Asteroiden kommer att beröra jorden: den är den största någonsin sett och kommer att passera 21 …

L’asteroid 2001 F032populärt känt för att vara den största kända asteroiden, kommer nu att flyga bortom jorden. Detta bekräftades av den amerikanska rymdorganisationen NASA. Av denna anledning har många människor varit nyfikna på att veta mer om denna asteroid.

Läs vidare för vad som är nytt

NASA har bekräftat att asteroiden kommer att passera nära jorden den 21 mars. Enligt hans rapport är storleken på asteroiden ungefär mellan 0,767 och 1,714 kilometer i diameter. Det närmar sig vårt solsystem och NASA:s Jet Propulsion Laboratory har förklarat att asteroiden den 21 mars är “potentiellt farlig”.

Rymdorganisationen har också identifierat asteroiden den 21 mars som ett “Near Earth Object”. Den totala storleken på asteroiden 231937 eller 2001 FO32 kan också jämföras med storleken på Golden Gate-bron i San Francisco, USA.

I mars 2020 rapporterade NASA att en rymdsten i storleken SUV hade flugit över vår planet. Denna asteroid upptäcktes först av en NASA-finansierad asteroidundersökning. Det har definierats som en av de NEA, eller asteroider nära jorden som vanligtvis flyger över jorden. Men den här asteroiden i SUV-storlek lyckades få mycket uppmärksamhet eftersom den satte rekordet att komma närmare jorden än någon annan känd NEA.

Enligt NASA passerade asteroiden 1 830 miles (2 950 kilometer) över södra Indiska oceanen. Detta hände exakt den 16 augusti klockan 12:08 EDT. Paul Chodas, chef för Center for Near-Earth Object Studies (CNEOS) vid NASA:s Jet Propulsion Laboratory i södra Kalifornien, sa att det är riktigt häftigt att se en liten asteroid komma så nära eftersom vi kan se jordens gravitation drastiskt böja sin egen bana. Han tillade också att deras beräkningar visar att denna asteroid roterade cirka 45 grader när den passerade vår planet.

Relaterade Artiklar

Back to top button