicka sedan på Ändra skiftläge knappen på Hem flik.

ändra skiftord

Förutom skiftläge, gemener och versaler kan du använda versaler i varje ord eller växla mellan skiftläge. För att få de små kapslarna måste du gå igenom ytterligare några steg. Högerklicka på den markerade texten och välj Font.

ordtypsnitt

Nu kan du kontrollera små bokstäver ruta för att få text med små bokstäver. Det hade varit bekvämare om de bara hade kvar det i Ändra skiftläge box, men av någon anledning måste du öppna Font dialog.

ord med små bokstäver

Så det är allt som behövs för att ändra fall i Word. För fler Word-tips, kolla in mitt inlägg om 12 användbara tips och tricks för Word. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button