ASUS: två nya Vivobook Pro 15 OLED och Pro 16 OLED, kämpar med Apple och Huawei?

ASUS Vivobook 15 & 16 OLED-bärbara datorer © ASUS

ASUS stärker sin linje av bärbara datorer med OLED-skärmar med Vivobook Pro 15 (K6502) och 16 (K6602) OLED.

Två produkter med ett snyggt tekniskt blad som passar för alla användningsområden, inklusive en Intel 12-processore generation och ett RTX 3050 Ti grafikkort.

Två nya OLED-laptops från ASUS

Det mest anmärkningsvärda inslaget i dessa Vivobook Pro 15 och 16 OLED är förstås närvaron av OLED-skärmar, 15″ respektive 16″. Båda erbjuder FHD-upplösning och är DisplayHDR True Black 600-certifierade med en ljusstyrka på upp till 600 nits.

De visar ett 100 % DCI-P3-spektrum och drar fördel av tekniker som t.ex Flimmerfri och den Lågt blått ljus. Vivobook Pro 16 OLED har en liten fördel gentemot sin mindre bror, med en uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz.

Under huven kan båda räkna med ett RTX 3050 Ti-grafikkort, en Intel 12-processore generation upp till Core i7-12700H med 6 p-kärnor och 8 e-kärnor för 20 trådar. För Som ett komplement till detta har vi 16 GB RAM och en 1 TB M.2 NVMe SSD.

Båda maskinerna kyls av ASUS IceCool Plus-systemet som består av två tredubbla ventilationsfläktar. På batterisidan pratar vi om ett 96 Wh-batteri, backat upp av en 150-watts nätadapter.

Mångsidiga, men potentiellt dyra produkter

Med ett sådant datablad kan de nya ASUS Vivobook Pro OLED:erna därför utföra olika uppgifter utan alltför stora svårigheter. Detta, oavsett om det är dagligt bruk, professionellt och till och med till viss del spel. För denna givna användning har båda produkterna också en MUX-switch som syftar till att förbättra prestanda genom att minska latensen.

ASUS Vivobook 15 & 16 OLED-bärbara datorer © ASUS

För ljud erbjuder de två små nya från ASUS flerdimensionella högtalare som är Harman Kardon-certifierade och Dolby Atmos-kompatibla för en solid ljudupplevelse.

Två kompletta produkter ända ner till sina kontakter, med en Thunderbolt 4 40 Gbps-port (för snabbladdning), en USB 3.2 Gen 2 Type-C-port, två USB 3.2 Gen 1 Type-A-portar, en HDMI 2.1-port, en Ethernet-port och en SD Express-kortläsare. Stöd för Wi-Fi 6E och Bluetooth 5.0 ingår också.

Om vi ​​vet nästan allt om dessa nya Vivobook Pro OLED från ASUS, måste vi fortfarande veta priset och tillgängligheten. Observera att produkter i detta sortiment ofta kostar mellan 1 300 och 1 800 euro. Med tanke på det tekniska bladet som visas här slår vi vad om att de inte heller kommer att vara billiga.

Källa: SOM OSS

Relaterade Artiklar

Back to top button