Asus återkallar 10 000 ROG Maximus Z690 Hero-moderkort, är du orolig?

Asus ROG Maximus Z690 Hero © Nerces / Pierre Crochart

Asus rätt att svara: ” Den här nyheten är ett fel från webbplatsen som publicerade den [The Verge, en source de cet article], eftersom det inte finns någon andra återkallelse av Z690-moderkort. Denna oro påverkade den första serien av ROG MAXIMUS Z690 HERO-moderkort 2021, och endast för USA. Vi kan därför säkerställa att alla våra Z690-moderkort som för närvarande säljs i världen överensstämmer. “.

Falskt larm därför, a fortiori för den franska marknaden: de berörda korten har redan återkallats, säger Asus. Vi ber om ursäkt för felet med att vidarebefordra denna information.

[Article original :] Testad av oss i slutet av förra året moderkort Asus avancerade ROG Maximus Z690 är föremål för ett stort återkallelseförfarande. 10 000 modeller sålda före december 2021 påverkas.

Du har ett ASUS ROG Maximus Z690 moderkort och du köpte det för din Intel 12-processore generation före december 2021? Du kan då bli ombedd att få det utbytt så snart som möjligt.

Ett kondensatorproblem

Hittills har den amerikanska konsumentproduktsäkerhetskommissionen (CPSC) verkligen rapporterat ett dussin stora överhettningsfall som ledde till smältningen av denna avancerade moderkortsmodell. Kommissionen anger att inga skador är att beklaga men specificerar inte om dessa förbränningsstarter ledde till materiella skador. Som specifierat Gränsenskulle problemet komma från en kondensator monterad bakåt på modeller sålda av ASUS före december 2021.

ROG Maximus Z690 © © ASUS

Detta monteringsfel – som sedan verkar ha rättats till, eftersom ROG Maximus Z690 fortfarande är till salu – rapporterades i januari förra året av en YouTuber. ASUS och CPSC startade dock processen att återkalla den drabbade serien först nu, sju månader senare.

10 000 moderkort påverkas av återkallelsen

Hur som helst, cirka 10 000 moderkort påverkas enligt CPSC. Dessa modeller har serienummer som börjar med MA, MB och MC. För att hitta ditt moderkorts serienummer, titta bara på etiketten bredvid 24-stifts ATX-strömkontakten, eller ta en titt på enhetens låda om du fortfarande har den.

Asus ger mer information om proceduren att följa via en sida dedikerad till återkallelsen. I synnerhet kan du ange serienumret på ditt kort för att ta reda på om det är fråga om det.

Källor: Gränsen, SOM OSS

Relaterade Artiklar

Back to top button