Astrala konjunktioner: detta är vad april månad har i beredskap för oss

Efter mars månad som i sin final gav en härlig fullmåne har nu en ny månad börjat. april har flera i lager astrala konjunktioner ej att förglömma. Här är vad denna månad har i beredskap för oss i en kalender enkelt och sökbart. På så sätt blir det möjligt att inte missa något.

Här är de astrala konjunktionerna som förväntas för april månad

Om någon trodde att temat skulle varaastrologi, du har fel. I den här artikeln vill vi följa råden frånItalienska fackföreningen för amatörastronomer som meddelade en april månad att inte missa. Uppenbarligen kommer showen från himmel och de astrala konjunktionerna kommer verkligen att vara mycket speciella.

Om några dagar kommer det att vara möjligt att beundra Superluna och sedan en astral konjunktion som bara kan bevittnas en gång vart 8:e år. Här är alla datum som inte får missas.

  • Natt mellan 7 och 8 april 2021. där Superluna kommer att visa från 19:10 när den är närmast jorden tills 4:35 i det ögonblick det kommer att vara fullt. Vem vet om du kanske ser en plats redo att fiska på månen! Denna möjlighet har meddelats av flera forskare.
  • 2 april. Det kommer att gå att se Venus för mer tid på himlen eftersom det kommer att gå ner 4 timmar och 7 minuter efter solen. Från och med denna dag är det nödvändigt att räkna två veckor innan fenomenet tar slut och allt återgår till det normala.
  • 3:e april. Den mest förväntade astrala konjunktionen som inträffar vart 8:e år. Venus kommer att träffa Plejaderna.
  • 15 april. Den astrala konjunktionen kommer att gälla fallande måne med Jupiter Och Saturnus som kommer att förbli synliga en kort tid innan gryningen.
  • 16 april. Även i detta fall kommer konjunktionen att gälla Månen, men med Mars.
  • 26 april. Många stjärnor och planeter kommer att synas på himlen. Stjärnan Aldebaran till exempel. Det kommer också att gå att beundra Venus och den Plejader. Månen kommer också att visa upp sig genom att vaxa. Allt detta kan ses efter solnedgång.

Å andra sidan finns det inget fastställt datum för dessa två andra astronomiska händelser. Dessa är inte astrala konjunktioner, men de är alltid intressanta och att följa i sin utveckling. Den första gäller komet C / 2019 Y4 Atlas som kunde uppenbara sig i himlen och vara synlig för blotta ögat. Det andra gäller istället Mars, Saturnus Och Jupiter som kommer att dyka upp på morgon-.

Relaterade Artiklar

Back to top button