Asteroider: nytt hot kommer, kommer jorden att kunna rädda sig själv den här gången?

där Landa hon är omgiven av “änglar” alltid redo att skydda henne vid behov. Vi talar om forskarna som övervakar rörelsen av asteroider för att säkerställa att de inte attackerar vår planet och förstör den. Den här gången fortsätter deras uppmärksamhet 202 PN1. Kina kommer att kunna motverka paragéo (rymdobjekt som finns inuti vårt solsystem vars bana skär jordens) ifråga?

Asteroider: egenskaperna hos 202 PN1

läser på Tweeten av Andrew Jones.

Om vi ​​översätter det till enklare ord står vi inför en Neo (Near-Earth Object) med en diameter på ca 40 meter. Vad vi snart kommer att ha gemensamt med 202 PN1 är dess bana som kommer att överlappa en kort sträcka med vår planets. Därför kommer det att representera en hot mot oss? Svaret är ja och det kan också bli föremål för ett så kallat defensivt uppdrag.

där uppdrag kommer att använda en raket Långa mars 3B och kommer att delas upp i två ögonblick: den första kommer att vara den avpåverkan och den andra kommer istället att ske med en separat modul ansvarar för att noggrant observera det avböjda föremålet. För att vara tydlig kommer det att verka som en kombination av uppdraget Dart (Double Asteroid Redirection Test) av NASA och av Hera av Esa (del av en enda programmet som heter Aida, )

Relaterade Artiklar

Back to top button