Asteroider mot jorden: här är missilen som kan rädda oss

Låt oss inse det, dessa ständiga rapporter om förmodade asteroider som kommer att påverka jorden genom att döda oss alla har de till stor del tröttnat ut oss. Det finns många anledningar till att vi hör så mycket nyheter av det här slaget. Det enklaste att föreställa sig är att liknande nyheter få många klick och det är därför väldigt lätt att hitta i Jag besöker falska nyheter av den här typen. Den andra anledningen är att det faktiskt händer då och då att en asteroids bana riskerar röra vid jorden. Men det kan ha kommit en uppfinning som kan undvika problemet och ta denna tanke ifrån oss.

Asteroider på jorden, en missil kan förstöra dem i tid

Det kanske finns en kärnvapenmissil kan förstöra en asteroid innan den träffar jorden. Processen är komplex och behöver naturligtvis planeras. Han förklarar det tidningen Acta Astronautica:

Genom att noggrant studera positionen för de påstådda asteroiderna, det skulle vara möjligt att vända dess bana, vilket ytterligare sänker sannolikheten för påverkan på jorden. För att företaget ska bli framgångsrikt är det nödvändigt identifiera meteoriter i god tid, för att göra alla nödvändiga beräkningar. Som sagt, oddsen för att en asteroid förstör jorden de är alltid extremt låga, det har aldrig funnits en konkret fara av denna typ. Om det händer, förmodligen vi skulle aldrig hinna märka detoch det är ingen mening med rädsla eller oro.

Relaterade Artiklar

Back to top button