Återbetalning av Navigo-kort: sajten har precis öppnat… men gå inte dit direkt

Pass Navigo © Ile-de-France Mobilités

Om skolan Navigo ersättningsplattform är öppen för unga parisare, inbjuder Paris stadshus användare att ta sig tid.

Paris stadshus öppnade i måndags plattformen för att begära återbetalning av transportabonnemang för läsåret 2022-2023, reserverad för ungdomar som bor i Paris som intygar, via adressbevis, att de har ett Pass Navigo imagine R eller Vélib’ Métropole “V-Plus Jeune”. Kommunen råder dock föräldrar och barn att inte skynda sig, för att undvika obehagliga överraskningar.

Alla unga parisare som drabbas av gratis transport

Återbetalningskampanjen för Pass Navigo reserverad för unga inleddes därför i måndags. I detalj har Paris stadshus öppnat sin teletjänst för parisare som har ett imagine R Junior-abonnemang (motsvarande Navigo Pass för 4-11-åringar för 24 euro) eller ett imagine R Scolaire-abonnemang på 350 euro.

De som har ett imagine R Student-abonnemang (för ungdomar med funktionsnedsättning under 20 år) på 350 euro eller ett Vélib’ Métropole V-Plus Young mekanikerabonnemang på 27,60 euro (reserverat för ungdomar i åldern 14 till 18 år) är också berättigade för återbetalning av deras Navigo Pass.

Det bör noteras att stadshuset i Paris fullt ut ersätter dessa olika paket, vilket gör total gratis transport till en av dess prioriteringar. Från 2019 var barn mellan 4 och 11 år berättigade till systemet. Året därpå sträckte det sig till mellan- och gymnasieelever.

Men för ersättningen är det bättre att inte ha bråttom

Begäran om ersättning har varit öppen sedan den 5 september, ja, men stadshuset i Paris varnar sina användare att inte stressa för mycket. Den uppmanar förmånstagare att träda fram endast inom minst 15 dagar efter första användningen av Pass Navigo imagine R eller Vélib’ Métropole-prenumerationen.

Varför ? Därför att ” om begäran görs före denna tidsfrist kommer den att avvisas på grund av brist på tillgängliga uppgifter “, indikerar staden Paris. Det är verkligen nödvändigt att operatörerna kan ha tid att överföra uppgifterna om de tecknade abonnemang till stadshuset i Paris.

Stadens begäran är desto mer berättigad eftersom blanketterna ofta förblev otillgängliga under de första timmarna efter att platsen öppnades på måndagen på grund av ett alltför stort antal förbindelser.

Källa: Paris.fr

Relaterade Artiklar

Back to top button