Astronomi: en lysande stig som finns på himlen över hela Italien

Ett märkligt fall av astronomi har fångat mångas uppmärksamhet nuförtiden. Speciellt på stjärnklara nätter Fredag ​​7 majflera i många italienska städer har upptäckt en viss ljusa spår. Ett fenomen som aldrig setts förut, inte kategoriserat bland de som har inträffat fram till detta ögonblick eller som astronomistudier har registrerat. Vad handlar det om? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Inom astronomi nämns inte utomjordingar, men många har tänkt på dem

Flera användare, efter att ha fotograferade vad som har kallats ett märkligt fenomen inom astronomi, tänkte de genast på utomjordingar. Livsformer som från universum har närmat sig jorden för att observera oss, kanske i ett försök att kommunicera med människan.

Andra oroade sig för potentialen förorening ljus. Var kommer just dessa ljusspår som har lockat astronomiexperter ifrån? Ett nästan outgrundligt mysterium tyckte andra. Men vad handlar det om egentligen?

Än en gång har Elon Musk med det att göra

Det låter nästan som ett skämt, men återigen har det med saken att göra Elon Musk. Även inom astronomi beskyddare av Tesla har lagt en hand i det. Faktum är att de märkliga lysande prickarna så nära att bilda ett lysande spår är just dess satelliter.

I synnerhet gäller det Starlinksatelliterna för SpaceX. Ingen studie för att öka föreställningarna om astronomi då. Inget med utomjordingar att göra heller. Det här är projektet Musk gör för sitt satellit internet. I kapplöpningen om att erövra rymden positionerar SpaceX strategiskt i omloppsbana vad som kommer att garantera satellitinternet i alla delar av jorden.

Musks mål är att skapa internetuppkoppling även i de mest avlägsna och fattigaste områdena på planeten. Vi skulle kunna döpa om det till ett verk av teknisk astronomi. För att kunna se dem annons blotta ögat avslöjar som deras bana är mycket nära jorden.

För närvarande har vi bara de från SpaceX, men snart kommer även satelliterna att nå himlen Bezos. Men båda av dem skulle göra klokt i att se deras rygg eftersom också Huawei han har ett program och det handlar inte om astronomi. Dess mål är att bygga en satellitstruktur för 6G nätverk. Om du är nyfiken på att veta mer rekommenderar vi att du läser den här artikeln.

Relaterade Artiklar

Back to top button